У Черкасах відзначили відомого «моржа» та винахідника

Олександра Толбатова нагородили пам’ятним знаком “За заслуги перед містом Черкаси” ІІ ступеня. Чоловік прославився на увесь світ авторським жилетом, який рятує людей від хвороб. Автор винаходу завдяки поєднанню пластикових пляшок, пінопласту та плаванню позбувся семи гриж на хребті, схуд та покращив здоров᾽я. Тепер допомагає іншим. У Черкасах він створив клуб довгожителів, разом з однодумцями загартовується та міцніє тілом і духом.

За героїчний вчинок нагородили черкаських рятувальників. 

Програму розвитку черкаського електротранспорту продовжили ще на 3 місяці

Прийняттю рішення передувала депутатська дискусія стосовно доцільності та ефективності програми.

У депутатів виникли питання, чому в програмі закладено купівлю нових GPS-трекерів, тоді як в рамках проекту MapaMagic відповідне обладнання уже встановлено на тролейбусах.

Тим часом у профільному департаменті шукають шляхи здешевшання транспортної реформації. Наприклад, прийом обладнання у міста-побратима Бидгощ, або заміни частини тролейбусів автобусами.

Депутат Згіблов запропонував прийняти програму на місяць, а потім визначатися із завданнями та пріоритетами. Про фінансування просили і робітники підприємства. Адже від цього залежить їхня заробітна плата.

На думку головної фінансистки Черкас Наталії Джуган нинішня програма розвитку елетротранспорту не є ефективною і вимагає змін.

Осучаснювати електротрас без програмного забезпечення теж не є можливим. Виконавець цього виду робіт поки що невідомий. Через купу питань та неузгодженостей депутати прийняли програму лише на три місяці.

Черкащани про транспортну реформу.

Об’єднання «Самопоміч» презентувало в Черкасах три соціальні проекти

Об’єднання «Самопоміч» презентувало в Черкасах свій новий офіс, розташований по вулиці Богдана Хмельницького, 52.  Учасниками презентації стали Представники громади Черкаси, громадські активісти, журналісти, волонтери, активісти та депутати від «Самопомочі» Черкаської міської ради.
Презентуючі відкриття нового зручного для відвідувачів офісу, Олексій Романов, голова міського осередку «Самопомочі», депутат міської ради наголосив, що політичне об’єднання започатковує три соціальні проекти, спрямовані на різні верстви населення. Це  , Соціальні картки учасників АТО, що надають суттєві знижки на товари та послуги в учасникам бойових дій в десятках магазинів та закладів міста та проект, безкоштовного навчання користування комп’ютером, спрямований перш за все на людей старшого покоління. Олексій Романов підкреслив, що  головним пріоритетом політичної партії  є розвиток громадянського суспільства та реалізація суспільно корисних проектів.
Підтримав колегу Микола Фомич, голова фракії політичної партії «Обєднання «Самопоміч» в Черкаській міській раді. Він і презентував конкретні соціальні проекти до ралізації яких приступило Об’єднання «Самопоміч». Він же і презентував проект по навчанню користуванню комп’ютерами для літніх людей.
Відома в Черкасах юрист Людмила Бордунос розповіла присутнім про безкоштовне надання кваліфікованої юридичної допомоги, що буде здійснюватися безпосередньо в офісі об’єднання «Самопоміч»
Сергій Дорохін, активіст об’єднання, розповів про соціальні картки  учасників АТО, створення яких ініціювала «Самопоміч»
Соціальні проекти Самопомочі доволі корисна річ, що скоріш за все зацікавить Черкащан.«Самопоміч» запрошує всіх, хто бажає брати в них участь, або може стати волонтером соціальних проектів, звертатися до черкаського офісу об’єднання «Самопоміч» за адресою віл. Б.Хмельницького, 52.  Саме там вже зараз можна отримати безкоштовну юридичну допомогу, отримати соціальну картку учасника АТО або записатися на безкоштовні комп’ютерні курси.

На Черкащині очікуються грози з градом

За повідомленням Черкаського обласного центру з гідрометеорології, у Черкаській області та місті Черкаси оголошено штормове попередження з 7 по 9 червня. Грози будуть супроводжуватись шквальним вітром 15-20 м на секунду. Служба автомобільних доріг разом із надзвичайниками попереджають водіїв про погіршення погодних умов та закликають громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці. Не ходити попід розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач. Під час грози перебувати подалі від водойм та металевих конструкцій, не стояти під деревами та не говорити по мобільному телефону. Вдома – закривати кватирки та не користуватися водопроводом.

 

Черкаських суддів у справі вбитого журналіста просять відсторонити від роботи

Депутат зініціював звернення до Вищої ради правосуддя щодо відсторонення суддів Соломко, Поєдинка та Ятченко. Колегія суддів фактично відпустили на волю підозрюваного у організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка Вадима Мельника, обравши для нього запобіжний засіб – нічний домашній арешт з носінням електронного браслета замість тримання під вартою.

Під судом горіли шини: активісти знову протестують проти рішення суддів Апеляційного суду.

У Черкасах встановили водяну завісу

Неподалік міськвиконкому на пішохідній частині бульв. Шевченка з᾽явилася конструкція для охолодження перехожих. Вона зволожує навколишній простір у спекотні дні літа. Регулює роботу «охолоджувача» – «Черкасиводоканал».

За прикладом багатьох європейських країн, де клімат змушує людей шукати шляхи вирішення проблеми спеки, на вулицях встановлюють спеціальні водні завіси.

«Брама безпеки» працюватиме впродовж всього спекотного періоду. За словами місцевих жителів, ідеєю задоволенні, адже добре допомагає під час спеки.

Під судом горіли шини: активісти знову протестують проти рішення суддів Апеляційного суду

7 червня Апеляційний суд Черкаської області мав розглянути подання захисту підозрюваного в організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка – Вадима Мельника. Нагадаємо, що це вже другий розгляд апеляції зі сторони захисту підозрюваного. Тоді активісти не допустили виконання рішення суду щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт для Вадима Мельника. На цей раз, перед початком розгляду справи, адвокат підозрюваного подав суду клопотання, в якому йшлося про те, щоб дозволити проведення судового процесу без участі його підзахисного, а саме в режимі відеоконференції. Адвокат Гончар мотивував це тим, що його клієнту загрожує небезпека з боку громадськості.