У центрі Черкас сталось ДТП за участю правоохоронців

Сьогодні, близько 11.30 в центрі Черкас по вулиці Смілянській трапилася дорожньо-транспортна пригода. Автомобіль поліції врізався у ВАЗ-2109.

Кількість ДТП на Черкащині зросла на 15%.

Депутат облради закликає Вищу раду правосуддя звернути увагу на черкаських суддів

Депутат облради Юрій Ботнар зініціював звернення до Вищої ради правосуддя щодо відсторонення суддів Соломко, Поєдинка та Ятченко. Колегія суддів фактично відпустили на волю підозрюваного у організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка Вадима Мельника, обравши для нього запобіжний засіб – нічний домашній арешт з носінням електронного браслета замість тримання під вартою.

Вчергове зірвався суд по ймовірному організатору вбивства журналіста Сергієнка, через погане самопочуття підозрюваного.

Обласна спілка письменників побирається через борги

Відома поетеса, депутат обласної влади Валентина Коваленко звернулась до обласної влади від письменників Черкащини. Творчі спілки Черкащини занепокоєні ставленням до гуманітарної політики області. Досі не створена обласна програма підтримки творчих спілок, не надрукований «Холодний Яр» тощо. Спілка письменників має борги за оренду приміщення і не знає, як далі розвиватися. Творча еліта закликає обласну владу до конструктиву і вже готова до радикальних кроків.

На Золотоніщині хочуть збудувати небезпечну ТЕС

Про це під час сесії облради повідомив депутат Олександр ЛОШКОВ. Зокрема, він зазначив, що поблизу села Нова Дмитрівка Золотоніського району планують збудувати екологічно небезпечний об᾽єкт, який щоденно викидатиме у навколишнє середовище 400 тонн біомаси.

На Чигиринщині хотіли побудувати промислові пташники.

Черкащани скаржаться на хабарництво в обласному Держгеокадастрі

Представники Родниківської та Ягубецької громад Уманського та Христинівського районів прибули на сесію обласної ради аби простити допомоги у депутатів. Вони скаржаться на побори в обласному Держгеокадастрі і вимагають здійснити перевірку управління.

Колегу підтримав і депутат облради Микола Булатецький. Він запропонував звернутися до Генпрокуратури, у разі виявлення порушень збоку керівництва – звільнити його з посади.

Представниця обурених селян назвала конкретні суми, які вимагають у Держгеокадастрі за надання дозволів на розробку проекту землеустрою.

Звернення громади до Президента та Прем᾽єр-міністра підтримав 71 депутат.

Громадськість звернула увагу депутатів на свавілля чиновників Держгеокадастру.

Верховна Рада нагородила відомого черкаського журналіста

На початку сесії обласної ради заступник голови облради Вадим Гайович привітав усіх журналістів Черкащини з професійним святом. Почесною грамотою ВРУ за заслуги перед українським народом нагородили головного редактора «Нової молоді Черкащини» та інтернет-видання «Дзвін» Леоніда Даценка.

Вчергове зірвався суд по ймовірному організатору вбивства журналіста Сергієнка, через погане самопочуття підозрюваного

У Черкаському Апеляційному суді знову не відбувся розгляд позовної заяви підозрюваного Вадима Мельника, якого звинувачують в організації вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка. Нагадаємо, що у середу 7 червня суд задовольнив клопотання адвоката підозрюваного щодо проведення розгляду справи без особистої участі його підзахисного, за допомогою відеозв’язку з СІЗО, де є технічна можливість встановити такий зв’язок із залом суду. Тож Вадима Мельника перевели з ізолятора тимчасового утримання у слідчий ізолятор.

Отже 9 червня мало б відбутись продовження розгляду. Зал був, вже традиційно, забитий вщент. Перед початком розгляду безпосередньо

апеляції, суд перевірив, на вимогу адвоката підозрюваного Мельника, чи в достатній мірі забезпечено охорону всіх учасників процесу.

Зрештою, суд розпочав розгляд справи, але, в ході процесу, підозрюваний поскаржився на різке погіршення самопочуття та всім видом продемонстрував наскільки йому зле.

Колегія суддів прийняла рішення зробити перерву, до поки не виясниться чи зможе Вадим Мельник приймати подальшу участь у процесі.

Більше години тривала вимушена перерва. На територію СІЗО, за викликом, прибув екіпаж швидкої допомоги. Медики оглянули Мельника та доповіли суду щодо його стану здоров’я на той момент.

Однак Вадим Мельник наголошував на болі у грудях та поганому самопочутті. До того ж відхилив пропозицію суду розглядати справу без його участі.

В результаті суд вирішив перенести засідання на понеділок 12 червня, за цей час медики мають поставити конкретний діагноз Вадиму Мельнику. Рішення колегії суддів присутні зустріли традиційними вигуками: «ганьба!».

Читайте також: Під судом горіли шини: активісти знову протестують проти рішення суддів Апеляційного суду.