Попри «конфлікт інтересів» у Черкасах затвердили місцеві податки і збори

Рішення прийняли мінімальною кількістю голосів через відмову деяких депутатів брати участь у голосуванні.
Директор департаменту фінансового забезпечення Наталія Джуган намагалася переконати депутатів, що проект рішення ніяк не межує з їхніми приватними справами.
Згідно з юридичною довідкою, нормативно-правові акти, що торкаються групи осіб, а не окремих громадян не несуть загрози конфлікту інтересів. Після короткочасної перерви у роботі сесії депутат Роман Шевченко зачитав висновок комісії щодо спірного питання.
Зрештою, рішення прийнято. Більшість податків і зборів лишились на рівні минулорічних. До 15% знижено ставку для ІІ групи платників і 12-відсоткову ставку встановлено для МАФів.

Черкаські підприємці кажуть, що їх ввели в оману на вул. Гоголя

Десятки працівників торгівельної сфери прийшли на сесію міськради, щоб висловити своє занепокоєння. У своєму виступі керівник профспілки підприємців Леонід Запорожець навів приклади непрофесійної діяльності колишнього директора «Черкаських ринків» та закликав міську владу у прозорий спосіб призначити нового керівника.
Підприємців підтримав депутат міської ради Павло Карась. Він запропонував звернутися до правоохоронних органів щодо діяльності підприємства.
Новим керівником «Черкаських ринків» призначено Сергія Янка. Міський голова представив його, як людину, що заслуговує на цю посаду, оскільки є патріотом, що брав участь у бойових діях.
Після доповіді нового керівника ринків міський голова Анатолій Бондаренко доручив департаменту юридичного забезпечення підготувати звернення до правоохоронних органів.

Черкаські перевізники відмовляються безкоштовно возити дітей з багатодітних родин

Про це під час сесії міської ради заявив депутат Ярослав Нищик. Зокрема, випадки відмови були зафіксовані у рейсових автобусах, що рухаються за маршрутами №2,5,7,13,22. Депутат звернувся до начальника управління транспортної інфраструктури з вимогою з᾽ясувати ситуацію.

Черкаські депутати хочуть знати більше про міст через Дніпро

Звернення до голови ОДА та керівника САД в Черкаській області щодо ремонту переправи зініціював депутат Павло Карась. Зокрема, він зазначив, що експлуатаційний термін мосту через Дніпро становив 50 років і закінчився у 2010 році. Тож він просить надати інформацію про граничний строк експлуатації переправи, коли її капітально ремонтуватимуть, і, чи планують будувати новий міст за сучасними технологіями.

Передумали: під час ремонту на черкаський міст таки пускатимуть легковики вагою до 5 тон.

«Ми – прикордонники»: Оршанецький навчальний центр відзначив своє 25-річчя

Цьогоріч Оршанецький Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відзначає своє 25-річчя. З нагоди ювілею у Палаці культури «Дружби народів» відбулись урочисті заходи. На концерті були присутні представники міської, обласної влади, духовенство, волонтери, громадськість, військовослужбовці та їхні сім’ї.

Окрім концертної програми, відбулось і нагородження, прикордонникам присвоїли позачергові військові звання та вручили відомчі нагороди — медалі, грамоти та подяки. Також за активну громадську позицію та підтримку Центру нагородили працівників, волонтерів, підприємців та членів громадських організацій.

76 гвардійський Оршанський танковий полк за взяття м. Аустерліц нагороджено орденом Олександра Невського (15.09.1944).

За успішний прорив в обороні противника на р. Вісла та вихід на р. Одер полк нагороджено орденом Кутузова ІІІ ступеня (19.02.1945).

3 січня 1946 року сформовано 76-й Гвардійський тяжкий танково-самохідний Оршанський орденів Суворова, Кутузова і Олександра Невського полк.

За успішний прорив оборони противника на західному березі р. Одер та знищення оточеного угрупування противника полк нагороджено третім орденом — Суворова ІІІ ступеня (28.05.1945).

1 травня 1992 року полк передано у розпорядження Державного комітету у справах охорони державного кордону України.

1 липня 1992 року військову частину перейменовано у 1-ий Оршанський навчальний прикордонний загін.

Перший випуск навчальний загін зробив восени 1992 року за спеціальностями «стрільці», «водії», «майстри електроприладів».

6 грудня 2007 року Навчальний прикордонний загін отримав дійсне найменування — Навчальний Гвардійський Оршанський орденів Суворова, Кутузова і Олександра Невського Навчальний центр ДПСУ.

7 жовтня 2014 року Указом Президента України Центру присвоєно почесне найменування «Імені генерал-майора Ігоря Федоровича Момота».

Читайте також: До Дня Конституції у Черкасах відкрили погруддя одному з творців сучасної української Конституції.

До Дня Конституції у Черкасах відкрили погруддя одному з творців сучасної української Конституції

Напередодні 21-річниці з дня прийняття сучасної української Конституції, у Черкасах урочисто відкрили погруддя одному з авторів основного закону України – народному депутатові 2-го, 3-го та 6-го скликань Михайлу Сироті.

Нагадаємо, що у минулому році до ювілею з нагоди 20-річчя прийняття Конституції, було закладено камінь для майбутнього пам’ятника політику з Черкащини.

Над створенням погруддя працював відомий черкаський скульптор Іван Фізер. На пам’ятнику викарбувано надпис зі словами: «Україна, Право, Закон, Конституція».

Про важливість прийняття Конституції для України наголосив і губернатор Черкащини Юрій Ткаченко.

Відомо, що до обрання народним депутатом, Михайло Сирота працював  викладачем та першим проректором у Черкаському державному технологічному університеті. Загинув Михайло Дмитрович 25 серпня 2008 у дорожній пригоді під містом Узин, що у Київській області.

Читайте також: У Черкасах обговорили проект «Народної Конституції».