За це платять черкащани: на проспекті Хіміків колосальні витрати гарячої води

Під шляхопроводом на проспекті Хіміків з магістральної труби уже понад 2 тижні протікає труба. Телекомпанія «Антена» випустила в ефір перший сюжет ще 28 жовтня і тоді ж ми повідомили телефоном ТЕЦ про ситуацію, що склалася.

Через тиждень ситуація погіршилась: у прямому сенсі з туби тече, як із відра. Як нам розповіли випадкові перехожі, вони теж неодноразово повідомляли теплопостачальне підприємство про протікання, але, як ми бачимо, віз і нині там.

Поки Черкаська ТЕЦ збирається з силами, кореспонденти «Антени» вирішили провести експеримент, аби перевірити, скільки ж гарячої води витрачається даремно. Результати дослідження просто вражають. Відро повною місткістю 12 літрів наповнюється вщерть за 15 секунд.

Застосувавши мінімальні математичні знання, можна вирахувати, що протягом години марно витрачається майже 3 тисячі літрів води, а за тиждень витекло в пісок майже 484 тисячі літрів гарячої води, за які справно сплачують черкащани і обходиться їм недбалість тепловиків у понад 36 тис. грн. за 7 днів.

Пікантності ситуації додає той факт, що зовсім поруч із цим місцем розташована підкачувально-насосна станція №2 і звідси розподіляється гаряча вода для потреб жителів Південно-Західного району і центру міста.

Навіть поверхневий огляд труб дає можливість оцінити стан тепломережі в цьому місці і міста загалом. Ми можемо припустити, що таких поривів у місті не один, відповідно, і втрати підприємства вражають, але оплачують таку розкіш із власних кишень черкащани.

На Хімселищі стався порив тепломережі. 

«Черкаська Хатіко»: собака понад два місяці чекає господаря на зупинці

Місцеві підгодовують бідаху та змайстрували для неї імпровізовану будку. Навідали чотирилапу розумницю і наші кореспонденти та навіть пригостили смачненьким. На зупинці розміщено оголошення, як з᾽ясувалося, собака сумує за своїм господарем, який помер.

Місцева жителька Марія розповідає, що тварина дуже дружня, не агресивна, стерилізована і особливо приязно ставиться до чоловіків.

Скоро зима і картонний будинок для чотирилапої не врятує її від снігу та морозу. Тому волонтери просять черкащан не бути байдужими і прихистити віддану собаку. Тварина середнього розміру білого з чорним кольору знаходиться на зупинці «Зелена» і чекає на нового господаря.

У Черкасах майже десятиліття блукає собака Люда. 

«Інноваційний сюрприз»: одна з черкаських шкіл осучаснилась під час канікул

Йдеться про гімназію №9. Її асоціюють з кадетами і панянками, які навчаються тут в окремих класах і носять спеціальну форму. Але це далеко не всі досягнення закладу. Завдяки щедрому фінансуванню збоку області й міста під час осінніх канікул у гімназії модернізували кабінети природничих наук.

Фішка дев᾽ятої гімназії – робототехніка. На базі навчального закладу існує потужна команда юних конструкторів, які показують високі результати не лише на всеукраїнському, а й на світовому рівні. На уроках історії учні грають у навчальні ігри та створюють макети будівель. До речі, це єдине архітектурне лего на території області.

Господарює у дев᾽ятій гімназії екс-керівниця міської освіти, а віднедавна Заслужений працівник освіти України Ірина Топчій. Як педагог із досвідом, вона достеменно знає про потреби учнів. Лабораторії тут поділяють на реальну, віртуальну і цифрову.

За допомогою мультимедійної дошки та спеціального програмного забезпечення діти зможуть вимірювати величини та навіть пульс один одному. Застосувати знання на практиці учні зможуть уже за декілька днів. А поки в дев᾽ятій гімназії будують віртуальну реальність, в деяких черкаських школах, яких понад три десятки у місті, ледь зводять кінці з кінцями, аби замінити вікна і зробити бодай косметичний ремонт. Можливо, владцям слід поміркувати над збалансованим розподілом коштів.

У черкаській школі відкрили капсулу часу 1977 року. 

На станції “Сміла” ліквідовано «катастрофу» на залізниці

Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту на 2017 рік з 31 жовтня по 3 листопада на території Черкаської області проводяться командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту Черкаської області.

1 листопада такі навчання провели на станції Сміла. Учасники відпрацювали ввідну «Ліквідація наслідків аварійної ситуації на станції Сміла». До навчань були залучені сили цивільного захисту міста та служби цивільного захисту. Так як умовна аварія сталася на залізничному шляхопроводі, у ліквідації аварії задіяли спецтехніку, у тому числі залізничний кран, пожежний потяг та іншу.

Рятувальники та медики провели спільні пожежні навчання.

У Черкасах сквер по вул. Іллєнка перетворюється на смітник

Територія неподалік ТРЦ «Depo᾽t» перебуває у неналежних санітарних умовах. Біля зупинки на так званій клумбі розкидане побутове сміття та пляшки з-під алкогольних напоїв. Поблизу занедбаного скверу знаходяться громадські, навчальні та релігійні заклади. Очевидно відповідні міські служби не впоруються зі своїми обов᾽язками.

У Черкасах Центральний ринок перетворюється на смітник. 

У Черкасах біля Третьої міської лікарні проводять обрізку дерев

Санітарну обрізку на вул. Гуржіївській здійснюють працівники газового господарства. Працівники видаляють сухі гілки та омелу. Рух транспорту вулицею Гуржіївською дещо ускладнено.  Частина дороги огороджена захисною стрічкою. На місці працює особовий склад та спецтехніка.

Комунальники в середмісті проводять санітарну обрізку дерев. 

Слухання Громадського бюджету перетворилися на депутатські дебати

У школі номер сім в районі вулиці Можайського відбулася презентація проектів Громадського бюджету Черкас. Хоча темою зібрання було обговорення проблем цього мікрорайону розпочали із з’ясування відносин між двома депутатами.

Прецедентом стала листівка провокаційного змісту.Звинуватили у цьому депутата міської ради Руслана Зарю. Дебати в актовій залі школи№7 були запеклими та емоційними.

У Черкасах стартувало голосування за проекти громадського бюджету.