У Черкасах показали весільну моду другої половини ХХ століття

Тематична виставка відкрилась в обласному краєзнавчому музеї. До уваги відвідувачів 17 образів наречених у найщасливіший день їхнього життя.

Авторка розповідає: експонати шукали не лише у Черкасах, а й в інших містах України, таких як Львів, Одеса, Запоріжжя, Кривий Ріг, Харків. Деякі сукні назавжди покинули своїх власниць, інші ж повернуться, як сімейна реліквія. До колекції Наталя включила й весільне вбрання своєї мами. Історія цієї сукні вражає.

Згадати себе-наречену на відкриття виставки прийшла й 79-річна Віталіна Іллівна. Її весілля відбулося понад півстоліття тому, але вбрання збереглося донині.

Ця сукня стала для жінки щасливою. У шлюбі вона виховала двох синів і має трьох онуків. Весільне вбрання – не просто святковий одяг. Воно має свою історію, свою енергетику і несе спогад про початок нового життя.

Дивіться також: У черкаському музеї показали, як змінювалася шкільна освіта протягом сторіччя.

 

 

Ремонт вулиці Героїв Дніпра планують закінчити до кінця року

Про це у коментарі «Антені» повідомив депутат міської ради, що опікується мікрорайоном «Митниця» Юрій Тренкін.

Осучаснену вулицю Героїв Дніпра називають європейською транспортною артерією міста Черкаси. Вздовж проїжджої частини облаштували зручний тротуар та велодоріжки.

Оновлена вулиця уже встигла полюбитися місцевими жителями і стати основним маршрутом для прогулянок та проведення дозвілля.

Дивіться також: Реконструкція вул. Героїв Дніпра: у Черкасах будують європейську транспортну артерію. 

Смілян труять шкідливим канцерогеном

Вже кілька років поспіль жителі мікрорайону Кут ведуть боротьбу з місцевим підприємством. Відколи ТЕЦ перевели на альтернативне паливо, люди потерпають від постійних несанкціонованих викидів сажі

Дивіться також: Смілянські активісти вимагають ремонту доріг

Черкащанам розповіли, як стати успішним блогером

Для тих, хто іще не знає, що таке блог – це веб-сайт, або інтернет-сторінка, головний зміст якої — записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. Для блоґів характерні короткі записи тимчасової значущості.

У рамках програми «Я – медіа» усі бажаючі зможуть дізнатися про таємниці дієвого блогінгу та його монетизації. Для цього організатори проведуть тренінг, вебінари, зустрічі у форматі блог-кафе тощо.

Активний блогер та медіа тренер Ірина Коваль стверджує, що нині блогери та журналісти майже урівнялися у правах. На деяких заходах блогерам навіть надають перевагу.

Нині вміст блоґа можна уявляти собі як стрічку, на якій в хронологічному порядку розміщені дописи. Блоґ-сервіс надає користувачу зручний інструмент, який дозволяє вести блоґ без потреби самостійно займатися обслуговуванням програмного забезпечення.

Дивіться також: Успішні черкащанки розповіли, як заробляти на блогінгу. 

До Великодня в черкаському музеї відкрили виставку яєць

Мистецтво різьблення по яєчній шкарлупі новітнє та презентується в Черкасах вперше. Майстрів з різьблення по яєчній шкарлупі у світі небагато, а в Україні одиниці. Галина Поліщук – майстриня із смт. Маньківка, представила на виставці 46 різьблених яєць різного розміру та складності роботи

Дивіться також: У черкаському музеї відкрилась котяча виставка

Активісти Сміли допомагають владцям ремонтувати дороги

Спеціалісти Смілянського Управління ЖКГ показали підготовлені пропозиції переліку об’єктів по капітальному та поточному ремонту доріг міста, фінансування яких пропонується здійснювати у цьому році за рахунок місцевого бюджету. Та про все, що відбувається поза кабінетами, виявились не в курсі. Для них було справжньою новиною, що вчора на вулиці Трипільський фахівці вже робили обстеження дорожнього покриття. На місце виїжджали особисто навіть керівники району, проте міські чиновники про це ні сном, ні духом не чули. Вперше дізналися про роботи на Трипільській від активістів, котрі їм показали на підтвердження відео. Ідею терміново засипати ями битою цеглою та щебенем, що могло б хоча б тимчасово вирішити проблему величезних вирв на дорозі, чиновники також не підтримали

Дивіться також: Смілянські активісти вимагають ремонту доріг

У Черкасах найближчі дні дощитиме

Як повідомляє Черкаський обласний Гідрометцентр, вже в суботу та неділю Черкащину вкотре засипле снігом. Знову серія південних циклонів і знову комплекс небезпечних зимових явищ – сильний сніг, штормовий вітер 15-20 м/с, хуртовини, ожеледь та ожеледиця на дорогах. За цих кілька днів висота СНІГУ ЗБІЛЬШИТЬСЯ над існуючою на 20-30 см. Водіям радимо у вихідні обмежити поїздки на власному транспорті та перечекати негоду, яка в таких масштабах цієї зими спостерігатиметься востаннє.
Після відлиги в другій половині дня 17 березня в область почне надходити ХОЛОДНЕ ПОВІТРЯ, випадатиме СНІГ, що в комплексі із ожеледицею суттєво ускладнить рух на автошляхах області. Від’ємні температури сприятимуть снігонакопиченню.
18 березня чекаємо на сніг, місцями сильний на фоні морозної погоди. Нічна температура знижуватиметься до -12°, вдень 5..10° морозу. Спостерігатиметься хуртовина, снігові перемети та накати на автошляхах. Понеділок нас зустріне холодною зимовою і некомфортною погодою.
Особливу увагу в цей період слід сфокусувати на утримання доріг і тротуарів, оскільки велика кількість води і снігової каші після замерзання утворять ковзанку із перешкодами, що може зіпсувати спогади про минулий сезон.
Найближчий тиждень метеозалежним людям слід бути уважними до свого здоров’я, оскільки чекаємо на стрибки атмосферного тиску та різкі коливання температури.
Працюючи на випередження, вже сьогодні необхідно звернути увагу на ТАЛІ ВОДИ, які через кілька днів почнуть збігати до понижених форм рельєфу ускладнюючи та порушуючи роботу різних галузей економіки області, а особливо – окремих приватних домоволодінь, ЖКГ і транспорту. Зараз в такій ситуації с. Рацево Чигиринського району, деякі населені пункти Черкаського та Чорнобаївського районів. Доцільно звернути увагу на роботу зливової каналізації, а особливо – на стан малих водосховищ і гідротехнічних споруд на них, адже РІВНІ ВОДИ на річках ВЖЕ ЗРОСТАЮТЬ. За кілька останніх днів на р. Тясмин в районі гідропосту рівень зріс вже більш як на 1 метр і це лише початок. Особливість нинішньої ситуації у тому, що грунт вже зараз добре зволожений, в більшості районів ще й добре промерзлий, а в Смілянському районі – частково вкритий притертою льодяною кіркою, що в комплексі не сприятиме поглинанню талих вод і рідких опадів.