«Причин відкликати депутатів немає», – Віталій Косяк про таємні збори виборців

Таємні збори виборців відбулися 30 березня на території заводу ТЕМП. На зібранні йшлося про відкликання п᾽ятьох депутатів Черкаської міської ради: Максима Шадловського, Віталія Косяка, Альони Цегвінцевої, Тетяни Чорнобіль та Максима Скорика. Цих депутатів на зібрання охорона не пропустила. Збори відбувалися цілком таємно, оскільки жодного оголошення про них ніде не було. Під час зібрання завод охороняли люди характерної зовнішності у цивільному.

Недалеко від заводу ТЕМП депутат Віталій Косяк бачив ймовірного організатора зібрання – екс-секретаря міськради Олександра Радуцького. «Все робиться для того, аби дестабілізувати ситуацію в місті», – переконаний депутат: «Радуцький із порушенням законодавства готовий впливати на роботу ради».

«Збори виборців відбулися всупереч чинному законодавству», – черкаський депутат

Таємні збори виборців відбулися 30 березня на території заводу ТЕМП. На зібранні йшлося про відкликання п᾽ятьох депутатів Черкаської міської ради: Максима Шадловського, Віталія Косяка, Альони Цегвінцевої, Тетяни Чорнобіль та Максима Скорика. Цих депутатів на зібрання охорона не пропустила. Збори відбувалися цілком таємно, оскільки жодного оголошення про них ніде не було. Під час зібрання завод охороняли люди характерної зовнішності у цивільному.

 

Міський голова Черкас прокоментував таємні збори депутатів

На зібранні йшлося про відкликання п᾽ятьох депутатів Черкаської міської ради: Максима Шадловського, Віталія Косяка, Альони Цегвінцевої, Тетяни Чорнобіль та Максима Скорика. Цих депутатів на зібрання охорона не пропустила. Збори відбувалися цілком таємно, оскільки жодного оголошення про них ніде не було. Під час зібрання завод охороняли люди характерної зовнішності у цивільному.

Очільник міста переконаний, що за допомогою підконтрольних депутатів, злочинці хочуть розкрадати бюджетні кошти. «Ніхто ні на який шантаж не збирається йти», – стверджує Анатолій Бондаренко.

Дивіться також: «Шантажувати міського голову не буде ніхто». 

У Смілі змінили ставки земельного податку

Найбільшої гостроти на сесії Смілянської міськради 29 березня набув розгляд питання щодо зміни ставок земельного податку.

Смілянські підприємці переконували, що різке збільшення ставок негативно вплине на діяльність виробничих підприємств і знищить і без того надзвичайно слабку економіку міста.

Дивіться також: У Черкаській мерії обговорили ставки місцевих податків і зборів.

 

У “Черкасиобленерго” практично відсутня заборгованість виплат заробітної плати

Сьогодні правління ПАТ “Черкасиобленерго” прозвітувалися за рік своєї роботи. Говорили про проблеми та звісно і про досягнення. Головним успіхом голова правління підприємства Олег Самчук вважає те, що наразі на підприємстві практично відсутня заборгованість виплаті по заробітної плати.

Комерційний директор підприємства Ігор Дмітрієв зазначив,що досягненням в роботі усього колективу є те,що усі розрахунки за спожиту електроенергію перед ДП “Енергоринок” відбуваються своєчасно та у повному обсязі. Також, головний боржник ПАТ “Азот” стабільно погашає заборгованість перед підприємством.

Наразі ПАТ “Черкасиобленерго” вийшло із кризи, в якій перебувало тривалий час. На підприємстві підвищується зарплатня, вчасно проводяться ремонтні роботи та починають реалізовуватися інвестиційні програми. Це є результатом консолідованих зусиль усіх без винятку працівників підприємства, яке є лідером енергоринку Черкащини.

Дивіться також: У «Черкасиобленерго» відкрили особистий кабінет для юридичних осіб. 

У Черкасах вперше пройшов чемпіонат зі спідкубінгу

Це змагання зі швидкісного збирання Кубика Рубіка на дві три та більше граней. Організували спортивно-інтелектуальні перегони у Черкаській гімназії №9. Спробувати свої сили прибули учасники з інших шкіл міста та області.

Перший офіційний чемпіонат світу по швидкісній збірці кубика пройшов у 1982 році в Будапешті. Тоді головоломку зібрали майже за 23 секунди. Наразі світовий рекорд складає 4,5 секунди. Навчитися свідкубінгу нині можна в інтернеті. Завдання під силу, як дітям так і дорослим.

Кожному учаснику дається 15 секунд аби роздивитися кубик, тоді необхідно покласти руки на метроном і швидко зібрати усі грані. За виконанням завдання слідкують волонтери. Наразі рух спідкубінгу в Україні набирає обертів, серед нетрадиційних способів практикують збирання однією рукою і зав᾽язаними очима тощо.

Дивіться також: У Черкасах пройшли змагання з веслування на ергометрах серед майстрів. 

Про біологію і професії: у Черкаській школі відбувся всеукраїнський брейн-ринг

Участь у заході взяли учні з чотирьох областей. Приймала гостей спеціалізована школа №33 за підтримки обласної Служби зайнятості.

Ігрові форми навчання – інноваційних підхід у галузі освіти, ефективність якого значно перевищує традиційне викладання матеріалу. Школярі з особливим ентузіазмом беруть участь у змаганнях та краще запам᾽ятовують програму.

Професійна орієнтація – це завершальний етап психологічної та практичної підготовки учнів до трудової діяльності. Адже правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці та якість продукції.

Дивіться також: у черкаському ТРЦ відбувся ярмарок вакансій.