Скоро до школи: черкаські освітяни готуються до нового навчального року

Напередодні 1 вересня педагогічний актив зібрався на щорічну серпневу конференцію. Цього разу в гімназії №9 – одній з найпрогресивніших шкіл міста. Кращих вчителів нагородили медалями за сумлінну працю, подяками Міністерства освіти і науки, нагрудним знаком Василя Сухомлинського та відзнакою міського голови.

Освітні заклади щороку забезпечуються інвентарем та цифровою технікою. Наразі для першокласників придбали майже 1000 одномісних парт, 65 шаф, 61 комп᾽ютер та необхідні дидактичні матеріали. Загалом, на програму «Освітній простір» спрямували майже 7 млн грн із міського та державного бюджету.

За словами голови бюджетної комісії Черкаської міськради Юрія Тренкіна, цьогоріч у планах команди міського голови – реконструкція дошкільного навчального закладу №40 та будівництво іще одного садочка у мікрорайоні «Митниця».

Дивіться також: Новій українській школі у Черкасах бути.

«Завтра прийдуть до вас», – Павло Карась про збройний напад

На депутата міської ради напали невідомі особи увечері 28 серпня у його помешканні. П᾽ятеро чоловіків у масках зв᾽язали політика та погрожували йому зброєю. Невідомі поставили умови: відмовитись від політичної діяльності і не балотуватися у мери, інакше вб᾽ють. Подальші дії депутата залежать від рішення колективу «Черкаситеплокомуненерго», яке він очолює.  Тим часом прокуратура відмовила потерпілому в проведенні судмедекспертизи, працівники поліції проводять слідчі дії.

Дивіться також: Невідомі напали на депутата Черкаської міськради.

 

У Черкасах згадали Іловайську трагедію

В обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка фотографій бійців АТО та військових атрибутів.

Бої під Іловайськом стали одним з переломних моментів війни на Сході: Збройні сили України втратили ініціативу на Донбасі та перейшли від атаки до оборони. Важкі втрати спонукали українське керівництво до укладення Мінського перемир’я

Станом на кінець серпня 2017 року практично завершено процес встановлення, ідентифікації і перепоховання загиблих. Згідно даних Національного військово-історичного музею, у тих боях 7-31 серпня 2014 року полягло 368 українських бійців, 18 вважаються зниклими безвісти.

Дивіться також: В Черкасах оголосили День скорботи за загиблими в Іловайській трагедії. 

В Черкасах оголосили День скорботи за загиблими в Іловайській трагедії

Аби вшанувати пам’ять тих, хто поклав свої життя за Україну в Іловайському котлі, зранку представники міської й обласної влади, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Борцям за волю України. З нагоди цієї сумної дати в місті приспущені державні прапори з чорними жалобними стрічками на будівлях та у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відслужили панахиду за загиблими бійцями

Дивіться також: Невідомі напали на депутата Черкаської міськради

Невідомі напали на депутата Черкаської міськради

Сьогодні уночі, у власному домоволодінні невідомі скоїли напад та побили директора КП “Черкаситеплокомуненерго”, депутата Черкаської міської ради Павла Карася. Під час нападу злочинці вбили собаку Павла Миколайовича, а самого пана Карася жорстоко побили та погрожували життю. Він та його колеги по депкорпусу це пов’язують, насамперед, з його політичною діяльністю. Поспілкуватися з Павлом Карасем нам не вдалося, він знаходиться у себе вдома в оточенні людей яким довіряє. Чи зможуть правоохоронці знайти та притягнути до відповідальності виконавців цього злочину наразі невідомо. Втім, фактом є те,що існують також і замовники цього нападу, прізвища яких добре відомі усім Черкасам

Дивіться також: Лави черкаських поліцейських поповнились новобранцями