Поліпшення у селах Драбівщини завдяки нардепу

Рік 2017-ий  у Драбівському  районі був продуктивним у плані поліпшення стану  соціальної сфери. Завдяки спільній роботі депутатських корпусів районної ради і сільських рад , а ,головне, за активного сприяння народного депутата було здійснено великий обсяг робіт. Чергове підтвердження цього нашим журналістам продемонстрували днями у населених пунктах Драбівщини.

Не секрет, що об’єкти культури, освіти, медицини у селах мають значний вік і від цього мають зношений вигляд. Адже на їх підтримку у сільський бюджетах коштів просто не вистачає. Типова ситуація у цьому плані і у Драбівському районі. Цьогоріч ситуація почала змінюватись у прогресивному напрямку, завдяки сприянню народного депутата Володимира Зубика. Об’єкти, що потребують нагальних ремонтів, депутатові “підказали” самі люди. В громадах пройшли обговорення та були надані пропозиції для врахування. А вже після надходження коштів нардеп закликав усіх долучитися до  контролю за  їх цільовим використанням. Із  державного бюджету впродовж  2017 року Володимиру Зубику  вдалося залучити значну суму на розвиток його округу, куди входить Чигиринський, Чорнобаївський та Драбівський райони.

Оновлена Драбівська  спортивна школа «Словяни», фактично отримала нове життя після капітального ремонту. До  фінансування цих робіт  долучались і районний та обласний бюджет, але найбільшу частину ,  а це більше ніж  півтора мільйони було виділено  за сприяння народного депутата.  Драбівська загальноосвітня школа-гімназія імені Васильченка до останнього часу була одним із проблемних навчальних закладів. Тут і  дах протікав,  і грибок на стінах оселився, а від  цього створювались  умови небезпечні для перебування дітей. Тепер цей  одна із найкращих в районі. На усунення всіх аварійних моментів за сприяння народного депутата  було виділено півтора мільйони гривень.

Загалом продовж 2017 року у Драбівському районі було зроблено дуже багато добрих справ з поліпшення соціальних об’єктів, розповідає заступниця голови районної ради . Кошти спрямовувались і на галузь освіти, і культури, і медицини.

Великохутірський  народний історико-краєзнавчий музей ім. Олександра Дорошенка відомий далеко за межами села .  Знаходиться цей бібліотечно-музейний комплекс у будинку культури.  Так минуло річ  тут за програмою енергозбереження, що активно впроваджує народний депутат цього округу, було замінено застарілі вікна на склопакети. Це велике діло для села, розповідає сільський голова Великого Хутору  Ніна Шинкаренко. Хоча самого народного депутат на окрузі бачать вкрай рідко,  адже , розуміють, що людина він дуже зайнята, та з його представницею Ларисою Малковою тримають тісний контакт.

Помічник народного депутата Володимира зубика Лариса Малкова наголошує, що працюють  за принципом, щоб жодне із сіл округу не залишилось без допомоги.

Так у селі Мойсівка  за кошти із державного бюджету, що за сприяння народного депутата надійшли на соціально-економічний розвиток , капітально відремонтовано дах у сільському дитячому садочку«Яблунька».. Це було найболючішою потребою у громаді.

Фактично, щоб цей дошкільний  заклад взагалі існував, чимало зусиль  доклала сільська громада. Знаходиться він у пристосованому приміщенні  і, щоб все у цих стінах відповідало стандартам, в яких можуть перебувати діти, потрібні значні кошти. Малят у закладі  прибуває. Тож , розповідають працівники садочку , самотужки із батьками зробили суботник та облаштували ще одну кімнату,  для того щоб у діток була ще одна спальня. Але ліжечка вже застарілі  та й інші дитячі меблі бачили вже  не одне покоління сільської малечі. Мріють  і про сучасний дитячий ігровий майданчик. А зараз   народному депутату дякують , що « підставив плече» і вчасно надав допомогу на капітальний ремонт даху дитячого садочку.

Читайте також: 1 лютого 2018 року Черкаси відвідає заступник Міністра юстиції Олена Сукманова.