Смілянські вогнеборці відпрацювали гасіння умовної пожежі в будівлі психоневрологічного інтернату

Співробітники 12-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Черкаській області регулярно проводять навчання та тренування, в ході яких відпрацьовуються дії у разі виникнення надзвичайних подій різного характеру.

Так, 24 лютого смілянські вогнеборці відпрацювали гасіння умовної пожежі в будівлі психоневрологічного інтернату по вулиці Семена Морочковського. Основною метою навчання було перевірити дії персоналу об’єкта та відпрацювати оперативність, вміння та навики рятувальників.

Подібні тактико-спеціальні навчання 25 лютого в рятувальники провели на території Смілянської центральної лікарні ім.Софії Бобринської.

Згідно з задумом навчань, пожежа виникла на першому поверсі лікарні. На момент прибуття підрозділу вогонь швидко поширюється по горючих елементах оздоблення стін на площі більше 50-ти квадратів. Приміщення фойє було сильно задимлене. Є постраждалі.

Після завершення практичної частини тренування співробітники ДСНС провели інструктаж з персоналом лікарні щодо дій у разі пожежі, ознайомили із порядком застосування первинних засобів пожежогасіння, оповіщення й евакуації пацієнтів та працівників.

Також днями у Костянтинівці рятувальники провели урок безпеки для учнів . Школярам 7-8 класів співробітники ДСНС розповіли про небезпеку, яку можуть нести невідомі предмети.

Під час зустрічі рятувальники разом з учнями згадали та проговорили правила поводження та першочергові дії у випадку виявлення предметів, схожих на вибухонебезпечні, а саме:
– не чіпати руками;
– не бутсати ногами;
– не кидати у вогонь;
– повідомити дорослих;
– зателефонувати до Служби порятунку за номером «101» або «102».

Діти слухали повчальні розповіді та брали активну участь у дискусії. Дотримання простих правил безпеки вбереже від біди, – головна теза, що намагалися донести рятувальники до школярів.