Господарський суд припинив 16-річну процедуру банкрутства ПАТ «Черкасиобленерго»

30 березня Господарський суд Черкаської області виніс ухвалу про припинення процесу банкрутства ПАТ «Черкасиобленерго». Ініціатива щодо припинення процедури банкрутства виходила від голови правління Олега Самчука: відповідне клопотання було подано до суду 29 січня 2021 року.

Підставою для подачі клопотання стало включення ПАТ «Черкасиобленерго» до списку об’єктів малої приватизації, яка має відбутися вже восени.

Ініціатором банкрутства ще у 2004 р. виступило ТОВ «Агентство регіонального розвитку паливно-енергетичного комплексу «А/РТЕК». Так званий борг перед агентством виник за начебто поставлене насіння соняшника, що суперечить навіть статутній діяльності «Черкасиобленерго».

Дивіться також: ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО» ОЛЕГ САМЧУК СПРОСТУВАВ БЕЗПІДСТАВНІ ЗВИНУВАЧЕННЯ ФОНДУ ДЕРЖМАЙНА У НЕЕФЕКТИВНОМУ МЕНЕДЖМЕНТІ

ЗМІ пов’язували власника ТОВ «Агентство регіонального розвитку паливно-енергетичного комплексу «А/РТЕК» з екс-очільницею ПАТ «Черкасиобленерго» Світланою Кузьмінською, щодо якої розслідуються кримінальні справи про заволодіння 313 млн грн та розтрату 100 млн грн.

Очоливши ПАТ «Черкасиобленерго» у 2017 році, Олег Самчук поставив собі за мету вивести підприємство з кризового стану, повернути борги із зарплат працівникам та перед ДП «Енергоринок», що і було зроблено.

Черкасиобленерго