З 5 лютого почне змінюватися погода (прогноз до 9 лютого)

5 лютого зранку розпочнеться перебудова атмосферних процесів. Стрілки барометрів відхиляться вліво, показуючи на “хмарно”, атмосферний тиск почне падати.

Це позначиться вплив північноатлантичного циклону, через що із заходу до нашого регіону надійдуть снігові хмари, які разом з надходженням тепла стануть “екраном”, що утримує тепло у приземному шарі. Тому 6-7 лютого вночі повітря вже не охолоне нижче 0-5° морозу. Температурний фон синоптики прогнозують 1º тепла, що на 5° вище за кліматичну норму.

Наступного тижня циклонічна діяльність на Черкащині збережеться, переважатиме хмарна, з періодичними опадами, підвищеним температурним фоном та високою ймовірність ожеледних явищ погода.

5 лютого мінлива хмарність. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Температура вночі -6-11ºС, місцями до -14-16º, вдень -3º +2ºС.

6 лютого без опадів. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 0 +5º тепла.

7 лютого вночі без опадів, вдень невеликий сніг з дощем. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 0 +5º тепла.

8 лютого вночі помірний мокрий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Температура впродовж доби -2º +3ºС.

9 лютого вночі невеликий мокрий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Температура вночі +3º -2º, вдень +1+6º.

За інформацією Черкаського обласного гідрометцентру