Чиновники Черкаської міськради на звернення постраждалої від домашнього насилля черкащанки, у якої минулого року батько-кривдник із застосуванням сили відібрав дворічну доньку, провели службове розслідування та надали неправдиву відповідь.

Ми вже писали про футболіста та ухилянта від мобілізації, що незаконно отримав бронювання на одному з підприємств міста, що на додачу ще побив свою колишню дружину та відібрав дитину.
(Якщо посилання на ТГ канал у Вас не відкриваються, заходьте за запрошувальним посиланням)

Мама вже багато місяців не може поспілкуватися із донькою, яку силою відібрав колишній чоловік

Врешті, постраждала звернулася не лише до поліції та громадських організацій, але й до міськради, де детально виклала історію, в якій чітко прослідковуються протиправні дії не лише її колишнього чоловіка, але й чиновників департаменту освіти, що фактично сприяли кривднику в кіднепінгу.

Черкаська міськрада на звернення постраждалої від домашнього насилля черкащанки, у якої минулого року батько-кривдник із застосуванням сили відібрав дворічну доньку, надала відповідь. Ми готуємо окремий матеріал із цього приводу, однак відзначимо, що чиновники стверджують, що факти домашнього насилля не підтверджено, а також їм не відомо про інші випадки, викладені заявницею.

Тобто, для чиновників ані кримінальні справи, що розслідує Нацполіція, ані кілька рішень судів, у яких батька, що викрав дитину, визнано кривдником, не є доказами.

Цікаво нагадати, що багато років тому Антена підняла безпрецедентний скандал стосовно вчительки, що викладала в Черкаській школі №17 та вчила дітей “любіть совєтскую власть”. Попри супротив чиновників департаменту освіти, вчительку врешті звільнили. Вона програла суди, включно з Верховним судом України, що підтвердили законність рішення про звільнення.

Та історія тривала протягом доволі тривалого часу, але завершилася перемогою. В цьому випадку ми також не маємо жодних сумнівів, бо корупції, відвертому хамству мажорів при владі колись, та має настати кінець.

Для скептиків у ЧМР надаємо рішення судів стосовно фактів домашнього насилля в цій історії.
Постановою Черкаського апеляційного суду від 27.11.2023р. справа №712/8168/23, окрім того, що Раковського О.В. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 173 -2 КУпАП, ще й встановлено факт ізоляції доньки від матері: «….суд першої інстанції не оцінив той факт, що Раковський О.В., безпідставно ізолювавши спільну доньку, якій на той момент було 1,9 року, від матері та заборонив вільно спілкуватися з нею, є проявом психологічного насильства, який вчиняється з умислом.

У доказах, які надані до суду, підтверджується факт того, що зустріч матері з дитиною відбувається на території та на умовах, які диктує Раковський О.В. Мати не може прийти в той час, коли вона бажає, чи тоді, коли це потрібно дитині.

Факт нехтування інтересами дітей та матері, які чітко прослідковується у подіях, викладених в протоколах про адміністративне правопорушення, є вчиненням психологічного насильства як по відношенню до Марії Раковської так і по відношенню до її доньки Мілани.
Справа 711/5389/23: постановою Придніпровського районного суду від 24.08.2023 р. Раковського визнано винним у вчиненні домашнього насильства за ст.173-2 КУпАП.

Вказані документи були надані службі у справах дітей ЧМР під час судового розгляду справи про визначення місця проживання дитини. Проте служба заперечує існування їх взагалі. Крім того, під час притягнення до адмінвідповідальності Раковського О.В., поліція листами повідомляла службу у справах дітей про вчинення останнім домашнього насильства в присутності дитини.

Цікаво, а чому департамент освіти та служба у справах дітей наступає на одні й ті ж самі граблі?
Ця історія матиме дуже несподіване продовження.

Від antenna