ГУ НП в Черкаській області на запит телеканалу Антена повідомили, що протягом періоду часу з 01.01.2023 по 13.05.2024 транспортні засоби, тимчасово затримані за ст. 130 КУпАП, було доставлено на спеціальний майданчик для тимчасово затриманих та вилучених транспортних засобів ЦЗ ГУНП у кількості – 22 од., повернуто власникам – 22 од..

Тобто жодної автівки не було вилучено. Одночасно на аналогічний запит на Управління патрульної поліції нам була надана відповідь, що патрульні не мають інформації щодо кількості вилучених авто. Тобто, висуваємо обґрунтоване припущення, що начальник управління Патрульної поліції в Черкаській області Олександр Кокоба приховав від нас інформацію, що є в розпорядженні УПП, оскільки саме патрульні займаються оформленням протоколів за ст. 130 КУпАП. Чи не здається дивною така ситуація?
Нагадаємо, що відповідно п.2 розпорядження Черкаської обласної військової адміністрації від 04.03.2022 р. № 97 Зі змінами, яке є чинним на цей час, відповідно про яке спеціальна робоча група може прийняти рішення про примусове відчуження майна у зв’язку з запровадженням та виконанням заходів правового режиму воєнного стану, можуть бути вилучені транспортні засоби у зв’язку із вчиненням їх водіями адміністративного правопорушення, передбаченого в т.ч. ст. 130 КУпАП на користь військових частин, та передбачена спеціальна процедура. Але, як бачимо, розпорядження пана Табурця ігнорується. Або, можливо, існує інша причина, про яку вголос говорити #неначасі ?

Від antenna