Отруєння зафіксували у 56-річної жительки Черкас. 25 травня хвора вживала тушонку зі свинини домашнього приготування, яка, вочевидь, була виготовлена з порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів, що й послужило причиною захворювання.
Симптоми отруєння у жінки виникли того ж дня: розлади зору, диспепсичні явища, головний біль, запаморочення. До сімейного лікаря пацієнтка звернулася 30 травня. Там, після збору епіданамнезу, їй було встановлено попередній діагноз «ботулізм». Хвору госпіталізували до реанімаційного відділення КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» у стані середньої важкості.
Потерпілій введено протиботулінічний імуноглобулін.
Про це інформує Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».