Черкаська громадськість підтримує відставку Радуцького і готова до акцій прямої дії

Про це активісти заявили на спільній прес-конференції. Вони не вдоволені міським менеджментом і вбачають у діяльності влади суцільний деструктив.

На посаді нового секретаря Черкаської міськради представники громадськості бачать теперішнього депутата від «Самопомічі» Олексія Романова. Крім верхівки вважають за необхідне замінити й керівників департаментів, що працювали за часів Януковича.

Продовжили список претензій в бік міської влади недотримання регламенту, привласнення земель, неякісний ремонт доріг, поява нових кіосків, невикористання системи «Прозоро» та розкрадання міських коштів.

Громадські активісти дають владі останній шанс,

інакше будуть чинити супротив. А депутатській більшості, що зробить крок назустріч громадські організації готові підставити плече та допомагати у реалізації поставлених завдань.

Зі штурханиною та під музику: як у Черкасах голосували за програму розвитку та бюджет.

Черкащани можуть убезпечити майно від рейдерів за допомогою SMS

Після впровадження в дію Антирейдерського закону,  наступним кроком у боротьбі з протиправним заволодінням майном є запуск сервісу SMS-Маяк. SMS-інформування суттєво підвищує шанси на оперативне реагування й ефективний захист ваших порушених прав, адже часовий фактор у даному питанні є одним із найважливіших моментів. Тому, що від швидкості реагування законного власника на захоплення майна залежить вірогідність повернення вкраденого без втрат.

На друковані ЗМІ Черкащини очікує реформа.

У парку Хіміків будується туалет за 900 тисяч гривень

У парку Хіміків триває будівництво сумнозвісної вбиральні, яка, за попередніми розрахунками, коштуватиме місту понад 900 тисяч гривень. Про це повідомляє інтернет-видання «Кропива».

Розпочалась історія ще у 2014 році. Тоді під керівництвом Олександра Радуцького комунальне підприємство «Дирекція парків» уклало угоду з державним підприємством «Електромонтаж-424» на будівництво громадського туалету. Восени того ж року розпочалися перші будівельні роботи. Тоді вартість робіт оцінили у 391 тисячу гривень.

За наступника Олександра Романовича – Миколи Бондаренка – жодного прогресу у будівництві не було, проте виявилось, що проект був розроблений без водовідведення та водопостачання.

Тільки 17 жовтня 2016 року будівництво зрушило з «мертвої точки». Тоді було проведено електронний аукціон на реконструкцію парку Хіміків (реконструкція системи водопостачання та водовідведення). Перемогу здобуло приватне підприємство «Черкаси-Інтербуд» з результатом 644 тисячі 787 гривень. Згідно з умовами, роботи мали б закінчитись до 20 грудня 2016 року.

Загалом за три роки будівництва вбиральні на неї було витрачено 583 тисячі 255 гривень. Ще 320 тисяч закладено у бюджет розвитку на 2017 рік. Отже, загальна вартість об’єкта має скласти 903 тисячі 255 гривень. Таким чином, один квадратний метр цього «елітного» туалету коштуватиме 19 тисяч 218 гривень.

Тож виникає безліч запитань щодо такого дороговартісного об’єкту для міста та хто понесе відповідальність за витрачання коштів платників податків.

Читайте також: Біля Центрального ринку притулився ще один незаконний кіоск.

Завдяки енергозбереженню Придніпровська СУБ вже заощадила 30 тис. грн.

До кінця року планують зекономити щонайменше 40 тис. кіловат. Для цього комунальники вдаються до найсучасніших технологій. Тут кажуть, що за останній рік в напрямку енергозбереження вдалося зробити більше, ніж за п᾽ять попередніх.

Нині спільно з депутатами та профільним департаментом Придніпровська СУБ подає пропозиції щодо капітального ремонту житлового фонду. Зокрема, це стосується ліфтів, яких на балансі підприємства 362 ліфта. У цьому році планують відремонтувати 93 дротоходи. В середньому ремонт одного обійдеться в 40 тис. грн. Тож комунальники просять мешканців багатоповерхівок дбайливо ставитись до майна та не вдаватися до актів вандалізму.

«Євродвори», перекриття дахів, ремонт ліфтів: будні «Соснівської СУБ».

Біля Центрального ринку притулився ще один незаконний кіоск

Цього разу МАФ «Донер Кебаб» розмістили навпроти універмагу. Минулого року цю тимчасову споруду демонтували біля Будинку торгівлі.

Зупинку «Пушкіна» заполонили кіоски.

Рух вул. Небесної сотні обмежено через ремонт

Нині дорожники здійснюють вирівнювання нижнього шару асфальтного покриття. Ділянку між бул. Шевченка та вул. Благовісною мають полагодити до 28 травня. Рішення щодо обмеження руху щойно ухвалив виконавчий комітет.

Черкаси – місто №1 в Україні по кількості відремонтованих доріг. 

«Хімселище» поринуло у пару

На перехресті вулиць Чайковського та Самійла Кішки, що на Хімселищі, комунальники, в рамках ремонтних робіт, зливають гарячу воду просто на асфальт. В результаті таких дій, на цій ділянці дороги виникла справжня парова завіса.

Читайте також: Завершені роботи по розчищенню протоки між Дніпром та озером на Митниці.