Навесні у Черкасах з᾽явиться запасне футбольне поле

Воно розташується на території «Центрального стадіону». Щойно розтане сніг – будівельні роботи буде відновлено.

Нині у Черкасах є лише 4 майданчики, де можна грати у футбол. Це стадіон «Динамо», територія у Південно-Західному мікрорайоні, ділянка в межах колишньої військової частини та в районі Дахнівки. Всі поля у занедбаному стані. Тож у «Центрального стадіону» є намір взяти їх на свій баланс та навести там лад.

Крім цього у 2017-му планують прийняти спорткомплекс «Сокіл», обладнати тенісний майданчик та місця для гри в шахи. У ПСЕР на потреби «Центрального стадіону» спрямували 1 млн. 200 тис. грн. Чого не вистачить на реалізацію усіх задумів, тож доведеться залучати кошти спонсорів.

Юним футболістам повернуть поле для гри.

Збільшити груди, скорегувати ніс та підтягнути повіки – будні черкаського пластичного хірурга

Такими непересічними справами вже 22 роки поспіль займається черкаський пластичний хірург Володимир Цапенко. Нині він очолює опікове відділення Першої міської лікарні. Щороку лікар оперує в середньому 400 пацієнтів, як за медичними так і за естетичними показниками, балансуючи між наукою та мистецтвом. Багатогодинна праця спрямована на єдиний результат – робити людей щасливішими.

Реабілітація після пластичної операції може тривати від одного до шести тижнів, залежно від складності. Коштує краса недешево. Приміром, у київській приватній клініці різні види пластики обійдуться від 1000 до 50 тис. грн. Черкащан оперують у державному медичному закладі, тож тут платять не за роботу, а лише за медикаменти. Найчастіше по допомогу звертаються жінки, чиї тіла деформувалися після пологів. Зокрема, покращити форму грудей щороку бажають близько двох десятків черкащанок. Невдалих випадків не зафіксовано.

На Черкащині планують сформувати чотири госпітальні округи.

У дитячому садочку №73 відкрили новітню дитячу групу

У дитячому садочку №73 «Мальвіна», що у Південно-Західному районі відбулось відкриття нової дитячої групи. Дане рішення дозволило дещо вирішити проблему розподілу дітей у дитсадках в даному мікрорайоні.

Відремонтували приміщення дитсадку за 4 місця. Роботи обійшлись місту у понад 500 тисяч гривень: 350 з яких це нові вікна, шпалери та сантехніка; 150 – м’які меблі.

Батьки вихованців нової групи залишились приємно враженими новим, чистим та світлим приміщенням, де їхні діти будуть проводити своє дозвілля.

У дитячий садочок №29 закупили обладнання для дітей з вадами мовлення.

У Черкасах відзначили 28-річницю виведення радянських військ з Афганістану

У Черкасах традиційно відзначили день виводу радянських військ з Афганістану. Цьогоріч це вже 28 річниця цієї події. Перші особи міста та області взяли участь у мітингу та поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

Виведення радянських військ з Афганістану почалося 15 травня 1988 року, відповідно до укладених в квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА. Радянський Союз зобов’язався вивести свій контингент в дев’ятимісячний термін, тобто до 15 лютого наступного року.

За повідомленнями, в перші три місяці Афганістан покинули 50 183 військовослужбовців. Ще 50 100 осіб повернулися в СРСР у період з 15 серпня 1988 по 15 лютого 1989 року.

Операція з виведення військ постійно піддавалася атакам з боку моджахедів. за інформацією газети «Вашингтон пост», всього в цей період було вбито 523 радянських солдата.

Черкаські афганці не підтримують вчинок Рибченка.

Черкаські парки в очікуванні весни

Впродовж 16-17 лютого у тиловій частині циклону до нас надійде короткочасний холод, морози дещо посиляться: вночі 6-12º,  вдень 0-5º. Опади у цей час не передбачаються. На дорогах місцями утримається ожеледиця, будьте уважними та обережними.

За попередніми розрахунками, із 18 лютого у нашому краї переважатиме західно-східний переніс повітряних мас. Температура повітря підвищиться: вночі близько 0º, вдень відлиги до 6º. За таких погодних умов очікується послаблення льодових явищ на водних об’єктах області, руйнування снігового покриву та відтавання грунту.

Варто відмітити, що 15 лютого відзначається свято Стрітення Господнього. Яка погода на Стрітення – такою весна буде. Якщо тепло – весна буде ранньою і теплою, якщо цього дня сніжок – весною буде дощик, тобто весна буде затяжною і дощовою.

До відома, за астрономічними показниками, на середину лютого день вже збільшується на 2 години, а висота сонця над горизонтом – на 6°. Проте на погоду зимових місяців значно вливає циркуляційний фактор, тобто переміщення атмосферного повітря. Тому температурний фон в цьому місяці часто коливається від морозів до відлиг.

Черкаські підприємці приєднались до всеукраїнської акції протесту

На Соборній площі зібралось біля двохсот підприємців, які приєднались до всеукраїнської акції протесту. Мітингувальники вимагають поліпшення умов ведення бізнесу та зменшення податків. Окрім того люди виступають проти продажу землі.

Стихійники перекрили рух у центрі Черкас.

Христиани східного обряду відзначили Стрітення Господнє

Вікіпедія дає наступне визначення свята:

Стрітення відзначають на 40-й день після дня народження Ісуса Христа. Урочисто відзначати його почали з кінця V століття.
Відзначають його в пам’ять про те, як Свята Діва Марія принесла до Єрусалимського Храму Ісуса Христа на 40-й день після Його народження. Закон описаний у Старому Заповіті постановляв, що жінка, яка народила хлопчика, 40 днів (а дівчинку — 80 днів), була ритуально нечистою. Після проходження цього часу для очищення кожна мати мала принести до святині однорічне ягня на цілопальну жертву як знак визнання над собою найвищої Божої влади і подяки, та голуба чи горлицю — як жертву очищення від гріхів. Коли ж жінка буде бідна, і неспроможна придбати ягня, то принесе вона лише дві горлиці. Після цього жінка вважалась очищеною (Лев. 12:1-8). Згідно з цим Законом, з часу визволення євреїв із єгипетського полону, також кожне перше немовля чоловічої статі належало Богові і його треба було приносити до храму на 40-й день після народження. Пречиста Діва Марія, як Божа Мати, не була зобов’язана до обряду очищення, бо освятилася Христовим Різдвом. Та вона, все-таки в покорі, виконує припис Закону і також приносить у жертву дві горлиці (Лк. 2:23-24).
Коли Діва Марія разом з Йосифом принесла Ісуса до храму, їх зустрів там сивий старий Симеон, який чекав зустрічі з Господом вже багато років. Згідно з Євангелієм від Луки, Симеон був праведником і від Духа Святого був звіщений, що він зможе вмерти лише тоді, як побачить Ісуса Христа. Те й здійснилося — Симеон міг одержати тепер вічний спокій. Перед смертю старець Симеон сповістив, що Немовля, яке йому нарешті судилося побачити, вийде «на служіння спасіння людей».
Свято-Троїцький Собор УПЦ КП, Черкаси
Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан