Всі котельні у Смілі вимкнені. Люди перекрили вулицю

Як і обіцяли активісти, рівно о 9-ій ранку вони розпочали акцію протесту. Обурені черговим відключенням тепла в Смілі, разом із ними вийшли і прості містяни. Люди перекрили трасу Сміла-Дніпро. Вони по колу ходили пішохідними переходами та не пропускали автотранспорт. Зрідка розступались, щоб пропустити маршрутки та спецтранспорт. Мітингувальники були дуже рішуче налаштовані. І твердять: з такою ситуацією, як склалась у Смілі нині, не погоджуються.01

Серед мітингувальників були і учні та вчителі Смілянської школи-ліцею «Лідер».  Цей навчальний заклад, розповідають вони, взагалі наче опинився в блокаді.

До організації акції долучились громадські організації «Авто Євро Сила»,  «Національний корпус», «Смілянська народна рада», «Територія гідності», «Пошук Сміла» та інші. Ходили переходами і деякі депутати міської ради та члени виконавчого комітету.

Ця акція протесту, розповідають представники оргкомітету, безстрокова. Основні вимоги мітингувальників нам окреслила голова правління ГО «Смілянська народна рада» Наталія Дяченко.

Перекриттям руху на автошляху активісти не обмежаться, – розповідає пані Наталя. Частина із представників громади Сміли поїде в Черкаси.

Впродовж дня, незважаючи на акцію протесту, були вимкнені  всі котельні Сміли , крім трьох топочних, що опалюють безпосередньо лише три навчальні заклади.

Без тепла та ще й без світла! У Смілі відбулася екстрена нарада

Вчергове без тепла. Та вже навіть із відрізаними трубами у Смілі кілька днів три місцеві котельні. Саме так «Черкасигаз» зобов’язує місто взяти на себе 200 мільйонів боргу компанії-приватника «Смілаенергоінвест». У перспективі обіцяючи вимкнути від тепла взагалі всіх.

Замінити надавача тепла у Смілі не вдається. Отримати нарешті АйСі-код та ліміти на газ комунальному підприємству «Смілакомунтеплоенерго» газівники вперто не дають.

Міська рада на поступки з борговим зашморгом не йде, тому отримала нові умови – заплатити ще й за розбаланс газу у січні.

Бачачи, що органи державної влади ігнорують проблеми з теплопостачанням у Смілі, громадські активісти вирішили оголосити страйк та перекрити ранком автошляхи державного сполучення, які пролягають через місто  допоки перемовини секретаря ради у облгазі не завершаться позитивно!

СБУ викрила механізм фінансування тероризму через конвертацію криптовалют

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою викрили механізм фінансування терористичних організацій «ДНР/ЛНР» через конвертацію криптовалют, повідомляє прес-центр СБ України.

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці встановили, що група громадян Росії та України організувала у Києві та Черкасах так звані «ферми» з вирощування криптовалют. Цифрові кошти конвертувалися зловмисниками у гроші, які перераховувалися на тимчасово окуповані терористами території, зокрема на фінансування незаконних збройних формувань бойовиків.

Учасники групи також направляли частину грошей на «підтримку» низки інтернет-ресурсів терористів, які здійснювали антиукраїнську пропаганду. Оперативники спецслужби задокументували, що частина криптовалюти перераховувалася безпосередньо з РФ на електронні гаманці українських спільників.

Співробітники СБ України встановили, що обладнання для «вирощування» криптовалют контрабандою переправлялося в нашу країну з Росії. Під час комплексу слідчих дій правоохоронці виявили обладнання та речові докази, які підтверджують проведення незаконних операцій для фінансування так званих «ЛНР/ДНР».

Триває досудове слідство.

У Черкасах побувала заступник Міністра юстиції

Під час робочого візиту вона відвідала перинатальний центр, поспілкувалася зі студентами та журналістами. Зокрема, зосередилась на проекті Мін᾽юсту «Антирейдерські аграрні штаби».

При обласному управлінні юстиції діє спеціальна комісія з розгляду скарг. Протягом 2017 року розглянуто 25 заяв, 2 з них задоволено. Крім цього в Міністерстві пишаються проектом «Шлюб за добу». Торік на Черкащині цим сервісом скористалися 236 пар.

Завдяки он-лайн сервісам «Будину юстиції» та передачі повноважень на місця черкащанам стало простіше реєструвати майно.

Із 6 лютого  2018 року вступає в дію Закон про примусове стягнення заборгованості зі сплати аліментів. Міністерство юстиції планує розширювати та вдосконалювати надання послуг з держреєстрації.

Читайте також: Головне територіальне управління юстиції у Черкаській області оприлюднило графік надання безоплатної правової допомоги у першому півріччі 2018 року. 

Кібербулінг шириться Черкащиною

Лекцію-тренінг для школярів на тему: “Як запобігти булінгу” провели офіцери Патрульної поліції та психолог. Кібербулінг – це форма агресії, що передбачає жорстокі дії з метою принизити людину з використанням Інтернету і соцмереж.Тенденції показують, що особливо діти, проводять все більше часу у віртуальному просторі, і тому найбільш уразливі для цього явища

Дивіться також: Патрульна поліція закликає водіїв забрати загублені номери від транспортних засобів

 

 

Черкаські комунальники вивозять зі смітників новорічні ялинки

Після свят на контейнерних майданчиках назбиралося чимало хвойних. Працівники Соснівської СУБ навантажують дерева на причеп і вивозять на утилізацію. Раніше повідомлялося, що сосни відвезуть у міський зоопарк для годування тварин.

Дивіться також: Черкаські комунальники відчайдушно борються з негодою. 

Черкаські рятувальники провели багаторівневе навчання

31 січня на спортивно-тренувальному комплексі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України, а також акваторії річки Дніпро, пройшли тактико-спеціальні навчання участь у яких крім курсантів інституту також взяли співробітники пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС. Метою навчань стало закріплення знань та формування навичок майбутніх фахівців пожежно-рятувальної справи з організації гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт в умовах низьких температур. Водночас, під час навчань, фахівці ДСНС змогли вкотре практично відпрацювати тактичні схеми, які використовуються в ході проведення рятувальних робіт на місці надзвичайних подій.

Дивіться також: Смілянські рятувальники під час тренування врятували рибалку, який провалився під лід