24 лютого з 13 до 14 години буде обмежено рух транспорту у центрі Черкас

У зв’язку з проведенням змагань на серійних автомобілях 24 лютого з 13.00 до 16.00  буде тимчасово обмежено рух транспортних засобів вулицею Лазарєва між Будинком Рад та бульв. Шевченка. Таке рішення ухвалили члени виконавчого комітету Черкаської міської ради, враховуючи звернення голови обласної громадської організації «Автомобільний клуб «Черкаси» Яроменка А.А.

У зазначеному документі також доручено Управлінню патрульної поліції у м. Черкасах забезпечити безпеку руху транспорту і пішоходів на вказаному відрізку.

У Черкасах не підвищили вартість проїзду попри шантаж і ультиматум

Питання щодо зміни тарифу на проїзд у громадському транспорті  попередньо обговорили з перевізниками і винесли на розгляд виконавчого комітету. Обгрунтування тарифу розробляв департамент економіки та розвитку.

У порівняні з іншими обласними центрами України, де кількість населення близька до Черкас – вартість проїзду коливається від 4 до 5 грн, залежно від класу транспорту, довжини маршруту та якості надання послуг, до якої у черкащан є багато зауважень. У міських автобусах грубіянять кондуктори, порушують правила водії і відпадають колеса на ходу.

Економісти кажуть, що обґрунтування тарифу залежить від мінімальної зарплати і ціни на пальне. Інші фактори не враховували.

Фактично проконтролювати пасажиропотік і неофіційно працевлаштований персонал неможливо. Адже у міськвиконкомі мають справи з готовими звітами з податкової. Через це секретар міськради Ярослав Нищик запропонував міському голові звернутися до фіскальної служби.

Перевізники намагалися шантажувати міську владу, що не вийдуть на маршрути, якщо тариф не буде підвищено. На що Юрій Ботнар закликав утриматись від ультиматумів і не тримати містян за горло. Присутнім озвучили альтернативну концепцію розвитку міського громадського транспорту.

Перевізники нарікають на відсутність програми розвитку міського автотранспорту та відмовляються підписувати додаткові зобов᾽язання щодо якості обслуговування. З невідомих причин перевізники відмовляються встановлювати трекери на одиницях транспорту.

Попри шантаж, ґвалт і погрози виконкомівці не підтримали підвищення тарифу. Питання відправили на довивчення.

Дивіться також: Водії черкаських маршруток влаштували розбірки прямо посеред вулиці. 

 

З 15 лютого на Черкащині очікується чергова порція тепла та опадів

Черкащина знаходиться між двома баричними утвореннями: холодним антициклоном на сході та системою теплих середземноморських циклонів. Залежно від активності тієї чи іншої системи й змінюється погода у нашому краї. Так, ще завтра холодна повітряна маса зумовить погоду без істотних опадів, але з морозами: вночі до 6-8º, вдень до 0-2º. Східний слабкий вітер та підвищена вологість повітря додаватимуть відчуття холоду. З 15 лютого очікується чергова порція тепла та опадів.

Про це повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр.

Морозна погода потребує більш теплого одягу, але зменшує розповсюдження інфекційних захворювань.

Часті погодні зміни, переходи температури повітря через 0º обумовлюють нестійкий та особливо небезпечний льодостав на річках і водосховищах.

У Черкасах загубилась 7-річна дівчинка. Патрульні повернули її батькам

Вранці 13 лютого поліцейські шукали 7-річну дівчинку, повідомляє Патрульна поліція Черкаської області.

Патрульним стало відомо, що батьки залишили дитину в автомобілі, а самі пішли у справах до банку. Дівчинка відчинила дверцята та пішла гуляти вулицею Чорновола.

Коли жінка з чоловіком повернулись, виявили, що мала десь поділась, і намагалися її відшукати самостійно. Однак пошуки не дали результату.

Тоді схвильовані батьки набрали “102” і повідомили про зникнення доньки.

На той час черговий екіпаж виявив малолітню у музичній школі, куди вона зайшла просити про допомогу дорослих бо зрозуміла, що заблукала. Працівники школи одразу викликали патрульних.

За кілька хвилин дитину було повернуто матері та проведено профілактичну бесіду.

У Черкасах квіти для закоханих не подорожчають

У День святого Валентина обсяги продаж квітів суттєво збільшуються. Цінова політика на квіти та букети у День закоханих не зміниться. Головним елементом букету має бути символ свята — сердце. Про це “Антенні” розповіла власниця квіткової крамниці Людмила Кущенко

Дивіться також: Черкасці про День закоханих

В режимі «жовтого світла». Небезпечний перехід

Коли замерзає дорога і приходить зима тут вже не перший рік вимикають світлофор. Дорогу, обабіч Смілянської школи №6 йдучи ранком на заняття, місцевим дітям та й самим дорослим перейти – лише з перешкодами.Неодноразові звернення адміністрації школи та батьків ще до даївців та міської ради Сміли проблему не вирішили. Відмову мотивують тим, що це, траса, дорога слизька, туди й назад курсують фури їм, мовляв, важко гальмувати. Часто самі вчителі ранком чекають на переході дітей аби безпечно довести до навчального закладу

Дивіться також: Всі котельні у Смілі вимкнені. Люди перекрили вулицю

Кредит для СКП “Комунальник” – порятунок чи причина банкрутства ?

Кредит на придбання двох сміттєвозів для СКП «Комунальник». Саме це питання стало найгострішим під час обговорення змін до бюджету на профільній депутатській комісії Смілянської міськради 12 лютого.

Адже проблема вивозу сміття у місті постала на початку цього року. Тоді компанія «Умвельт-Україна», що три роки згідно з договором підряду регулярно здійснювала вивіз твердих побутових відходів у місті, повідомила про розірвання угоди з 1 березня цього року. Тож перед смілянами постала дилема: або терміново знайти нового підрядника, або ж кошти на придбання двох сміттєвозів для місцевого підприємства.

Дивіться також: Сміла знову без тепла