Прокурор Черкаської області зухвало ігнорує журналістів

Про прокурора області Овчаренка і його активність в соцмережах написав на своїй сторінці черкаський журналіст Валерій Воротник. Він спробував поставити прокурору незручне питання: «Чи збирається щось робити прокуратура в плані інтегрування місцевого бандформування у владу», про що наголошував безпосередній шеф Овчаренка Юрій Луценко. На подив, обласний прокурор позначив питання журналіста, як спам. Ось так у прокуратурі реагують на представників ЗМІ.

Валерій Воротник також звернув увагу пана Овчаренка на подану заяву про злочин, яку в прокуратурі чомусь зареєстрували як звернення громадян.

Хоча, згідно Закону про запобігання корупції повідомлення про вчинення корупційних дій одразу вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Своїм — усе, чужим — закон? Як прокуратура «бореться» із корупцією в Черкасах. 

Черкаські рятувальники здійснили профілактичне відпрацювання багатоповерхових будинків

Згідно статистики, впродовж 2017 року у житловому секторі міста спостерігалося значне збільшення кількості пожеж, які завдали значних матеріальних збитків. Зважаючи на таку ситуацію, Управлінням ДСНС області було прийнято рішення здійснити профілактичні відпрацювання багатоповерхових житлових будинків міста, які належать Службі утримання будинків.

7 лютого, інспекторський склад Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС разом із представниками СУБ, Придніпровського району здійснив профілактичне обстеження багатоповерхових будинків на бульварі Тараса Шевченка.

Під час заходу рятувальники перевірили у багатоповерхівках відповідність правилам безпеки шляхів евакуації, стан протипожежних водогонів, електромереж та систем вентиляції та димовидалення. Також учасники обстеження звернули увагу на комплектацію пожежних шаф, наявність в них пожежних рукавів та стволів.

Під час рейду співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій, спілкуючись із мешканцями квартир, звернули увагу на особливостях дій в багатоповерхівках у випадку виникнення пожеж або інших надзвичайних подій, надали рекомендації щодо усунення виявлених недоліків.

Дивіться також: Черкаські рятувальники провели багаторівневе навчання. 

9 лютого енергетики отримають решту заробітної плати за листопад

Як і планувалося, у лютому продовжені виплати заробітної плати працівникам підприємства за листопад минулого року. На ці потреби ПАТ «Черкасиобленерго» спрямувало 16,6 млн грн, повідомляє сайт підприємства.

— До кінця поточного місяця також плануємо розрахуватися з нашими працівниками за грудень, — коментує голова правління товариства Олег Самчук.

Нині підприємство має понад сто відсотків сплати до Енергоринку за куповану електроенергію, а також надходження коштів від ПАТ «Азот» за поточне споживання електроенергії.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні комісії НКРЕКП для ПАТ «Черкасиобленерго» скасовані щодобові відрахування, починаючи з 9 лютого.

Нагадаємо, у січні енергетикам виплатили зароблене за жовтень та частково за листопад.

Черкащина продовжує оговтуватись від наслідків січневої негоди

Нині лісівники працюють над вимушеною заготівлею дерев, поки матеріал не втратив свої властивості. Навесні сировину продадуть на аукціоні. Характерною рисою сніголаму є пошкодження не сухостоїв, а здорових дерев. Адже на їхні крони налипає найбільше опадів і сосни не витримують навантаження. Згідно нормативів біля автошляхів мають створювати охоронні зони, аби дерева не падали на дорогу.

Від деревопаду найбільше страждають жителі Черкаського району, чий шлях пролягає через лісовий масив.

Від зневоднення черкащан рятували енергетики, які у цілодобовому режимі лагодили високовольтну лінію.

Протягом року планують розчистити 3 тис. км у населених пунктах і 1,5 тис. км високовольтних ліній. Аби убезпечити черкащан від виникнення повторної надзвичайної ситуації.

Нині у лісах кипить робота: палають багаття, працюють пилки та лісовози. Досі розчистили лише придорожні смуги, а в гущавині – ще сотні зламаних дерев. Поки ліси небезпечні – черкащан закликають бути обережними. Найближчим часом фахівці проведуть обміри деревини і розпочнуть розчистку охоронної зони.

Дивіться також: Негода спричинила стихійний лісоповал у Черкаському районі.

 

4 вчителів Черкаської області стали переможцями всеукраїнського конкурсу освітян

Педагоги з 95 освітніх закладів з усієї України святкують перемогу січневого етапу Всеукраїнського конкурсу для вчителів, вихователів ДНЗ та керівників гуртків ПНЗ. Цього разу у конкурсі взяли участь 1553 педагога, які додали 4246 розробки! За місяць було зроблено 37661 завантаження. Загалом у конкурсі 131 переможець!

Серед переможців є 4 вчителя, які представляють Черкаську область. Це:

Підгорна Тетяна Євгенівна – вчитель математики у Черкаська гімназія №31, м. Черкаси. Номінація: Геометрія.

Кикоть Валентина Пантелеймонівна – викладач біології та хімії у ДНЗ «Черкаський професійний автодорожній ліцей», Черкаська гімназія №31, м. Черкаси. Номінація: Екологія.

Тарасюк Тетяна Василівна – вчитель біології та географії /соціальний педагог Уманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 імені М. П. Бажана, м. Умань, Черкаської області. Номінація: Економіка.

Абрамчук Наталія Миколаївна – вчитель початкових класів у Руськополянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 Черкаської районної ради, с. Руська Поляна, Черкаської області. Номінація: Образотворче мистецтво.

1 лютого стартував новий етап конкурсу.

У Черкаському суді розглядають справу проти відомого кримінального авторитета

У Придніпровському суді Черкас розглядається справа про шахрайство, а саме про привласнення коштів за послугу, що обіцяла дружина одного із ув’язнених іншому. Мати юнака,що відбував покарання передала аферистці три тисячі доларів, за те, що остання допоможе у дострокову виході на волю її сину. Як кажуть у народі “порєшаєт”.Цього не сталося. І хоча, частково кошти все-таки повернули, справу про шахрайство наразі розглядають. Ці події відбувалися у 2015 році в Черкаській виправній колонії № 62. У цей час там відбував покарання Микола Бабичев, більш відомий у кримінальних колах, як “Ашот”. До справи із шахрайством він не якого відношення не мав, але на його думку за вказівкою працівників СБУ, на нього зведено наклеп, як на фігуранта по справі. Прокурор, що представляє сторону обвинувачення у суді переконаний,що все відбувається в межах закону. Сьогодні заслуховували свідків. Цікавим є те,що жінка, яку звинувачують у привласненні коштів, наразі відбуває покарання саме за шахрайство. І саме вона звинувачує Миколу Бабичева, що той вимагав кошти від неї. Ситуація непроста,втім вельми-цікава. “Антена” зобов’язується слідкувати за судовим процесом, та проінформувати про рішення суду

Дивіться також: Кримінального авторитета мордують в Черкаському СІЗО

Новий поїзд Черкаси-Київ не такий вже і новий. Враження від подорожі

Перед Новим роком “Укрзалізниця” відкрила новий поїзд, що курсує від Черкас до Києва та анонсували його як швидкий та фірмовий. До столиці він Вас довезе за три з половиною години. Так поїзд Черкаси — Київ швидкий, але не новий та не досить комфортний. Це не “Інтерсіті+” як кажуть пасажирам касири білетних кас. Це звичайні вагони, втім перероблені під європейські стандарти. Купе першого класу розраховано на трьох аби шістьох пасажирів. Які сидять у м’яких зручних кріслах, але на цьому комфорт закінчується. Втім, враховуючи те,що перевізник, що возять людей до столиці автобусами з 1 лютого підняли ціну до ста шістдесяти гривень, то ціна за місце у першому класі цього поїзду Вам обійдеться у таку ж саму суму. Другий клас дешевший на 45 гривень. Тож, пори усі невеличкі незручності подорожувати поїздом комфортніше ніж маршруткою та безумовно безпечніше. І увага! За такі ж самі гроші

 

Дивіться також: Через аварію на залізниці на Черкащині затримуються потяги