Весна затримується: найближчими днями до морозів додасться сніг і сильний вітер

Сьогодні вночі в більшості районів Черкащини морози сягали 20-21º – це поки що найнижча температура в області з початку зими. Причина такого аномального холоду – ультраполярне вторгнення арктичного повітря. Проте, температурних рекордів лютого 2012 року, коли морози досягали 31-32º, не перебито, повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр із посиланням на керівника Віталія Постриганя.
Нинішня хвиля холоду затяжна, а тому погоду Черкащини продовжить формувати арктичне повітря. Наступної ночі температура повітря знижуватиметься до 16-18 морозу. А вже вдень 27 лютого погода ускладниться: атмосферні фронти Балканського циклону принесуть у наш регіон снігопади, хуртовини з поривами вітру 15-20 м/с, денна температура 6-11º морозу. Після проходження циклону морози знову тимчасово посиляться до 18-20º.
На початку березня адвекція арктичного повітря припиниться, проте холодна погода на фоні періодичних опадів збережеться. Орієнтовно з 3 березня нічні морози послаблятися до 5-10º.

У Черкасах пройшли змагання з веслування на ергометрах серед майстрів

Спортивні перегони відбулися у залі ім. Сергія Амброса. Переможців та призерів змагань визначали на дистанції 500 метрів. За результатами змагань І місце здобув Сергій Максименко, ІІ – Михайло Ткаченко, а ІІІ – Антон Пугач. Головний суддя змагань – Сергій Гречуха.

Дивіться також: Черкаські гімнасти здобули нагороди на міжнародних змаганнях.

 

У Черкасах є де зігрітися. Журналісти перевірили пункти обігріву

Більшість пунктів обігріву облаштували на базі Комітетів самоорганізації населення, що діють в кожному мікрорайоні міста. Ми відвідали кілька КСНів в різних куточках Черкас та у кожній установі нам гостинно запропонували кухоль чаю та печиво. До Комітету самоорганізації населення,що розташований на Митниці частіше забігають погрітися діти, що допізна насолоджуються зимовими розвагами на подвір’ї. Окрім Комітетів самоорганізації населення пункти обігріву розташовані в адміністративних приміщення управління соцзахисту та цілодобово працюють на базі Пожежних частин міста.

Дивіться також: У Черкасах прогнозують похолодання. Зігрітися можна в пунктах обігріву

 

У Черкасах на пожежі врятували жінку та її собаку

Пожежа сталася у квартирі дев’ятого поверху будинку по вулиці Максима Залізняка. Жінка стала заручницею вогню та намагалася врятуватися на балконі. Пожежні готувалися до її евакуації через вікно, втім цього не сталося. Рятувальники відчинили двері, вогонь швидко приборкали та жінку із собакою було врятовано. Причиною пожежі стало необережно поводження із легкозаймистою рідиною

Дивіться також: У Черкасах сталася пожежа на території готельного комплексу

Як уникнути переохолодження черкащанам радять лікарі «швидкої допомоги»

До весни лишились лічені дні, а зима не поспішає відступати. Черкащину охопило арктичне повітря. Вночі стовпчики термометрів сягнули 15 градусів морозу, вдень – до 10 нижче нуля. Такі кліматичні показники підвищують ризик обмороження та переохолодження. Як уникнути цих явищ та зберегти життя і здоров᾽я знають лікарі міської Станції швидкої допомоги.

Протягом зими 2017-2018 через переохолодження «швидка» виїздила близько 10 разів. Здебільшого, до безхатченків. Аби уникнути цього явища лікарі закликають одягати багато шарів одягу із натуральних тканин, не перебувати тривалий час на відкритому повітрі без потреби та не вживати алкоголь на морозі, оскільки він посилює тепловіддачу.

Дивіться також: У Черкасах «швидка допомога» збила жінку. 

Черкащанам нагадують про вимоги до оформлення скарг у сфері державної реєстрації

З 2016 року комісія, що діє при ГТУЮ в Черкаській області, розглянула близько 60 скарг.

Порядок оформлення скарг визначено Законами України та постановою Кабінету Міністрів. У разі порушення вимог до подачі і оформлення скарги комісія може прийняти рішення про відмову у розгляді скарги.

Окрім відмови у розгляді скарги комісія може прийняти рішення про скасування реєстраційної дії, виправлення технічної помилки, тимчасове блокування доступу до держреєстру, анулювання доступу, скасування акредитації суб᾽єкта державної реєстрації  або направлення подання про анулювання свідоцтва про право займатися нотаріальною діяльністю.

Дивіться також: Черкащанам розповіли, куди скаржитися на держреєстраторів.

 

У Черкасах створять інноваційний туристичний маршрут

Черкаська міськрада підписала з компанією Vodafone Україна Меморандум про співпрацю у напрямку створення сприятливих умов для соціального, економічного та культурного розвитку міста. Домовленість передбачає відкриття інноваційного туристичного маршруту в рамках проекту Vodafone Smart Routes. За допомогою мобільного телефону черкащани та гості міста зможуть зчитати QR-код та дізнатися історичну довідку про пам᾽ятку. Так, Черкаси стануть шостим містом, яке приєднається до мобільної системи міського туризму.

Дивіться також: Край мольфарів та коломийок: яка вона, туристична Буковина.