Олександр Топольський: «Епідемії кору у Смілі немає, але кількість випадків захворюваності на кір суттєво зросла»

Олександр Топольський: «Епідемії кору у Смілі немає. Але кількість випадків захворюваності на кір порівняно з минулим роком суттєво зросла»

Олександр Топольський: «Кір – єдина інфекція, коли висип на тілі з’являється поетапно»

Олександр Топольський: «Я закликаю усіх не вести хворого на кір самостійно в інфекційне відділення, аби не розповсюджувати вірус. Необхідно викликати лікаря додому»

Інна Яйкун: «Найкраща профілактика кору – вакцинація»

Дивіться також: У Черкасах швидко зростає кількість хворих на кір

Героїв Небесної Сотні вшанували смілянські студенти

Мітинг-реквієм зібрав студентів та педагогів Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ.  У закладі вшанували пам’ять  Героїв Небесної Сотні. В урочистій обстановці згадали  подвиг учасників Революції гідності. Мабуть лише з плином часу ми дізнаємось всю правду про ці страшні події п’ятирічної давності.  Але зараз ми віддаємо данину великій людській, громадянській і національній відвазі та самовідданості, силі духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Саме в ці дні, п’ять  років тому, під час Революції Гідності  загинуло найбільше активістів Євромайдану. Події кривавих сутичок на столичному майдані увійшли у сторінки української історії, а також  знайшли своє відображення у віршованих рядках, що  присвячені героям Небесної Сотні.

Пам’ять героїв, що поклали життя ,  захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, присутні вшанували хвилиною мовчання.

День Героїв Небесної Сотні  відтепер є нагадуванням про велику ціну , які заплатили українці за своє прагнення жити у демократичній країні.

Дивіться також: День Героїв Небесної Сотні в Смілянському ЦППРК

На базі СКХТ НУХТ обговорювали, як надавати  фахову передвищу освіту

Міністерство освіти України  розпочало серію регіональних нарад-семінарів, метою яких є обговорення проекту закону «Про фахову передвищу освіту». Заходи з цього питання відбулись і на базі Смілянського коледжу харчових технологій Національного університету харчових технологій. На семінар-нараду з’їхались  керівників вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації, а також ректорів університетів та академій, до структури яких входять коледжі та технікуми з  Черкаської та Кіровоградської областей.

Під час зустрічі представник МОН презентувала основні положення законопроекту.

Система коледжів  в Україні  нині знаходиться на роздоріжжі, констатувала представник міністерства.  Висловила своє бачення, чому без прийняття законопроекту не можлива подальша продуктивна робота закладів цього рівня. Потрібно відповідати викликам сьогодення.  Адже коли вони створювались як заклади  освіти, була інша економіка. Тепер у коледжів нова місія, зазначила Олена Шикова. Ці заклади і далі будуть готувати фахівці, але як це будуть робити,  обговорювали  на семінарі. Всі пропозиції та зауваження, що представники робочої групи міністерства почують на місцях, будуть розглядати при подальшій роботі над законопроектом «Про фахову передвищу освіту».

Дивіться також: В Україні відкрито безкоштовні курси онлайн-підготовки до ЗНО

Сапери Управління ДСНС у Черкаській області знищили 59 боєприпасів

На полі у селі Лукашівка місцевими жителями були знайдені предмети, схожі на вибухонебезпечні.

Дивіться також: З початку року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 1,5 тисячі вибухонебезпечних предметів

Молодіжний Хаб імені Сергія Амброса 18 лютого відчинив свої двері для черкащан

Центр дозвілля імені Сергія Амброса відкрили на четвертому поверсі колишньої тютюнової фабрики.

Хаб носить ім’я Сергія Амброса – азовця, що лишив своє життя на Широкинських висотах рівно 4 роки тому.

Ідея відкриття подібного хабу в Черкасах належала Сергію, але особисто реалізувати цей задум він так і не встиг.

Крім зони відпочинку, хаб має конференц-зону, яка вміщуватиме близько 150 осіб.

У відкритті Ambros Hub взяли участь міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та перший командир полку «Азов» Андрій Білецький.

Заклад було створено за ініціативи та зусиллями Національного корпусу із залученням фінансової підтримки з боку міського голови Черкас Анатолія Бондаренка.

Честь перерізати стрічку закладу була надана батьку героя Сергію Амбросу, члену виконавчого комітету Черкаської міської ради.

 Сергій Амброс подякував «Національному корпусу» та міській владі за збереження пам’яті сина.

Дивіться також: Черкаські націоналісти влаштували вечір пам’яті свого побратима Сергія Амброса

На “Чорній ямі” представники громадськості спільно з правоохоронцями упіймали представників екоінспекції на ймовірно незаконному лові риби

Черкаські екологи кришують браконьєрів?

7 лютого 2019 року в ГО «Екологічна безпека та охорона» надійшла інформація, що в «Липівському» заказнику вестимуть вилов риби сітками та «драчами». Цей засіб вилову риби передбачає смикання великими гачками в місці стояння риби. Такий засіб лову травмує велику кількість неспійманої риби.

По отриманню інформації ми звернулись в черкаський рибоохоронний патруль.

Керівник Віктор Іванько для перевірки достовірності інформації надав двох інспекторів з автомобілем. Доїхавши до роз’їзду «Панське», ми почали спостереження безпосередньо оптичним приладом за заказником «Липівський». На ямі на час спостереження перебував глісер (плоскодонне швидкохідне судно, яке внаслідок швидкого руху ковзає по поверхні води. – Ред.), 5 чоловік поряд і два осторонь. Про ситуацію повідомили керівника рибоохоронного патруля і попросили надати глісер для перевірки можливості незаконного вилову в заказнику. Дозвіл отримали.

Виїздили на патрулювання з невеликою затримкою, тому що в цей час в районі пляжу «Робінзон» проходили спільні навчання правоохоронних органів і ДСНС по рятуванню людей на воді.

За 15 хвилин під’їхали до глісера з написом «Патруль». Біля нього знаходилось п’ять чоловік. На наш запит:  «З якою метою перебуваєте?» отримали відповідь:  «Виконуємо природоохоронні заходи», що вони є державними інспекторами з охорони навколишнього середовища. Підтвердження свого статусу не надали. Ми показали посвідчення ГО «ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ТА ОХОРОНА» і посвідчення рибоохоронного патруля.

При поверхневому огляді в глісері було видно три льодобура. Відразу виникло запитання, чи є в транспорті засоби лову чи риба. Отримали категоричну відповідь: «НІ». Далі ми попрохали показати вміст глісера. Знов категоричне :«Ні. Обшукувати не дамо». Такі категоричні відповіді викликали підозру, тому що коли немає що приховувати, то немає сенсу відмовлятися показати вміст багажника.

Далі по процедурі була викликана патрульна поліція ,а потім і слідчі із Золотоніського відділу поліції.

За час очікування слідчих відділу поліції інспектор з охорони навколишнього середовища складав протокол на безгосп (риба, котра знайдена без господаря).

Посвідчення інспектора з охорони навколишнього середовища було лиш в одного з п’яти осіб із глісера.

Після прибуття слідчі запропонували показати вміст глісера. З багажника було вийнято 44 судаки (що явно в заказнику потягнуло на кримінал, вартість відшкодування приблизно 42 000 гривень), вудки та «телевізори». Слідчі все описали, склали відповідні документи. Інцидент нібито вичерпано.

У той час, коли слідчі складали протокол, інша група на виході з заказника «Липівський» у складі інспекторів черкаського рибоохоронного патруля та представника «ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА ОХОРОНИ» затримали ще 2 браконьєрів із санчатами. Дивно було те, що бракоші в свій захист сказали :«Люди з глісера їм повідомили, що по тій стороні йдуть навчання і сюди ніхто не сунеться».

Згідно з Конституцією ст.13 Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами власності українського народу.

Розкрадають не в когось ,розкрадають не в держави. А розкрадають те, що по праву належить всім нам. І коли ми всі разом того не збережемо, то нам його ніхто не збереже. Долучайтесь, разом усе вийде.

Дивіться також: Черкаськими правоохоронцями на Дніпрі затримано зухвалих браконьєрів