Росія про Україну: Брехня з будь-якого приводу

Цинічна брехня, розпалювання ненависті й нетерпимості, заклики до насильства й застосування широкого кола каналів та агентів всередині України саме такою є російська пропаганда у сучасному інформаційному полі. Немає сумнівів: ми говоримо не про одиничні випадки чи короткострокові дії, а про тривалу, заздалегідь сплановану, складну й послідовну інформаційно-психологічну операцію, направлену на розпалювання та обґрунтування насильства на сході України.

Використовуючи будь-який інформаційним привід, пропутінські ЗМІ намагаються викривити реальність, насадити вороже ставлення до української влади, громадян України. Саме такий привід – звільнення з полону військовополоненого Тараса Колодія – використав «журналіст» ресурсу «Сегодня. Ру» Михайло Козаков для написання свого провокаційного пасквілю «Убийц отпускают поодиночке».

Перевертаючи реальні події догори дригом, М. Козаков пише, що «состоялась передача пленного боевика из оккупационных войск, воюющих за бандитскую власть этим самым властям». Так, вам не привиділося, автор вважає, що не українські воїни боронять рідну українську землю від сепаратистів, терористів та загарбників. На думку кремлівського писаки, вони є окупантами, які воюють за «бандитську владу». А от Т. Колодій, за визначенням брехливого М.Козакова, «убивал наших ополченцев-защитников Донбасса, а никак ни «российских наёмников» й «воевал против защитников Донбасса за интересы бандитской группировки, захватившей власть на бывшей Украине». Мерзенне словоблуддя щодо «бывшей Украины» взагалі є цинічним антидержавним ствердженням й у багатьох країнах світу було б визнане як таке, що підлягає кримінальній відповідальності.

Але далі – більше. М. Козакова обурює те, що Т.Колодій був «просто передан сотрудникам СБУ. Просто так! И это тогда, как в плену у бандитских властей бывшей Украины находится несколько сот наших пленных». Ніхто не кликав сепаратистів та російських військових на нашу землю! Тож у тому, що вони опинилися у полоні українських військ, які боронять власну країну, винні лише вони самі.

Посередником у звільненні з полону сепаратистів та російських військових М. Козаков бачить представників УПЦ МП: «Обращаясь к духовенству Донбасса, повторюсь: «Отцы, будьте последовательны и добивайтесь освобождения наших земляков, страждущих в застенках СБУ и тюрьмах!». Це й не дивно, адже відомо, що часто саме з вуст священників МП лунають сепаратистські заклики й засуджується боротьба українських воїнів.

Українські медіа-ресурси повинні мобілізувати сили, відновити втрачене в інформаційній війні й постійно вести боротьбу з російською пропагандою за думки й почуття своїх громадян. А от пересічні громадяни повинні розуміти – йде повномасштабна інформаційна війна країни-агресора проти України і повірити проплаченим кремлівським посіпакам – значить зрадити інтереси рідної країни.