Черкаські депутати звернулися до держкерівництва з вимогою скасувати абонплату за газ

Відповідне звернення адресоване до Президента України, Прем᾽єр-міністра, прокурора та голови НКРЕ. У зверненні також ідеться про методики розрахунку тарифів на послуги з газопостачання та можливість зниження цін на газ для споживачів.

Черкаські батьківщинівці проти «драконівської» абонплати за газ.

У Черкасах демонтують незаконні кіоски та рекламні щити

Таке рішення прийняли депутати міськради в межах Програми впорядкування тимчасових споруд та зовнішньої реклами. На цю програму передбачено 1 млн 751 тис. грн.

Програмою заборонено розміщувати будь-яку рекламу на бульварі Шевченка, окрім сіті-лайтів. А всі рекламні носії, які зараз там є, будуть демонтовані.

Також депутати міської ради визнали роботу головного муніципального інспектора Олександра Давиденка незадовільною, оскільки у місті продовжує ширитися незаконна торгівля та тимчасові споруди. Власне посадовця у сесійній залі не було, за словами заступника, він перебуває на лікарняному.

Рік тому у Черкасах на людей упав біг-борд.

«Треба щось робити з охороною здоров᾽я у Черкасах», – депутат

Депутат навів приклад неналежного надання допомоги ургентним хворим. Зокрема, коли у Третій міській лікарні хворому не могли встановити правильний діагноз, потім поклали у інфарктне відділення, де після 20 днів перебування він помер.

Інший приклад непрофесійної діяльності навів депутат Павло Карась. Він зазначив, що у міських поліклініках величезні черги через некоректну роботу електронних систем, що створюють додаткові незручності як для пацієнтів, так і для лікарів.

Швидка допомога з «поліклініки на колесах» має стати реанімацією: Україною рухається реформа екстреної медицини.

У громадському транспорті Черкас хочуть скасувати пільгові перевезення

З такою пропозицією на сесії Черкаської міськради виступив депутат Олександр Згіблов. На його переконання адресна допомога може бути набагато ефективнішою, ніж компенсація пільгового проїзду перевізникам.

Під час обговорення запиту керівник фракції «Батьківщина» Роман Діскант запропонував запровадити картки на лімітовану кількість проїздів, а його колега Андрій Куча взагалі хоче заслухати звіт спеціаліста профільного департаменту щодо міських пасажироперевезень. У Павла Карася, як завжди, своя непохитна думка. І хоч у депутатів купа зауважень – запит підтримали 35 міських обранців.

Триває капітальний ремонт вулиці Гоголя в районі Центрального ринку. Роботи здійснюються з повним перекриттям руху транспорту на ділянці.

Колектив Черкаського університету просить врятувати життя викладачці

Завідувачці кафедри фізичного виховання ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олені Меньших вже вдруге поставили діагноз – онкозахворювання. Жінка пройшла вже 10 хіміотерапій, попереду чекає складна операція, вартістю 200 тис. грн. Половину коштів уже зібрали. Депутатів закликали допомогти зберегти життя матері двох дітей та професіоналу своєї справи.

Розбитий сіті-лайт у центрі Черкас став забавкою для дітей

По вул. Смілянській навпроти Будинку торгівлі невідомі розбили скло на рекламній конструкції. Понівечений об᾽єкт привернув увагу школярів.

Черкащани чекають коли від драмтеатру приберуть квіткові павільйони. 

Родини черкаських атовців отримали квартири на пільгових умовах

Документи вручили Дмитру Кутовому, Сергію Гетьману, Олександру Лінцю та Миколі Модлому. Сім’ям воїнів пропонують пільговий кредит до 30 років під 3% річних, за наявності дітей сума виплати зменшується. Представник Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву підписав з міським головою договір про співпрацю. Міськрада і депутатський корпусі і надалі співпрацюватимуть з Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву.

Черкаські атовці отримали бойові відзнаки від Президента.