«Обленергівці» перекрили золотоніську трасу

Працівники Черкаського, Чорнобаївського та Золотоніського РЕМу провели масову демонстрацію на трасі Черкаси-Золотоноша. Декількасот людей рівно о 12 годині тимчасово обмежили рух автотранспорту на цій ділянці дороги. Таким чином люди хочуть привернути увагу всіх до проблеми, яка склалась на найбільшому енергопідприємстві області. Співробітники обленерго вимагають виплатити їм борг по заробітній платі та нормалізувати роботу підприємства.

Задля збереження правопорядку та з метою уникнення будь-яких конфліктних ситуацій, співробітники поліції розвертали автотранспорт за декільксот метрів від протестуючих. Правоохоронці стверджують, що водії із розумінням ставляться до мітингарів, тож не проявляють свого невдоволення.

Однак деякі водії все ж спробували довести мітингарям, що їхні методи не зовсім вірні.

В той же час у  Печерському суді Києва тривало судове засідання по справі колишньої голови правління ПАТ «Черкасиоболенерго» Світлани Кузьмінської, куди теж поїхала частина трудового колективу підприємства. Наразі люди хочуть, щоб перед ними розрахувались по заробітній платі, і тільки потім вимагатимуть переходу підприємства у підпорядкування державі.

Перекриття траси закінчилось о другій годині дня, після чого автотранспорт відновив нормальний рух.

Читайте також: Працівники “Черкасиобленерго”, які 4 місяці не отримують зарплати, планують у вівторок, 25 квітня, перекрити авто-траси біля Благодатного та Умані з 12.00 до 14.00 та пікетуватимуть суд у Києві.

Черкащани підкорили «Ігри нескорених-2017»

Бійці повернулися зі змагань із золотою та двома бронзовими нагородами. Один з учасників – Артем Лукашук навіть увійшов до складу національної збірної України і вже у вересні візьме участь в Invictus Games, які прийматиме Торонто. Ігри нескорених — це міжнародні змагання в паралімпійському стилі. У них беруть участь поранені військовослужбовці і пов’язані з ними ветерани.

Окрім Олега Остапенка на іграх нескорених відзначився й атовець Вадим Мазніченко. Попри ампутацію лівої руки внаслідок поранення молодий чоловік не впав духом, а навпаки – зміцнів і надихає інших своїм прикладом. Незабаром військовий стане хрещеним батьком.

Боєць, що представлятиме Україну в Торонто, Артем Лукашук родом з Донеччини, але вважає себе черкащанином, виховує маленького сина та вболіває за розвиток місцевого спорту.

Цього року Україна вперше отримала право взяти участь в Іграх нескорених як справжній союзник НАТО в миротворчих операціях по всьому світу а також в АТО на сході України.

У Черкасах визначили кращі спортивні школи та федерації.

 

Нардеп у Черкасах розповів про готовність «Батьківщини» до позачергових виборів

«Батьківщина» готова до можливих позачергових виборів, – заявив нардеп Вадим Івченко під час прес-конференції у Черкасах. Зокрема, він зазначив, що «Батьківщина» – це єдина політична сила, що має розгалужену партійну систему обласних та районних організацій. За словами нардепа, сьогодні лише «Батьківщина» здатна провести референдум в Україні. До виборчого процесу залучаються найактивніші громадяни, в результаті конкурсного відбору до списків буде включено велику кількість «нових» облич. Влада потребує перезавантаження, оскільки довіра українців до Верховної Ради наразі складає 1%.

Партія “Батьківщина” виступає категорично проти продажу землі сільгосппризначення та ініціюватиме Всеукраїнський референдум.

«Голови підприємств, установ, організацій та місцевих рад – безповідповідально ставляться до питання призову на строкову військову службу», – заступник обласного військового комісара

Нині в Україні триває весняний призов на строкову військову службу у Збройних Силах України. Згідно плану призовної кампанії з Черкаської області до українських військових формувань передбачається направлення понад 530 майбутніх солдат. За словами співробітників обласного військового комісаріату, призовний план по області поступово виконується. Однак виникають  труднощі. Заступник обласного військового комісару розповів про те, що більшість роботодавців та голів місцевих рад не займають державницьку позицію по відношенню до призову молодих людей у лави українського війська, що  створює передумови для зниження обороноздатності України.

Військові наголосили на важливості нещодавно прийнятого закону про створення Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних, який набув чинності 20 квітня 2017 року. Згідно цього закону в Україні створюється єдина база персональних та службових даних всіх військовозобов’язаних. Згоди військовозобов’язаних на обробку їхніх персональних даних для цілей реєстру не потрібно.

До слова, до персональних даних належать: ПІБ, дата та місце народження, стать, місце проживання та перебування, ПІБ і дата народження батьків, реквізити паспорта, відомості про визнання особи недієздатною, відомості про зайнятість, реєстраційний номер облікової картки платника податків, оцифроване зображення обличчя людини, відомості про дату виїзду за межі України і датою повернення на територію України, відомості про освіту.

Наразі програмне забезпечення для бази створене та кошти вже виділено , і вже у травні стане відомо коли повноцінно запрацює система.

Читайте також: У Черкасах відзначили 15 років військовій службі правопорядку.

Через непрацюючий ліфт, мешканці одного з будинків стали заручниками своєї оселі

У багатоквартирному будинку  за адресою вулиця Волкова, 103, вже третій місяць не працює ліфт. Заручниками такої ситуації стали мешканки однієї з квартир на 10-ому, останньому поверсі. Там проживають жінки, одна з яких 93-річна учасниця війни, друга – нещодавно перенесла складну операцію на хребті, тому долати дистанцію з першого по десятий поверх сходами жінка просто невзмозі.

Фактично ліфт зупинився з 1 березня. І весь цей час мешканці будинку намагаються вияснити коли ж нарешті його запустять. Люди звертались у всі відповідні органи та служби, однак чіткої відповіді отримати так і не змогли. У підприємстві «Черкасиліфт» нам повідомили, що ліфт зупинили через закінчення строку його експлуатації. За словами директора підприємства, основною складністю при капітальному ремонті – це заміна електродвигуна, адже це дуже дороговартісна деталь.

Загалом через подібну проблему зупинилось 11 ліфтів у Соснівському СУБі і ще 2 у Придніпровському.

Читайте також: «1 березня о 00:00 наші працівники будуть відключати частину міських ліфтів», – Директор «Черкасиліфт»

Черкащан запрошують на «травневі зустрічі»

Концерт духового оркестру відбудеться у Будинку культури ім. І. Кулика 29 квітня о 15.00. Музичне мистецтво глядачам даруватимуть Любов Доброноженко, Валерій Кириченко, Нодарі Росопідзе, Анатолій Оношко, Аліна Кириченко, Володимир Шуляка та інші виконавці. Керівник оркестру – заслужений працівник культури України – Володимир Бреславський. Вхід на концерт вільний.

У травні частина черкащан отримає підвищені пенсії

Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області інформує, що з 1 травня 2017 року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, зросте з 1 247 грн. до 1 312 грн.

У зв’язку з цим з 1 травня органи Пенсійного фонду проводять перерахунок пенсій, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму, а саме:

  • мінімальних розмірів пенсії за віком (за наявності повного стажу) та пенсії у зв’язку з втратою годувальника, призначених відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», надбавки до пенсій за понаднормовий стаж, що обчислені виходячи з розміру прожиткового мінімуму, – непрацюючим пенсіонерам;
  • мінімальних пенсій за віком шахтарям, на яких поширюється чинність Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці», – непрацюючим пенсіонерам;
  • мінімальних пенсійних виплат інвалідам війни, учасникам бойових дій та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
  • мінімальних розмірів пенсій, обчислених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;
  • надбавок, підвищень та інших виплат, розмір яких обчислюється виходячи з розміру прожиткового мінімуму (підвищення до пенсії ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, надбавки до пенсії донорам, пенсії за особливі заслуги та ін.).

Також нагадаємо, що протягом 2017 року виплату пенсії працюючим пенсіонерам здійснюють в особливому порядку, зокрема: пенсії, розмір яких перевищує 150 % прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, виплачуються в розмірі 85 % призначеного розміру, але не менше 150 % прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність:

з 01.01.2017 –     1 247,00 грн. х 150 % = 1 870,50 грн.;

з 01.05.2017 –     1 312,00 грн. х 150 % = 1 968,00 грн.

Перерахунок вищезазначених виплат проводиться в автоматизованому режимі та не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду.

Пенсіонери, які мають право на підвищення пенсії, пенсію в новому розмірі отримають у травні.