Міська влада Черкас зробила крок уперед щодо залучення інвестицій

Зокрема, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та почесний голова правління громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» підписали меморандум про співпрацю.

Серед основних пунктів меморандуму – залучення інвестицій, підтримка підприємництва та розвиток економіки міста.

Депутати Черкаської міськради перевірили роботу Третьої міської лікарні. 

 

Настоятель парафії села Леськи звертається до прихожан

Священослужитель УПЦ КП вітає вірян з наступаючим святом Воскресіння Христового і запросив на службу в храм. Молитва почнеться у суботу, 15 квітня о 22.00.

Черкаське духовенство передало великодні дарунки у зону АТО.

У Черкаському дитсадку оселилися пори року

Яскраві настінні картини з᾽явилися у дошкільному навчальному закладі №13 у рамках соціального проекту «Кольоровий світ». На урочистому відкритті оновленого «Зимового саду» – автори та ініціатори панно та представники міської влади. Зустрічає гостей – господиня садочка, завідувач Тетяна Тодоренко.

Пори року ожили на стінах під пензлями юних благодійників з кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету. Окрім естетичної функції малюнки мають і навчальне призначення. Завдяки зображенню елементів природи діти з вадами зору вивчатимуть навколишнє середовище.

Від імені міського голови Анатолія Бондаренка його заступник Ігор Коломоєць нагородив усіх учасників проекту почесними грамотами.

Маленькі вихованці віддячили гостям хореографічними композиціями та сувенірами. А наступним кроком у відновленні «Зимового саду» буде оздоблення його живими рослинами та тваринами. Світлана Трофімова уже пообіцяла подарувати малятам балакучого папугу.

У мікрорайоні «Корольова» побудують дитсадок.

В «Черкасиобленерго» чергова хвиля протесту

Вранці 12 квітня з’явилась інформація, що колишня керівниця ПАТ «Черкасиобленерго» Світлана Кузьмінська поновилась на посаді. Нагадаємо, що телеканал «Антена» ще рік тому робив серію сюжетів стосовно мільярдних розкрадань бюджету компанії, та лише влітку НАБУ розпочало розслідування. Тоді Печерський районний суд Києва взяв під варту Світлану Кузьмінську, проте згодом її випустили під заставу в один мільйон гривень.

У зв’язку з цим колектив Черкаського РЕМу, який є підрозділом підприємства, вийшов на чергову акцію протесту під стіни адмінбудівлі Черкасиобленерго.

До них також приєднався нині діючий виконуючий обов’язки голови правління Олег Савчук. Пан Олег розповів протестувальникам про деталі процесу юридичного оформлення себе як керівника підприємства  та про план дій щодо виходи із кризової ситуації.

11 квітня нинішнє керівництво обленерго зустрічалось у Києві з представниками Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і представниками Фонду держмайна, стосовно виплати заробітної плати працівникам пдприємства та виходу обленерго з боргової ями.

Голова профспілок Черкащини, який був на зустрічі із віце-прем’єр-міністрами, запевнив, що керівництво країни вже в курсі подій навколо «Черкасиобленерго», проте чітких дій з боку центральної влади поки що не прослідковується. Пан Петро переконаний, що витягнути підприємство з кризи можна тільки за прямої підтримки з боку Києва.

Працівники обленерго налаштовані рішуче, вони вимагають погашення боргу по заробітній платі та не бажають бачити на посту керівника підприємства людину, яку підозрюють у розкраданні грошей, що фактично призвело до банкрутства «Черкасиобленерго».

Читайте також: Колектив «Черкасиобленерго» зібрався на страйк під адмінбудівлею підприємства.

Книжковий фестиваль у Черкасах пройшов на високому рівні

Команда організаторів Черкаського книжкового фестивалю підбила підсумки трьохденного заходу. З позитивного організатори відмітили прекрасний підбір гостей та видавництв, які були представлені черкаській публіці. Окрім цього голова громадської організації «Книжковий маестро» і за сумісництвом одна з організаторок повідомила, що отримала багато схвальних відгуків стосовно власне організації книжкового фесту.

У майбутньому планують врахувати всі помилки та недоліки цьогорічногозаходу, та створити більш якісний вже другий Черкаський книжковий фестиваль.

Читайте також: У Черкасах стартував книжковий фестиваль.

Черкаське духовенство передало великодні дарунки у зону АТО

З ініціативи Черкаської єпархії УПЦ КП відбулася акція зі збору пасок та крашанок на передову. За декілька днів віряни з усієї області назбирали повну автівку пакунків. Перед відправленням священики прочитали молитву та освятили наїдки водою. На Великдень кожен українських захисник у зоні АТО зможе скуштувати шматочок Паски та долучитися до всезагального святкування.

У середмісті Черкас вантажівка зіткнулась з легковиком

Вранці 12 квітня по вулиці Остафія Дашкевича сталася дорожньо-транспортна пригода за участі великогабаритної вантажної машини та легковика. Вантажівка врізалась у задню частину автомобіля «Škoda».  Обидва транспортні засоби отримали незначні пошкодження. На місці події вже працюють співробітники патрульної поліції.

Читайте також: У Черкасах демонтують незаконні кіоски та рекламні щити.