Філософія протянутої руки: в черкаській поліції створено антиконфліктні команди

Поліція стає ближча до людей. Про це заявило керівництво Головного управління Національної поліції в Черкаській області, запустивши пілотний проект роботи «поліції діалогу» або антиконфліктних команд.

Групи комунікації покликані вдосконалювати організацію забезпечення публічної безпеки та громадського порядку під час проведення масових заходів шляхом переговорів з організаторами та безпосередніми учасниками акцій і миттєвого реагування на протистояння, які виникатимуть.

За словами поліцейських, робота подібних комунікативних команд – це успішний досвід багатьох країн Європи та світу. Нещодавно члени новостворених черкаських антиконфліктних команд успішно завершили тренінг, де свої уміння та навички передавали колеги з Чеської республіки.

Поліцейські наголосили на тому, що після реформи органів внутрішніх справ, поліція намагається повернути довіру населення до правоохоронців. Цієї мети вони хочуть досягти за допомогою більш тісного контакту з громадянами, на основі діалогу та відкритості силових структур.

Відтепер на всіх масових заходах, де буде загроза конфліктної ситуації, серед населення будуть працювати «поліцейські дипломати», вони матимуть характерні розпізнавальні знаки, тож їх одразу можна буде побачити у натовпі.

Правоохоронці запевнили, що співробітники «поліції діалогу» не матимуть ані зброї, ані інших засобів індивідуального захисту, що, на їхню думку, має одразу позитивно вплинути на контакт з людьми.

Ідентичні групи комунікації вже створені у Рівненській, Дніпропетровській, Одеській, Хмельницькій, Київській та Полтавській областях. З часом антиконфліктні команди будуть організовані і в решті підрозділах Головного управління Національної поліції.

Читайте також: Водний патруль поповнився новим човном.

В районі дахнівської дамби активісти виявили незаконну забудову берега Дніпра

Активісти виявили черговий факт незаконної забудови берегової смуги Черкас. Знімальна група телеканалу «Антена» разом з представниками громадської організації «Білий молот» вирішили особисто перевірити цей факт. Побачене жахає – гори будівельного сміття серед дерев та плавнів, вирізані вікові дерева та залитий бетоном берег річки. Таку картину можна побачити недоїзжаючи до рибінспекції на Дахнівській захисній смузі.

Примітним фактом є те, що будівельне сміття має явні ознаки відходів від дорожніх робіт у місті Черкаси, що є порушенням ряду екологічних норм.

Можна припустити, що в дію вступає стандартна схема: спочатку територію спеціально захаращують, а потім, під виглядом того, що вона нікому не потрібна, розпочинають там комерційне або приватне будівництво. З огляду на те, що окрім цього новоствореного будівельного майданчику поряд розташувалось безліч будників, можна здогадатися, що правоохоронні органи або безсилі, або закривають очі на безпосередній факт порушення закону та руйнування екосистеми природоохоронної зони.

14 квітнгя в Черкасах пройшла урочиста хода учасників АТО – бійців ЗСУ, добровольців, волонтерів, рідних загиблих героїв

На захист України стали тисячі жителів нашого міста,  із них – 1540 захисників уже отримали статус учасників бойових дій, 99 воїнів повернулися з війни інвалідами, 24 – віддали життя, захищаючи Україну.

 

Працівники Соснівської СУБ чепурять місто напередодні Великодня

За дорученням міського голови Черкас Анатолія Бондаренка комунальники зробили прибирання у найвіддаленіших куточках міста та ліквідували стихійні сміттєзвалища. Нині тривають роботи з обрізки дерев та вивезення гілля.

Місцеві жителі схвально оцінюють старання комунальників, зауважень щодо якості чи оперативності виконання робіт немає.

До відома черкащан з 31 березня по 10 травня у Черкасах триває двомісячник з благоустрою, озеленення та поліпшення стану довколишньої території.

«Євродвори», перекриття дахів, ремонт ліфтів: будні «Соснівської СУБ».

Урочистим покладанням квітів та молебнем вшанували пам’ять загиблих атовців

У Черкасах в рамках Дня вшанування учасників антитерористичної операції був організований поминальний молебень та урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку учасникам війни на сході України.

На заході були присутні міські та обласні чиновники, військові, духовенство та родини загиблих воїнів.

За інфомацією Черкаської міської ради, на захист рідної України стали тисячі жителів нашого міста, із них – 1540 захисників вже отримали статус учасників бойових дій, 99 воїнів повернулися з війни інвалідами, 24 – віддали власне життя.

Читайте також: Три роки війни. Олександр ХАЛАМЕЙДИК: Дайте воїнам те, що обіцяла влада!

Для КП «ЧЕЛУАШ» придбали додаткову техніку

12 квітня відбалась офіційна передача чергової партії техніки для комунального підприємства «ЧЕЛУАШ». На потреби утримання міських вулиць було придбано 9 тракторів. 4 з них вже у розпорядженні комунальників, 5 – вже готові до використання. Міський голова повідомив, що на черзі ще один тендер з придбання техніки.

Детальніше про ціну та функціональні характеристики розказав представник компанії, яка виграла тендер на продаж техніки.

Про позитивний вплив технічного переоснащення на роботу підприємства розповів директор «ЧЕЛУАШу» Олег Ашавський.

Наразі вже оголошений тендер для закупівлі ще одного екскаватора, двох фронтальних навантажувачів (як додаткове обладнання до закуплених раніше тракторів), нового рециклера та фрези.

Читайте також: Новий керівник КП «ЧЕЛУАШ» приступив до своїх обов’язків.