Фонтан біля Черкаської міської ради буде реконструйовано

Про це у коментарі «Антені» розповів міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він повідомив, що одна з київських компаній пропонувала оновити водограй біля Черкаської міськради за 3,5 млн. грн., що є надто дорого для такого виду робіт. Тож за реконструкцію фонтану взялися робітники КП «Черкасиводоканал». Наразі здійснюється гідроізоляція фонтану, модернізується каналізація.

З Дніпра до чашки: процес очищення черкаської питної води.

У серці Черкас запалювали поліцейські

Разом із вихованцями ЦДЮТ черкаські патрульні станцювали на Соборній площі. Участь у танцювальному флешмобі взяли 150 дітей. Таким чином поліція нагадала черкащанам про безпеку дорожнього руху.

Черкаські поліцейські відзначають першу річницю на службі.

Колектив «Черкасиобленерго» зібрався на страйк під адмінбудівлею підприємства

Вранці 5 квітня працівники Черкаського РЕМу організовано вирушили до адмінбудівлі ПАТ «Черкасиобленерго» на запланований там мітинг, щодо не виплати їм заробітної плати за лютий та березень. Проте представники приватної охоронної фірми, які заблокували периметр території, не впускали мітингарів.

Людей обурювало те, що навіть показуючи документи співробітника підприємства, охорона все рівно продовжувала вести себе доволі агресивно.

Під час спроби зайти на територію підприємства, одній з учасниць мітингу вдалося зафіксувати момент, коли охоронець забрав у неї мобільний телефон.

Колектив підприємства оголосив про безстроковий страйк. Люди відмовляються працювати, поки вони не отримають свої гроші за два місяці роботи. Окрім того їх дивує той факт, що робітники обленерго не отримують зарплатню, натомість її отримують охоронці, які закрились у приміщенні та охороняють когось невідомого від чого.

Про ситуацію, яка склалась на підприємстві розповів новий виконуючий обов’язки голови правління «Черкасиобленерго» Олег Савчук. За словами пана Олега, він неодноразово їздив у Київ для ведення переговорів щодо урегулювання ситуації на енергетичному підприємстві.

Окрім цього за словами Олега Савчука, договір з охороною був укладений попереднім керівництвом і строк дії закінчився ще 1 квітня, проте до сих пір вони не покинули територію підприємства. Він припускає, що охоронці знаходяться там на той випадок, якщо колишня голова правління Кузьмінська спробує повернутись на посаду.

Згодом представники страйкому вирушили на засідання з виконуючим обов’язки голови правління підприємства, де мало б відбутись обговорення виходу із кризової ситуації.

Поза камерою люди зізнаються, що страйком вони хочуть не тільки отримати свою заробітну плату, а й відстояти право на нормальні умови праці.

Читайте також: В Черкасиобленерго повсталі робітники, що більше 4-х місяців не отримують зарплатні намагаються увійти до адмінприміщень. Їм заважає приватна охорона, що забарикадувалася.

під

 ЧЕРГОВА НАПОЛЕОНІВСЬКА  МАЯЧНЯ  РОСІЙСЬКОЇ ПРЕСИ

Ну абсолютно знахабніли російські «журналісти»! От і такий собі писака, Борис Джерелієвський, у статті з одіозною назвою «Киев понимает Шойгу с полуслова», розміщеному на ресурсі «Сегодня.Ру», віщає, як перелякалися українці звістці про те, що «минобороны России провело внезапную проверку, приведя ВКС в полную боевую готовность», адже «именно распоряжение министра обороны России о проверке боеготовности послужило предостережением киевским захватчикам». Ну прямо по хатах та квартирах поховалися жителі нашої країни, почувши про навчання ВКС Росії!

Автор публікації, правда, геть забув, що російська пропаганда аж репетує про свою непричетність до військових дій на нашому Донбасі. Він стверджує: «Россия способна в кратчайшие сроки нанести точечные удары по важнейшим объектам ВСУ и принудить фашистский режим к миру». А українська влада ну прямо дуже злякалася дій Шойгу, адже «страх у хунты столь силен, что после распоряжения Сергея Шойгу команда Порошенко пока отказалась от плана введения военного положения в стране». Ну от дав відмашку керівник чужинського війська нашому президентові, а той миттєво й виконав. Невже самому «журналістові» не смішно?!

А щоб ще більше нажахати українців отой Б. Джерелієвський лякає їх повітряними силами незаконних самопроголошених бандреспублік ДНР-ЛНР, бо ж «Некоторое количество боевых самолетов есть в распоряжении Народных Республик. Известно, что на вооружении НМ ЛНР имеется несколько штурмовиков Су-25 и некоторое количество учебно-тренировочных самолетов Л-29 «Дельфин», а также вертолетов различных модификаций». А ще, запевняє автор, «согласно сообщениям в соцсетях, некий сочувствующий делу освобождения Новороссии бизнесмен (мабуть його прізвище починається на «Пу…»  закупил для республик несколько учебных аппаратов чехословацкого производства, формально не являющихся боевыми. Уже на территории Донбасса они прошли модернизацию, превратившись в легкие штурмовики». Такий же ж добрий дядечко…

Насамкінець, Б. Джерелієвський зазначає, що «против карателей может быть использована и авиация Донбасса, которая может нанести серьезный ущерб бандеровцам» Отак й уявляється , як оті декілька не зовсім бойових одиниць літаків можуть нанести  відчутну шкоду великому й мужньому українському війську…

Що ж, чергового разу проплачений Кремлем писака спіймав облизня. І  смішно, й соромно, але й страшно, що можуть знайтися оброблені путінською пропагандою люди, які повірять у подібну маячню. Хочеться вірити – серед українців таких немає.

 

 

Триває капітальний ремонт вулиці Гоголя в районі Центрального ринку. Роботи здійснюються з повним перекриттям руху транспорту на ділянці

Вперше за багато років капітально ремонтується вулиця Гоголя в Районі черкаського Центрального ринку. На цій вулиці десятиліття знаходився осередок стихійної торгівлі.

У центрі Черкас встановили інсталяцію з протидії торгівлі людьми

Інсталяція «Грані3» надає інформацію про торгівлю людьми, знайомить з реальними історіями та дає поради. Починаючи з 1991 року понад 160 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. У рамках кампанії з протидії торгівлі людьми на Соборній площі Черкас також відбувся флешмоб за участі молоді.

У Черкасах журналістів вчили «свободі слова».

На площу перед ЦДЮТ повертаються стихійники. Муніципальних інспекторів та поліції не видно. Базар переміг?

Поступово черкаські стихійники опановують оновлену площу перед ЦДЮТ на перехресті Смілянської та Гоголя. Сьогодні більше десятька стихійників зручно прилаштувалися біля самого перехресття, торгуючі садженцями, квітами та іншим крамом.