У Черкасах розкритикували програму розвитку міського транспорту

Бурхливе обговорення доповіді керівника «Черкасиелектротрансу» відбулося на позачерговій сесії  міської ради.

Попри аргументи керівника підприємства Петра Кучера, депутати вважають, що транспортна реформа у Черкасах, порівняно з іншими обласними центрами, ніяк не відбувається.

Після суперечок та консультації у кабінеті міського голови програму таки ухвалили, але не до 2020 року, а лише до кінця весни 2017.

Сильні духом: у Черкасах жінки доводять, що рак можна перемогти

Сьогодні представниці прекрасної статі, які здолали страшну хворобу відзначають 10-річчя громадської організації жінок-інвалідів «Донна». На святі присутня їхня наставниця та засновниця Всеукраїнського об᾽єднання Лариса Ященко. Своїм прикладом вона показала, що рак – це не вирок.

Допомагає здолати хворобу черкащанкам Людмила Краєва, свого часу вона також стала жертвою онкологічного захворювання, але зуміла пережити нещастя.

Людмила розповідає, що найефективніший спосіб вивести особу із депресивного стану – це арт-терапія. Тож разом жінки малюють, співають, танцюють, виготовляють писанки, мотанки та займаються іншими творчими справами. Більшість повертається до звичайного життя, дехто навіть виходить заміж.

Місто Черкаси заснували литовські князі після битві під Синіми Водами не раніш 1362 року, а не в 1286 році, як стверджували за часів СРСР

Місто заснували після битви під Синіми Водами, що відбулася 1362 року:
саме тоді литовсько-руські війська звільнили від Золотої Орди Південну Київщину та Поділля.
З літописів відомо, що наступного року литовський князь Ольгерд передав своїм племінникам, подільським князям Коріатовичам, відвойовані землі від Дністра до Дніпра.
Саме вони згодом збудували “ланцюг” прикордонних замків на межі з Диким Полем, а Черкаси стали крайнім східним форпостом у ньому.
Твердження, що Черкаси були засновані у 1286 році є вигадкою компартійних істориків.
Насправді місто виникло саме як південний фор-пост Литовської Русі близько 650 років тому, що дає змогу стверджувати про європейське походження Черкас.

 

В програмі використана інформація з книги В.Ластовського та Д.Куштана “Археологія та рання історія Черкас”. Iлюстрації з книги та історичні мапи ХVI c.
Автор програми Валерій Воротник
Виробництво ТОВ “ТК АНТЕНА” © 2017 р.

У центрі Черкас красувалися кухарі, офіціанти та бармени

Таким чином «Черкаське вище професійне училище» разом із міським центром зайнятості запрошували на навчання та на роботу. Понад 50 відсотків пропозицій з працевлаштування на ринку праці стосуються робітничих професій.

Електрики, швачки, водії, кухарі – це неповний список спеціальностей, яких потребує черкаський ринок праці.

 

У Черкасах стартував книжковий фестиваль

7 квітня у Черкасах стартував книжковий фестиваль. Це триденний захід з великою кількістю різноманітних культурно-освітніх зустрічей, заходів та розважальних програм. Окрім цього на фестивалі діють представництва багатьох відомих українських видавництв, де всі бажаючі можуть ознайомитись та придбати книжки. Книжковий фест організовано за ініціативи ГО «Книжковий маестро».

Читайте також: Організатори книжкового фестивалю розповіли про деталі прийдешнього заходу.

Перед черкащанами постали обличчя Героїв передової

Прем᾽єра циклу документальних фільмів під назвою «Позивний Зеніт» відбулася у кінотеатрі «Україна». На екрані показали голу правда про те, як жили і воювали бійці.

Згадати події оборони Донецького аеропорту прийшов кіборг, а тепер ще й керівник  «Центру допомоги учасникам АТО» Олександр Тимошенко.

Автори представляють більше 70 інтерв‘ю з військовослужбовцями. На прем᾽єру приїздив один із Героїв передової та героїв фільму боєць Олег Наврось, нагороджений нагрудним знаком за танковий бій поблизу села Піски.

Родини черкаських атовців отримали квартири на пільгових умовах.

Черкаськими школами прокотився спортивний флешмоб

Заходи з популяризації спорту серед учнівської молоді відбулися з нагоди Всесвітнього дня здоров᾽я, який відзначають 7 квітня, починаючи з 1950 року. Традиційно цього дня обговорюють найгостріші проблеми охорони здоров’я та проводять заходи, що мотивують людей вести здоровий спосіб життя. До Всесвітнього руху долучилися і черкащани.

Ранкові руханки відбулися у кількох черкаських школах, серед який, не випадково опинився навчально-виховний комплекс – ліцей спортивного профілю №34. Тут спортивні вправи виконували майже 200 учнів.

До розробки комплексу вправ долучилися фахівці з різних видів спорту, відомі спортсмени та тренери області. Зокрема, у школі №34 флешмоб відбувся під керівництвом майстра спорту з тхеквандо, члена Олімпійської збірної України Анни Тарапати.

Черкащан закликають долучатися до велоруху.