Журналісти розпитали черкащан про журналістику

6 червня в Україні відзначають День працівника засобів масової інформації.

Жителі Черкас розповіли, чи довіряють вітчизняним медіа, звідки беруть інформацію та як оцінюють рівень української журналістики. Як з᾽ясувалося, черкащани, здебільшого, цікавляться новинами, але не завжди довірять ЗМІ.

У козацькій столиці України відгримів VIRA FEST

Сотні черкащан зібралися на фестивалі у Чигирині. Для гостей фестивалю організували екскурсії, фото-зони та шоу-програму. Бажаючі могли взяти участь у традиційних майстер-класах. Хедлайнером фестивалю став гурт ONUKA.

Черкащани зустріли літо на фестивалі “Summer Challenge”.

 

У Черкасах триває реконструкція бульвару Шевченка

На бульварі Шевченка триває реконструкція. Наразі перекрита ділянка дороги від вулиці Остафія Дашкевича до вулиці Небесної Сотні з парної сторони. Дорожники готують дорогу до нового асфальту та підігнали всю необхідну техніку. За словами представника підрядника, всі роботи мають закінчити до 12-ої години ночі, тоді і відновиться рух автотранспорту.

Читайте також: Активісти виявили брак у виконаних роботах на дорозі по бульвару Шевченка.

 

Виконком проголосував за демонтаж квіткового павільйону перед драматичним театром

Члени виконавчого комітету та міський голова одностайно проголосували за демонтаж тимчасової споруди – квіткового павільйону, що знаходиться перед будівлею драматичного театру.

Також виконком прийняв рішення прибрати квіткарів із вулиці Симоненка, збоку від театру. На обговорення варіанту перенесення споруд в інше місце було виділено місяць.

Читайте також: У черкаському театрі вирішували куди подіти квітковий павільйон.

На Черкащині встановлено новий рекорд

У межах міжнародного фестивалю повітряних куль «Монгольф’єрія. Квітуча країна», який проходив з 1 до 5 червня в Умані Черкаської області, пілоти повітроплавного товариства «Монгольф’єр» Сергій Скалько і Юрій Бейдик разом із хайлайнером Станіславом Панютою з команди Lucid dreams project установили рекорд України – «найдовший хайлайн між повітряними кулями». У небо на висоту 660 м 4 червня підняли дві повітряні кулі, сполучені стропом, по якому пройшов екстремал.

У Черкасах встановили черговий рекорд. 

Черкащани зустріли літо на фестивалі “Summer Challenge”

Вдруге у Черкасах відбувся фестиваль тімбілдінгу, участь у якому взяли 12 дорослих команд і 14 дитячих. Учасники змагань мали пройти випробування на 12 локаціях, одночасно для гостей фестивалю працювали фото-зони, у тому числі дитячі. Подекуди пропонували похімічити.

Участь у дорослих перегонах взяли як представники бізнесу, так і офіційні установи, такі як патрульна поліція або збірна команда посадовців міської ради та активістів під назвою «Громадський бюджет».

Серед дитячих команд третє місце посіли «Непереможні орли» з Тальнівщини,  на другій сходинці – дівоча команда з Канівського району під назвою «Top girl» і перемогу здобули «Народні мізки» з Катеринополя.

У дорослих перегонах на третьому місці – Черкаська патрульна поліція, срібло отримала команда Ощадбанку і перемогли «Юрія-фарм».

Команда-переможець віддала грантові кошти громадському проекту під назвою «Подаруй посмішку», автори якого поділилися з колегами для реалізації проекту «Насильству немає виправдання». Наприкінці фестивального дня Долина троянд перетворилася на поле битви фарбами холі.

У Черкасах з᾽явився куточок Тайланду.