З 22 червня проїзд дамбою через Дніпро дозволений виключно з 6.00 до 9.00 та з 16.00 до 19.00 з обмеженням ваги в 5 тонн

22 червня – перший день офіційного перекриття дамби через Дніпро для проїзду транспорту, крім дозволених у ранішній та вечірній час годин. Поблизу виїзду на дамбу з боку Черкас малолюдно. Кілька десятків машин, водії яких або не знали, або забули про перекриття дамби на ремонт.

Єдине, що можна зараз закинути владцям та виконавцям, так це повну відсутність інформаційних стендів із докладним викладенням маршрутів об’їзду та годин пропуску транспорту. Лаконічний знак «об’їзд» є не дуже інформативним. Патомість поліція вже майже вивчила текст розпорядження голови Черкаської обласної державної адміністрації.

Загалом, зі слів правоохоронців, перший день, так би мовити, блокади відбувається поки що без інцидентів. Більшість водіїв спокійно і з розумінням сприйняли інформацію про перекриття мосту на ремонт. За інформацією поліцейських, по інший бік мосту, в Золотоноші та в Софіївці, встановлені відповідні дорожні знаки. Незабаром вони мають з’явитися і на маршрутах навколо Черкас.

Поки ми спілкувалися з поліцією, принаймні кілька машин в’їхали в місто з боку дамби – це карета швидкої та синій мікроавтобус «фольксваген». Ми спробували за допомогою оптики зазирнути на міст та з’ясувати, яка інтенсивність робіт. Як виявилося, на мосту перекрита лише одна смуга руху, на іншій працює єдина фрезерувальна машина, як то відбувалося кілька днів до того. Отже, принаймні 22 червня перекриття руху не мало жодного сенсу.

Крім того, Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на своїй сторінці у фейсбук раніше повідомив, що міст буде перекриватися повністю лише на один-два тижні, про що буде повідомлено заздалегідь. Але, принаймні зараз, це лаконічне повідомлення є єдиним джерелом інформації про повне перекриття переправи в майбутньому. Сподіваємося, що тоді інтенсивність робіт буде відрізнятися від нинішньої, а мешканці Черкащини, для яких переправа через Дніпро є життєво необхідною, будуть відчувати якнайменше незручностей.

Працівники «Черкасиобленерго» приїхали у Київський апеляційний господарський суд, проте судове засідання так і не відбулось

21 червня о 9 годині ранку у Київському апеляційному господарському суді мав відбутися розгляд справи щодо оскарження рішення загальних зборів акціонерів ПАТ “Черкасиобленерго” від 13 лютого цього року, на яких була знята з посади екс-директорка ПАТ Світлана Кузьмінська і більшістю голосів, 71%, був обраний Олег Самчук. Співробітники «Черкасиобленерго» вирішили організовано завітати на судове засідання, адже і без того розгляд справи затягується. Однак виявилось, що засідання не буде, адже головуюча суддя захворіла. Тож «обленергівці», влаштувавши пікет під стінами суду, вимагали пояснень.

Зрештою до людей ніхто не вийшов та не пояснив причину хвороби судді саме перед початком розгляду справи. Це вкрай обурило мітингарів.

Не отримавши ніякого результату та відповіді, черкасці вирішили пройти у будівлю суду та зустрітись із керівником установи. Під час розмови з головою Апеляційного суду Олегом Хрипуном виявилось, що суддя Смірнова дійсно на лікарняному, проте аж із 19 червня. На логічне запитання, чому не попередили, що засідання переноситься, чиновник відповів, що не може відповідати за роботу кожного свого підлеглого.

У результаті суд так і не відбувся. «Енергетики» розцінили це як свавілля суддів та зрив відродження підприємства.

Читайте також: Працівникам ПАТ «Черкасиобленерго» розпочато погашення заборгованості по заробітній платні.

У Черкасах хочуть відновити фонтан біля краєзнавчого музею

Така ідея виникла у громадських активістів, які виграли грант «Майстерня міста». В рамках проекту планується як теоретичні, так і практичні заняття з амбітними черкащанами, які мають ідеї і хочуть змінювати міський простір.
Думка оновити саме водограй біля краєзнавчого музею виникла невипадково, адже територія навколо майже 100-річної пам᾽ятки фактично занепадає. Працюючий фонтан має привабити черкащан до культурного відпочинку.
Ініціативу громадських активістів підтримала і новопризначена керівниця музею Ірина Собко.
Проект «Майстерня міста» триватиме у Черкасах з 1 по 8 липня на площі біля Краєзнавчого музею. Щодня протягом тижня містяни зможуть долучатися до лекцій, презентацій, воркшопів у відкритому павільйоні. Знайомитимуть відвідувачів з ініціативами, які стосуються розвитку Черкас. У тому числі, запросили іноземців, дизайнерів та архітекторів. Крім цього, відвідувачі «Майстерні міста» зможуть написати власний проект і подати його на участь у Громадському бюджеті.

У Черкасах презентували переможців інкубатору громадських проектів. 

Черкаси – перше місто в Україні, де в автобусах платять без готівки

Щоб скористатися послугою – потрібно мати смартфон з доступом до Інтернету. У салоні автобусу є наліпки з QR-кодом, який потрібно відсканувати і потім оплатити проїзд через Приват24. Вся процедура займає близько хвилини часу. Детальніше про новацію – далі у сюжеті.
Послуга безготівкової оплати доступна у 74 рейсових автобуси, які курсують за маршрутами № 8, 21, 26 та 27. Впровадити сучасний сервіс у громадському транспорті наважились у «Черкасиавтотрансі».
Оплачений електронний квиток потрібно пред᾽явити кондуктору, яка перевіряє число, час поїздки та номер автобуса. Тож підробити такий документ фактично неможливо. Кондукторка Тетяна з 10-річним стажем роботи проводить роз᾽яснювальну роботу серед пасажирів, каже що черкащани активно цікавляться новим сервісом.
Нині тривають переговори з іншими перевізниками. Новацією зацікавився й міський голова Анатолій Бондаренко. Він пообіцяв розглянути можливість запровадити такий спосіб оплати у міських тролейбусах. ПриватБанк також планує додаткові зручності для пасажирів, а саме – придбання абонентської картки через мобільний додаток та встановлення у тролейбусах терміналів для оплати проїзду карткою будь-якого банку.

«Черкасиводоканал» спільно з ПриватБанком інформує черкащан про користування smart-карткою.

Крах чи перезавантаження: Черкаси можуть втратити футбольну команду майстрів

Почесний президент корпорації «Черкаський Дніпро» Володимир Лашкул склав повноваження і більше не фінансуватиме команду. Тим часом гравці та тренери йдуть геть через малу зарплатню. Як рятувати команду, вирішували керівники клубу та представники обласної й міської влади.

Вирішення проблеми керівництво клубу вбачає у реформуванні КП «Центральний стадіон», куди увійде «Черкаський Дніпро».

Почесний президент клубу Володимир Лашкул нарікає на робочу групу, яка нібито бездіяла і дотягнула ситуацію до критичної точки. Попри стан здоров᾽я колишній головний інвестор команди веде екстрені перемовини з іноземцями і закликає представників влади сприяти на місцевому рівні.

Учасники обговорення зійшлися на тому, що слід терміново зібрати робочу групу і обговорити питання життєдіяльності футбольного клубу.

ФК «Черкаський Дніпро» просить фінансової допомоги у міської, обласної влади та місцевого бізнесу.

Французи презентували у черкаському музеї мистецьку династію

Виставка «Батько/син», що відкрилась у Художньому музеї поєднує фото сюжети Жана-Франсуа Клостра та малюнків його сина Жюльєна. Роботи старшого Клостра відображають особистість за допомогою чорно-білої фотографії та вирізняються глибоким психологізмом. Його сина надихнули на творчість Гімалаї. Пізніше він вивчав графіку, живопис та скульптуру. Нині живе і працює у Парижі.

«Іди і дивись» – закликає черкащан французький портретист.