У середмісті Черкас не працюють пішохідні світлофори

Поломка сталася на перехресті бульв. Шевченка та вул. Митницької. Минулого року світлофори на перехресті Шевченка/Митницької не працювали через плату, що вийшла з ладу.

Чому черкаські бійці не можуть отримати землю в Держгеокадастрі – з᾽ясують на державному рівні

За звернення до вищого державного керівництва, антикорупційного комітету та правоохоронних органів проголосували «43» депутати Черкаської облради. Напередодні засідання під стінами Будинку рад зібралися кілька десятків атовців та афганців через те, що їм не виділяють землю. Питання громади на сесії підняв батьківщинівець Михайло Мушієк, а факти злочинних дій навів керівник обласної спілки афганців.
Долучитися до обговорення вирішив колишній керівник черкаських афганців Олександр Рибченко. Присутні зустріли горезвісного депутата вигуками «ганьба» і «злочинець».
Ініціатор звернення Михайло Мушієк подякував колегам за підтримку та відповів на закиди колег щодо нерухомості.
Як відомо, про корупційні оборудки в обласному управлінні Держгеокадастру говорили вже давно. Атовці скаржились, що вартісні землі отримують за принципом панібратства, а непридатні території у віддалених районах віддають бійцям.

Черкащани скаржаться на хабарництво в обласному Держгеокадастрі. 

«Черкасиобленерго» ожило: працівники почали отримувати зарплату

Про припинення страйку та відновлення роботи підприємства на сесії облради повідомив голова правління Олег Самчук. Крім цього він зазначив, що ПАТ «Азот» повернув частину боргу за споживання електроенергії, а саме 36 млн. грн., які спрямовано на погашення зарплат енергетикам.  Керівництво ПАТ «Черкасиобленерго» завдячує депутатам, обласній та міській владі, нардепам,  Нацкорпусу та поліції. У планах – виведення підприємства із стадії банкрутства та покращення інвестиційного клімату області.

Працівники «Черкасиобленерго» приїхали у Київський апеляційний господарський суд, проте судове засідання так і не відбулось.

Екс-депутати Верховної Ради розкритикували витрату бюджетних коштів на Infiniti для Вельбівця

Як відомо, для оновлення автопарку обласної ради мали на меті придбати легковий автомобіль вартістю 1 млн. 400 тис. грн. Зазначені при закупівлі характеристики відповідають позашляховику “Infiniti Q70” цьогорічного випуску. Інформація про купівлю автомобіля відразу спричинила резонанс на теренах області. На повідомлення відреагували і екс-нардепи. Зокрема, депутат Верховної Ради України VII скликання Віталій Іляшенко зазначив на своїй сторінці у “Фейсбуці”: “Використання коштів громади для придбання розкішних автомобілів для чиновників є неприпустимим та нераціональним.  На мою думку, голова обласної ради Олександр Вельбівець повинен відмовитися від такої ідеї, як придбання Черкаською обласною радою розкішного та комфортабельного легкового автомобіля “InfinitiQ70″. Вважаю, що в умовах війни на Сході це взагалі недоцільно. В Європі чиновники ходять пішки або їздять на велосипедах”.

Підтримав колегу й народний депутат минулого скликання Леонід Даценко. У своєму коментарі він запропонував радикальне рішення.

“Нині до голови облради назбиралося стільки критичних питань щодо його діянь на цій посаді, що на сесії обласної ради справедливо буде оголосити Вельбівцю імпічмент. Після скандалів із колишньою хабарною справою, із членством в партії Регіонів, якоюсь непереборною тягою до путінської церкви, ось цією ідіотичною закупівленою  “Infiniti Q70″ – уже цих аргументів вистачить на три відставки голови облради”, – наголосив Леонід Даценко.

На сесії обласної ради Олександр Вельбівець спростував інформацію про Infiniti і порадив керівнику АТП скасувати торги, аби уникнути звинувачень.

Очільник облради Вельбівець залишається на посаді.

Оскарження мораторію на забудову Соснівки перенесли через неявку представників «Міськбуд-плюс»

23 червня у Соснівському районному суді міста Черкаси мало відбутись продовження судового засідання за адміністративним позовом від компанії «Міськбуд-плюс» до Черкаської міської ради щодо мораторію на будівництво у Соснівці.

Питання забудови лісової зони Соснівки сколихнуло черкаське суспільство. Безліч громадських активістів та пересічних мешканців міста стали на захист лісу. На цей раз також люди прийшли аби проконтролювати законність та чесність розгляду справи та не допустити будь-яких махінацій.

В ході розгляду справи головуючий суддя Ярослав Пересунько озвучив клопотання позивача – представників компанії «Міськбуд-плюс», щодо своєї неявки на суд.

В свою чергу представник відповідача попросив не задовольняти клопотання, мотивуючи це тим, що позивач не надав жодних доказів причини своєї відсутності.

Зрештою, порадившись на місці, суд ухвалив перенести засідання.

Телеканал «Антена» продовжуватиме слідкувати за перебігом подій.

Читайте також: Бондаренко заявляє, що доки він мер, Соснівка не забудовуватиметься.

Фонтаном біля «Дружби народів» тепер опікується КП «Черкасиводоканал»

Таке рішення було прийнято міською владою Черкас. Про це повідомили в прес-службі підприємства. Водоканалівці в найкоротший термін виконали частковий ремонт чаші, провели налаштування обладнання, промивку систем та здійснили пробний запуск. На сьогоднішній день міський водограй офіційно розпочав свою роботу. Він працюватиме щодня з 10:00 до 23:00. Комунальники сподіваються, що мешканці та гості міста отримають насолоду від відпочинку біля фонтану в спекотні літні дні.

У Черкасах хочуть відновити фонтан біля краєзнавчого музею.

Мешканці черкаської багатоповерхівки загрузли в комунальних проблемах

Будинок за адресою бульв. Шевченка, 132 нещодавно оновили за кошти міського бюджету. Зокрема, виконали утеплення фасаду з 1 по 4 під᾽їзд збоку вулиці. Проходячи повз 10-поверівку в одному з кращих районів міста, здається, можна позаздрити мешканцям. Насправді ж, у їхніх квартирах крім домашніх тварин живе пліснява, у вітряну погоду з фасаду падає плитка, у підвалі – загроза виникнення пожежі, у дворі – зграї бродячих собак та автівки з продовольством для сусіднього магазину. Хоч будинку лише 24 роки, мешканці почуваються, як на пороховій бочці.

Пані Валентина виймає з торбини стоси звернень та відписок від різних організацій та установ. Мешканці особливо незадоволені роботою підрядника, який здійснював утеплення фасаду. Кажуть, що роботи виконувались із порушенням технології, зокрема, при низьких температурних показниках та в дощ. Після себе робітники лишили купу будівельного сміття, а тепліше у квартирах не стало. Останні два опалювальні сезони минули з великими проблемами, через розбалансування системи, температура у квартирах коливалася від 6 до 26 градусів. Не за горами осінь, а питання залишається невирішеним.

У центрі Черкас пенсіонери не миряться з керівництвом ОСББ.