В оперативної служби «15-05» з’явилися додаткові номери телефонів

Таким чином черкащанам стало ще простіше повідомляти про проблеми житлово-комунального характеру з мобільного. Кількість звернень коливається від 400 до 800 щодоби. Чергові приймають виклики і скеровують їх до відповідних служб. У шаленому ритмі міський кол-центр працює цілодобово, а тепер іще ефективніше.

Наразі у службі працює 5 телефонних ліній короткого номеру, 4 міські телефони та 3 мобільні. Відтепер жителі Черкас можуть лишати свої звернення за такими телефонними номерами: 1505 (зі стаціонарного), (050) 464 60 60, (068) 791 70 67, (073) 700 15 05 – з мобільного.

Дивіться також: «Оперативна служба 1505» протягом доби приймає від 500 до 3000 звернень черкащан. 

У Черкасах вшанували пам᾽ять загиблого Героя Сергія Амброса

Поминальні заходи з нагоди третьої річниці з дня смерті азовця відбулися 18 лютого у Долині троянд. 24-річний захисник помер під час обстрілу у селищі Широкиному 18 лютого 2015 року. Згадати бійця прийшли його батьки, друзі, бойові побратими та представники міської влади. Організатори заходу вшанували воїна теплими словами, пострілами у повітря, фаєрами та ватрою. На честь Сергія Амброса у Черкасах названо вулицю та спортивну залу.

Дивіться також: Герой України Сергій Шаптала зустрівся в Черкасах з побратимами із 128-ї бригади. 

У Черкасах ремонтують вулицю Б. Хмельницького

Роботи виконуються силами КП «Челуаш». Наразі на місці працює спецтехніка та особовий склад підприємства. Для ліквідації вибоїн застосовують метод гарячого асфальтування. У зв᾽язку з проведенням робіт рух вулицею обмежено, про що свідчать відповідні дорожні знаки. Водіїв просять із розумінням поставитись до тимчасових незручностей.

Дивіться також: У середмісті Черкас лагодять каналізаційну мережу.  

У Черкасах з᾽явиться іще один торгівельний центр

Про це у мережі Фейсбук повідомив Начальник відділу містобудівного кадастру та ГІС у Черкаській міськраді Федір Балаба. Зокрема, він зазначив, що перед критим ринком сільськогосподарської продукції будується триповерхівка для торгово-офісних приміщень. Земельна ділянка займає більше половини кварталу і зареєстрована за адресою вул. Небесної Сотні, 30.

Проектантом передбачений підземний паркінг на 24 автомобілі. Наразі територію обнесли парканом та розпочали підготовчі будівельні роботи.

Дивіться також: У Андрія Бородая відібрали “Гранд Маркет”. 

 

Бійці 128 -ї гірсько-піхотної бригади відвідали могили своїх черкаських побратимів

Колишній комбріг, Герой України Сергій Шатала вшанував пам’ять бійців, що воювали під його командуванням. За виведення з Дебальцівського пекла і врятування життя майже трьох тисяч бійців комбригу присвоєно звання Героя України

Дивіться також: Герой України Сергій Шаптала зустрівся в Черкасах з побратимами із 128 -ї бригади

Герой України Сергій Шаптала зустрівся в Черкасах з побратимами із 128 -ї бригади

Полковник Сергій Шаптала, отримав Зірку Героя України за героїзм під час боїв під Дебальцевим на початку 2015 року. 25 січня 2105 року підрозділи 128-ї бригади зазнали серйозних втрат, було багато поранених, але висоту біля Санжарівки вони утримали. В черкаси Герой України завітав на зустріч з бойовими побратимами

Дивіться також: Черкащани вшанували захисників Дебальцевого хвилиною мовчання

У Андрія Бородая відібрали “Гранд Маркет”

До поліції Черкас сьогодні зранку надійшло повідомлення про рейдерське захоплення торговельного центру “Гранд Маркет” на Митниці”.

На той момент, коли знімальна група “Антени” прибула до торговельного центру, двері в усі приміщення “Гранд Маркету” охороняли правоохоронці. Біля службового входу стояли працівники центру, які не мали змоги потрапити на свої робочі місця. Згодом з’явився представник так званого рейдера, ним виявися працівник “Укрсоцбанку”, та пояснив, що, власне, відбувається.

Обурені працівники торговельного центру намагалися з’ясувати, як та на яких умовах їм працювати далі. Їм запропонували розірвати угоди з ТОВ “Стройсфера”, що керувала “Гранд Маркетом”, та укласти напряму з “Укрсоцбанком”.

ТОВ “Стройсфера” – фірма, пов’язана з відомим місцевим бізнесменом Андрієм Бородаєм, який є засновником приватного підприємства “Бізнес -Гранд”. Ці фірми та їхній кредитор “Укрсоцбанк” неодноразово мали суперечки, що намагалися вирішити у судах різних інстанцій. Втім, як доводить сьогоднішній прецедент із “Град Маркетом”, рішення судів були на користь кредитора.

“Укрсоцбанк” повернув майно, що належить йому за законом. Торговельний центр забрали за борги, що, ймовірно, утворилися після скандальної забудови Театрального скверу. Багатоповерхівка, що звів за ці кошти Андрій Бородай, вочевидь, не дала очікуваних прибутків бізнесмену. Він поступово втрачає не лише майно, а й позиції. Це пов’язано з тим, що у Черкасах відбулася зміна влади, і після звільнення секретаря міськради Радуцького славнозвісне ОЗУ Торпеди вже не має своїх людей серед керівництва міста.

Дивіться також: Правоохоронці почали «зачистку» міста від ОЗГ