Літнє подружжя загинуло під час пожежі у власному домоволодінні

19 лютого о 19:30 в житловому будинку села Дмитрівка виникла пожежа.Інформацію про загорання рятувальники отримали від мешканців села. На місце події для боротьби із вогнем, були спрямовані рятувальники 8-ої Державної пожежно-рятувальної частини, які о 21:35 пожежу локалізували, а о 23:02 повністю ліквідували.Під час проведення розвідки у задимленому помешканні були знайдені тіла двох людей, 79-річного господаря та його 79-річної дружини.В результаті пожежі, вогнем знищено покрівлю та перекриття на загальній площі 60 квадратних метрів, а також побутову техніку, меблі та домашні речі.
Ймовірна причина пожежі — необережне поводження з вогнем.Для гасіння пожежі залучалось 2 одиниці техніки та 8 рятувальників.

Дивіться також: У Черкасах сталася пожежа на території готельного комплексу

 

Смілянські депутати перерозподіляють бюджет

19 лютого відбулося чергове засідання бюджетної комісії Смілянської міської ради. Серед основних завдань її членів цього дня було внесення змін до бюджету на поточний рік. Їх озвучила начальник міського фінуправління Галина Сватко

Дивіться також:Сміла знову без тепла

Онкохворих черкащанок МОЗ залишив напризволяще

Препарат, що життєво необхідний для лікування раку молочної залози, не потрапив до Національного переліку. Сучасне законодавство навіть обмежує можливості закупівлі препарату із місцевих бюджетів. Препарати на основі транстузумабу коштують десятки тисяч гривень та недоступні більшості хворих

Дивіться також: Очільник департаменту охорони здоров’я закликає черкащан грунтовно підійти до вибору сімейних лікарів

«Ми – забатрачена Україна», – черкаський доброволець

З нагоди четвертої річниці Революції Гідності боєць «Немирний» – доброволець ДУК «Правий сектор» прокоментував зміни, що відбулися в країні. На його думку, життя змінилося на краще лише у панівної верхівки влади.

Більшість українців – це бідні, задурені люди і проблема полягає у національній ментальності. Європейці називають Україну «сплячим гігантом», який має великий нереалізований потенціал. Тож військовий закликає земляків «братися за голову» і відроджувати культуру й духовність нації.

Дивіться також: «Кров патріотів на руках Порошенка і Ко.» Черкащани вшанували Небесну Сотню. 

«Кров патріотів на руках Порошенка і Ко.» Черкащани вшанували Небесну Сотню

Урочисте покладання квітів відбулося на алеї Слави біля пам᾽ятника «Борцям за волю України». Офіційний захід доповнила інсталяція «Кров патріотів на руках Порошенка і Ко.» Прокоментував її керівник Нацкорпусу Черкащини Дмитро Кухарчук.

Зокрема, він зазначив, що ситуація в Україні – це наслідок приходу корумпованої влади. Вбивства під час революційних подій на Майдані досі не розслідувані. Тож революція триває і усі винні будуть покарані.

Після палкої промови керівника Нацкорпусу представники обласної влади знітилися і взяли паузу. Лише за кілька хвилин владці таки поклали квіти до підніжжя пам᾽ятника. Урочистості завершились поминальним молебнем у Свято-Троїцькому соборі.

Дивіться також: У Черкасах вшанували пам᾽ять загиблого Героя Сергія Амброса. 

Програма “Доступні ліки” відновила свою роботу в усіх регіонах України

Урядова програма “Доступні ліки” повністю відновила свою роботу, повідомляє Урядовий портал на своїй сторінці у фейсбук.

В усіх регіонах України місцева влада вже довела кошти до кінцевих розпорядників та уклала 90% нових угод з аптечними закладами. 6240 аптечних закладів України відновили свої угоди і видають українцям ліки за рецептами від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Читайте також: МОЗ оновило перелік «Доступних ліків»: до списку додано 41 новий препарат

Зупинки громадського транспорту у Черкасах заваленні сміттям

Смітники обабіч зупинки по вулиці Сумгаїтській заповненні вщент сміттям. Комунальники вперто ігнорують виконання робіт з прибирання зупинок. Подібна ситуація спостерігається з здебільшого в Південно — Західному мікрорайоні.

Дивіться також: У Черкасах ремонтують вулицю Б. Хмельницького