У Смілі масова бійка переросла у погроми

На сторінці «Сміла новини» було викладено інформацію, що 7 лютого о 20:00 банда хлопців (до 10 осіб) увірвалися в хрущовку біля готелю “Любава” в мікрорайоні КУТ. Чоловіки були озброєні. Шукали тільки циган, які жили в одному крилі один навпроти одного. Проте, за словами очевидця, хулігани розкурочили житло і решти мешканців гуртожитка, одному розбили ніс. Повибивали всі вікна на першому поверсі цього крила і розстріляли вікно на другому поверсі.

Циганам теж вибили двері і потягли їх не відомо куди, без крові не обійшлося. Перед жителями гуртожитка просто вибачились, заливши їх з вибитими дверима та розбитими вікнами.

Поліція приїхала через 20 хвилин після виклику, дві машини, пише очевидець. Додав відео, де спочатку правоохоронці «скрутили» самого ж потерпілого. Потім розібрались і відпустили. Вже на ранок 8 лютого на сторінці у Фейсбуці Поліції Черкаської області було опубліковано офіційну версію.

Виявляється, причиною погромів у смілянському гуртожитку стала масова бійка, що відбулась до цього на станції імені Шевченка.

«Компанія в авто (імовірно це і були роми) гучно слухала музику. До них підійшов нетверезий чоловік та зробив зауваження: слово за слово, почався конфлікт, який переріс у бійку.

Тоді ”розбиратися” зібралися орієнтовно по десять осіб від кожної зі сторін.

За підсумком закінчення зіткнень кілька людей отримали легкі тілесні ушкодження.

Далі одна компанія чоловіків та жінок втекла з місця події, а інша — їх шукала.»

Правоохоронцями всі особи, які брали участь у бійці, встановлені, з ними будуть проведені профілактичні заходи.

За фактом відкрито кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу України ст.296 (Хуліганство) та ст. 162 (Порушення недоторканності житла).