Тепер колекторські компанії не можуть працювати без попередньої реєстрації, яка триватиме протягом місяця з 14 липня — НБУ

За новою вимогою законодавства, колекторські компанії зможуть продовжити свою роботу за умови присутності у відповідному реєстрі.

Реєстрація почнеться 14 липня і триватиме до 13 серпня.

Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

Нове законодавство вимагає від усіх компаній, що планують продовжувати надавати колекторські послуги в України — врегульовувати борги на користь кредиторів, “зареєструватися в спеціальному Реєстрі колекторських компаній із 14 липня до 13 серпня”.

Під час реєстрації компанії, які хочуть набути статусу колекторської, як вказано, повинні будуть подати до Національного банку низку документів. Зокрема, заяву про включення юридичної особи до реєстру колекторських компаній, анкету з описом бізнес-намірів, інформацію про ділову репутацію компанії та її власників істотної участі, анкету щодо політики та внутрішніх положень стосовно взаємодії зі споживачами та інші необхідні документи.

Нагадаємо, 14 квітня 2021 року, набрав чинності закон, що врегульовує колекторську діяльність, покликаний захистити боржників від дій недобросовісних колекторів.

Документ запроваджує чіткі правила поведінки як для кредиторів, так і для колекторів під час врегулювання проблемної заборгованості. 

джерело