Незабаром в одному із сіл Золотоніської громади – Благодатному − з’явиться Центр безпеки громадян. В одному місці гуртуватимуться рятувальники, медики та поліція. Як розповів староста Благодатного Дмитро Шевченко, вже є проєкт на ремонт колишнього приміщення пожежної частини у селі, що стане місцем його локації.

Про це повідомляє інтернет-видання Золотоноша-Sity.
З 1 по 5 листопада, у рамках проєкту «Вогнеборці», який реалізує Фонд міжнародної солідарності в обсягах програми «U-LEAD з Європою», Дмитро Шевченко разом з місцевим активістом Анатолієм Трубою відвідали Польщу. Представники нашої громади побачили, як у ґмінах (адміністративна одиниця в Польщі) організована робота добровільних пожежних команд і дружин, що забезпечують не тільки гасіння пожеж, а й надають допомогу населенню на території громад та допомагають територіальним підрозділам ДСНС у реагуванні на надзвичайні ситуації.

За словами старости, мешканець Благодатного Анатолій Труба, який в регіональному офісі водних ресурсів, стане першим добровольцем сільської пожежної бригади.Він зацікавлений у розвитку рідного села і є ініціатором багатьох сільських заходів

– Ми передамо свої враження нашим людям і заохотимо їх вступати у сільську добровільну пожежну команду, як тільки її створимо. Бо ж це надання допомоги у будь-яких надзвичайних ситуаціях, пов’язаних не тільки з пожежами, − розповів Дмитро Шевченко.

Від antenna