У Черкасах представили книгу Надії Савченко

Видавництво “Юстиніан” разом із Вірою Савченко презентували книгу Надії Савченко у Черкасах. Книга має назву “Сильне ім’я Надія” – це автобіографічна книга військової полоненої, яку вона написала, сидячи у камері російського СІЗО. Зустріч розпочалась із того, що Ірина Омельченко, керівник видавництва, яке займалось друком книги, розповіла про книжку, історію її створення та шлях до друку.

Пані Ірина одразу наголосила на тому, що витвір Надії Савченко є “найправдивішою книгою”, яку вона будь-коли тримала у руках. За її словами, ідею написання книги, льотчиці дав її адвокат Ілля Новіков, який, при розмові із Надією, висловив думку, що її життя вияляється дуже насиченим, тому люди мають знати про нього.

Загалом у книжковому магазині, де відбувався захід, зібралось біля 40 осіб – всі чекали на приїзд сестри бранки. Із 40-а хвилинним запізеннням нарешті прибула Віра Савченко. Публіка зустріла її оплесками. Надалі Віра відповідала на питання присутніх, загалом люди питали щодо стану здоров’я Надії та її подальшої долі. На рахунок книги, пані Віра додала тільки, що книга її вразила і під час читання, подекуди, не могла стримувати сліз.

Свої слова підримки та співчуття українській льотчиці у формі вірша висловила мешканка Черкас Галина Шулєвська. Жінка емоційно задекламувала свій вірш та попросила Віру, щоб вона обов’язково передала його Надії. Всі присутні приєднались до слів пані Галини, та запевнили Віру, що Черкащина сподівається на найшвидше визволення її сестри.