Художня виставка у «червоному»

Цьогорічна обласна весняна виставка отримала назву «Червоне…». Культурниий захід став другим у кольоровій темі художніх виставок, започаткованого у 2015 році. Початок циклу поклала перша виставка, яка мала назву «Травнева гризайль».

Художники, у своїх роботах, зробили основний акцент на сірий холодний колір з його варіаціями. «Сіра» виставка увібрала у себе роботи черкаських мисткинь різних видів мистецтва: графіка, живопис, текстиль, кераміка, фотографія. Після успіху першої виставки, організатори замислились над продовженням циклу.

Наступною темою виставки став червоний колір, до того ж творці виставки вирішили не обмежуватись статевим чинником, тому глядач побачить червоний колір як жіночими поглядом, так і чоловічими. Загалом, згідно сучасними дослідженнями, червоний колір у людини асоціюється з активністю, теплом, сексуальністю, пристрастю, гнівом та любов’ю.

На цьогорічній виставці свої роботи презентували як молоді митці, так і вже заслужені майстри пензля. Твори художників варіюються у своїй кольоровій гамі. Кожна картина, від цілком червоного до рожевого чи бордового з різним рівнем насиченості, задає свій ритм у потоку кольорового простору виставки.