Придніпровська СУБ несе збитки через вивезення великогабаритного сміття

Щороку це обходиться комунальникам у 2 млн. грн. Третій рік поспіль підприємству не вдається виключити цю послугу із тарифу на утримання будинків.
Вартість однієї поїздки коштує близько 1000 грн., адже відходи відвозять на сміттєзвалище, що розташоване на відстані 30 км від міста. Протягом місяця збирають близько 700 м куб відходів, а це 350 поїздок. Тому Придніпровська Служба утримання будинків закликає мешканців та організації, чиї адреси не підлягають під обслуговування підприємства – самостійно вивозити великогабаритне сміття і не завдавати додаткового навантаження працівникам комунальної сфери міста.

Придніпровська СУБ дбає про житловий фонд черкащан.

Черкаські батьківщинівці проти «драконівської» абонплати за газ

Черкаські батьківщинівці проти «драконівської» абонплати за газ. Про це представники обласної та міської партійних організацій заявили на спільній прес-конференції. Вони вважають рішення НКРЕ – економічним ударом по кожній українській родині.
Уже 5 квітня з ініціативи фракції «Батьківщина» проект цього звернення буде винесено на розгляд сесії облради. Якщо народні обранці не підтримають скасування абонплати – батьківщинці діятимуть радикально. Таке ж звернення винесуть на сесію Черкаської міської ради.
Депутат міськраді від фракції «Батьківщина» Юрій Тренкін пропонує не лише звернути увагу на абонплату, а й на обрахування тарифу на послуги з газопостачання.
НКРЕ не має повноважень одноосібно встановлювати абонплату, тож таке рішення є незаконним, а значить не обов᾽язковим до виконання абонентами.

Анатолій Бондаренко заявив, що «Черкасигаз» відключив від газопостачання «припортову» котельню та ТЕЦ.

У Черкасах впроваджують швидкі шлюби

Раніше одружитися протягом доби можна було у 20 населених пунктах України. Тепер до пілотного проекту долучилися ще 15 адміністративних одиниць, в тому числі й м. Черкаси. З моменту запуску проектом в Україні вже скористалися 5 630 пар.

Щоправда укласти такий шлюб можна буде лише за межами ДРАЦСу і тільки після визначення організаторів шлюбних церемоній. Тож бажаючим якнайшвидше побратися доведеться трохи зачекати.

До уваги черкащан: як зареєструвати немовля та місце його проживання.

Черкаське масло отримало відзнаку у Європі

Хизується нагородою міський молочний завод, а нині ПАТ «Юрія», як виробник молочної продукції торгової марки «Волошкове поле». Підприємство успішно функціонує понад півстоліття, за цей час його асортимент розширився до ста товарних пропозицій.  Нині черкаський виробник молочної продукції входить у п᾽ятірку кращих в Україні.

Також відзнаку отримав і кефір «Волошкове поле». Пріоритетне завдання виробника – це якість і безпечність продукції. Завдяки цьому черкащани експортують молоковмісні товари, як до сусідніх країн, так і в Сполучені Штати та Ізраїль.

Працівники «Азоту» вийшли на акцію протесту

Сотні працівників заводу «Азот» та заводу «ЧПК» зібрались у понеділок 3 квітня на Соборній площі. Люди вимагають реакції Києва на зупинку роботи хімічного гіганта та можливої зупинки іншого одного з найбільших підприємств міста. Акцію протесту підтримав і народний депутат Олег Петренко. За словами пана Олега, дії української влади суперечать логіці, адже закриття таких заводів вдарить по українській економіці, що зіграє на руку країні-агресору.

Про катастрофічність наслідків від зупинки «Азоту» розповів депутат міськради Іван Сухарьков. Він переконаний, що закриття підприємства призведе до ланцюгової реакції у масштабах країни.

Працівники «Азоту» не отримують заробітну плату вже декілька місяців, проте на роботу ходять. Люди у відчаї. Учасники мітингу вимагають від центральної влади якнайшвидшої та адекватної реакції на зупинку хімічної промисловості.

Під час акції протесту заступник міського голови Станіслав Овчаренко повідомив, що мер Черкас Анатолій Бондаренко вирушив на переговори у Київ, стосовно питання «Азоту».

Читайте також: Мітингувальники хочуть бачити Прем’єр-міністра у Черкасах.

 

На Черкащині масово горить трава

Протягом вихідних рятувальники Черкащини ліквідували 17 загорянь сміття, трави, залишків сухої рослинності. Про це інформує УНН-Центр з посиланням на управління ДСНС України у Черкаській області.
Зокрема, загоряння сталися в Драбівському, Канівському, Уманському, Золотоніському та Смілянському районах. Пожежі, пов‘язані зі спалюванням сухої трави, виникли також й у Маньківці, Катеринополі та Черкасах.
За інформацією управління ДСНС в області, причиною усіх пожеж є необережність громадян під час поводження із відкритим вогнем.

В Липівському заказнику знов пожежі. Гасити золотонішцям допомогають черкаські пожежні.

Активісти виявили брак у виконаних роботах на дорозі по бульвару Шевченка

Нещодавно розпочався довгоочікуваний ремонт дороги на бульварі Шевченка. Проте вже, ще до закінчення основних робіт, активісти помітили брак у виконаних роботах. За словами активістів, асфальтобетонна суміш не ущільнена та покладена на непідготовлену поверхню, що у подальшому може призвести до руйнації поверхні.

Читайте також: Розпогодилося – на бульв. Шевченка кладуть асфальт.