Дмитро Кухарчук, акція протесту, національний корпус

У Черкасах – масові протести під Головним управлінням Національної поліції. Люди вимагають поваги до Конституції і намагаються захистити права місцевого самоврядування

Через недолугі дії голови Черкаського ОДА Романа Боднара Черкаси накрила хвиля протестів. Сьогодні під стінами ГУ НП відбулася стихійна акція протесту, в якій взяли участь понад сотня черкащан, підприємців та громадських активістів. Приводом для обурення стали репресивні дії, що вчинили поліцейські щодо членів виконкому Черкаської міської ради, а саме – нічні візити і намагання вручити повістки на допити, які мають відбутися вже за кілька днів.

Обласну владу, а саме очільника області Романа Боднара обурило рішення виконкому міськради про послаблення карантинних заходів в Черкасах – дозвіл на відвідування парків містянами та можливість поновлення роботи для певних категорій підприємців.

Вчора, після вранішнього засідання виконкому Черкаської міськради, на якому було прийнято “історичне” рішення, Боднар спішно скликав обласну комісію по ТЕБ та НС, на якій прийняли звернення до виконкому міськради з вимогою негайно відмінити свої рішення. Натомість виконком повторно зібрався ввечері під стінами міськради і відмовив голові ОДА у задоволенні незаконної вимоги.

Черкаські правоохоронці отримали команду “фас” – будь-що змусити членів виконкому та очільника міста Бондаренка відмовитися від рішення, що суперечить баченню Боднара карантинних заходів.

Крім того, за інформацією Антени, Черкаська ОДА надала перекручену та брехливу інформацію в офіс Президента України про епідемічний стан в місті та дії керівника Черкас і рішення місцевої влади, що стало причиною різких заяв посадовців Кабміну, самого Зеленського та міністра внутрішніх справ Авакова.

Черкащани не захотіли стояти осторонь.
Схоже, ми є свідками чергової реінкарнації історичного гасла – “І повіє вогонь новий з Холодного Яру”…