Жахливе ДТП в середмісті Черкас – загинула літня жінка, поранені люди та розбиті 7 автівок

Понівечене тіло, кров на асфальті та 7 розбитих автівок.  Найжахливіша за десятиріччя ДТП сталася близько 11 ранку 12 липня в Черкасах.  74-річна жінка за кермом Судзукі SX на шаленій швидкості на перехресті Гоголя та Митницької виїхала на смугу зустрічного руху, де скоїла наїзд на автомобіль Таврія. Потім не гальмуючи і набираючи швидкість намагалася втекти вулицею Гоголя в бік центру. Однак, на біду, на узбіччі дороги біля житлового будинку, буквально за 30 метрів від місця першого ДТП опинилася літня жінка, яку також збила Судзукі. В машині порушника спрацювали подушки безпеки, але розбитий і закривавлений автомобіль продовжив свій шалений рух, дорогою збиваючи інші машини, що були припарковані на узбіччі. Зустрічні автівки намагалися уникнути зіткнення. Порушник вдарив припаркований позашляховик Тойота та Шкоду. Врешті Судзукі майже в лобову зіткнувся з легковиком ВАЗ, який в свою чергу вилетів на зустрічну смугу і протаранив  іншу автівку.

Збита жінка отримала травми несумісні з життям та загинула на місці ДТП. Пасажири ВАЗу, які виявилися військовослужбовцями, отримали тяжкі травми та переломи. Для того, щоб визволити їх з поневіченої автівки, довелося рятувальникам застосувати спеціальне обладнання. Медики доставили постраждалих до лікарні швидкої допомоги з подальшою госпіталізацією.
Літня водійка автівки, що скоїла ДТП, зі слів власновидців, не усвідомлювала себе винною, і навіть намагалася сперечатися з перехожими та поліцією, що прибули на місце ДТП. Вона не отримала серйозних травм, однак після прибуття до місця аварії родичів водійки, її також доправили до лікарні.
Винуватицею ДТП виявилася доволі відома особа – Валентина Артюх, колишня працівниця обкому Комуністичної партії за часів СРСР, екс-очільник міста Умань та проректор Черкаського Національного університету, де свою посаду  обіймала до Революції Гідності.

Валентина Артюх є почесним громадянином міста Умань, має інші урядові та державні нагороди.
Згідно з інформацією ЗМІ, перебуваючи на посаді ректора національного університету, Валентина Артюх викликала міліцію, намагаючись придушити студентський страйк в листопаді 2013 року.

Особа загиблої жінки залишається невідомою. Вочевидь, жінка поверталася до свого помешкання, і ймовірно проживає поруч в 9-поверховому будинку по вулиці Гоголя. Але їй не пощастило опинитися на шляху автівки почесного громадянина Умані…

На думку власно-видців пригоди жінка-водій намагалася втекти з місця ДТП і не усвідомлювала свою провину. З огляду на її вік можливо висунути версію, що жінці стало зле за кермом і вона скоїла перше ДТП. Але що сталося після того, скоріш нагадує голівудський трилер – після першого зіткнення до остаточної зупинки машина-вбивця проїхала не менше ста метрів, скоївши низку небезпечних тяжких ДТП. А її водій на очах десятків людей, почала зчищати залишки людського тіла зі своєї розбитої автівки. Навіть поліцейські, що оформлювали дорожню пригоду, в приватній бесіді заявили, що подібного тяжкого ДТП вони не можуть згадати за всі роки їхньої служби. На місце катастрофи прибули керівники міського та обласного відділків поліції. Відкрите кримінальне впровадження, триває слідство.