Різного розміру, кольору та матеріалу, але однакові за призначенням. Це все про будиночки для котів. Учні Смілянської школи №3-колегіум долучились до соціальної акції і вирішили допомогти чотирилапим безхатченкам. Кинули клич волонтери 2 вересня і вже за місяць колегіанти змайстрували близько двадцяти таких котобудинків.

Учні всі разом майстрували, вирізали, фарбували та розмальовували будиночки. Хтось це робив у стінах закладу, а хтось із батьками вдома. Тож кожен обирав дизайн хатинки для котиків та матеріал, із якого її робити на власний розсуд.

Будиночки були створені як однокімнатні, так і справжні комунальні квартири. Місця, де вони найпотрібніші, дітям допомогли визначити дорослі зоозахисники, які в кожному мікрорайоні Сміли опікуються безпритульними тваринами. Перші хатки для котиків були встановлені у центральній частині міста.

У центрі Сміли безпритульних пухнастиків найбільше. І опиняються вони тут зовсім не з своєї волі, твердять місцеві. Більшість з них підкидають безвідповідальні господарі, яких людьми навіть назвати важко, визнають  зоозахисники.

Вся ця акція із будівництва хатинок для безпритульних котиків стартувала саме з ініціативи однієї із колегіанток, що також займається у школі волонтерів при міському центрі соціальних служб.

Навчає таку молодь Сміли волонтерству грамотному і відповідальному спеціаліст центру соцслужб Євген Матвєєнко. Він допомогає підліткам не лише на рівні генерування ідей, а й на етапі їх реалізації.

Тільки всім разом можна допомогти тим, кому гірше нас. Також такі кроки молоді показують приклад дорослим, що до життя і того, що нас оточує можна ставитись відповідально. І якщо ви теж захотіли побудувати будиночок для безпритульних чотирилапих – просто візьміть і зробіть це.

Від editor