Слуги не мають власного кандидата на посаду мера Черкас і підтримуватимуть молоде обличчя з “Голосу” – ЗМІ

Про це в своєму блозі на ФБ розповів журналіст та політичний аналітик Валерій Воротник. Зокрема він проаналізував публікацію в виданні “Лівий Берег”, в якій і розкривалося питання кандидатів від Слуг на місцевих виборах, та значно розширив питання, розповівши про бак-офіс майбутнього кандидата.

Але на думку експерта, сподівання на те, що Віктор Євпак складе конкуренцію нинішньому голові міста марні. Поєднання нулів дає нульовий результат, переконаний журналіст.

Зокрема, Валерій Воротник, написав:

Дефіцит нових облич.

Нарешті вже ще хтось почав писати про хитрожопу ситуацію в Черкасах .

В об’ємному матеріалі трохи тенденційного Лівого Берега засвітили комбінацію на наступні вибори в Черкасах.

Кандидатом від Слуг буде голосівець Віктор #Євпак. І за нього зливаються в єдиному екстазі “все демократичне співтовариство міста”, включно з самопомічу і купою малопомітних політичних аутсайдерів.
Детально прочитати можна в статті https://lb.ua/…/451122_z_usima_i_proti_vsih_yak_partii.html…

Загалом, СН визнає відсутність власних партійних структур і готове об’єднатися будь з ким, аби змінити діючих міських голів в багатьох регіонах країни. Це рух заради самого руху. І не більше.

Цікаво, а я про це писав ще пів року тому. Днем відшукаю свою стару публікацію. Тоді відслідковував трохи істеричну реакцію з боку Євпака і його команди.
Хоча я значно розширив перелік тих, хто насправді працював на просування Євпака в кандидати від Зе на міського голову.
Перш за все це команда Бродського , що втратила рейтингові позиції власних проектів в місті. Хоча офіційно франшизу на ОПЗЖ у них ще не відібрали. Крім того це група “торпедосів”, яку формально, схоже позбавлять можливості використати ще раз бренд ЄС (хоча враховуючи безпринципність партійного керівництва може статися інакше). Серед команди кандидата також оточення і партнери колишнього очільника ОДА Ю.Ткаченка.

Ну і саме цікаве, про що я раніш вже писав – підтримка Євпака з ОДА і обіцянка підтримки з боку партії СН. Але одна деталь – я писав про це ще тоді, коли тенденції зниження рейтингу Зе лише намічалися і кандидат яких вони підтримують мав би істотні бонуси. Нині ж ситуація зовсім інша.

Нагадаю, що за дослідженнями, яки проводилися в Черкасах наприкінці осені, Євпак мав близько 4%, а гіпотетичний кандидат від СН – 9%. Це не густо у порівнянні з рейтингом Бондаренка на той момент.

Після заміни очільника ОДА, багато політичних груп змагалися у набутті впливу на Roman Bodnar. Однак останній демонстративно ввів в ОДА свою команду. Але крім демонстративності, взагалі в стінах ОДА мало що змінилося. Очікувано Боднар знайшов компроміс з місцевими елітами, поставивши собі на меті поглиблення конфліктності з діючим міським головою.

Відтоді – реанімація пустопорожніх кримінальних розслідувань по корупції і блокування розслідувань по злочинам, скоєним “попєрєдниками”. Також очікувано, враховуючи професійні коріння очільника ОДА.

Ну саме прикольне в ситуації – одне з місцевих ОЗУ, яке контролює місцевий осередок Самопомочі також зробило ставку на Євпака.
Олексій Романов вже кілька місяців шукає спільників разом з О.Радуцьким по організації імпічмента Анатолій Бондаренко. А робити це він почав після того, як мер почав критикувати діяльність протеже самопомочі Управлінську компанію Нову Якість в її власника Андрій Бортник.
Загальновідомим є факт, що саме Самопомочі і Л.Бордунос містяни мають дякувати стаореною у місті монополією Бортника на послуги мешканцям багатоповерхівок.
З вищенаведеного , спрощуючи хитросплетіння і уникаючи опису хитрожопих схем аферистів від політики дам лише кілька висновків.

1. Євпак – запорука збереження побудованих в місті монопольних схем і поборів. Черкащани самі сплачують мільйони Бортнику, які його партнери повернуть на проведення виборів, які мають остаточно закріпити “приватизацію” міста представниками кримінально-політичних кланів.

2. Ця схема цілковито влаштовує нинішнього очілника ОДА, хоча сприяє подальшому провалу його політичної сили. Інших варіантів Боднар просто не має. Нові обличчя скінчилися так і не розкривши свій “потенціал”. Хоча, ймовірно, що Роман Боднар незабаром змінить місце роботи. Тоді й схема має шанс в чергове розсипатися. Хоча, на мою думку, вона єдина можлива в черкаській конфігурації для цієї політсили. Треба ж робити вигляд роботи? І , додам, типова. Головне гасло – будь-хто , аби не нинішні.

3. Електорат Голосу наврядчи в захваті від обійм екстазу, в який їх поглинають віртуальні черкаські слуги. Падіння рейтингів президента, прогнозовано, до осені матиме вигляд баласту з негативним значенням для кандидата.

4. Чи може програти вибори Бондаренко? Звісно може. Але точно не Євпаку з таким заплічником у вигляді ситуативного злиття інтересів всіх практично помітних політичних угрупувань міста. Навіть важко уявити, що там за забов’язання можуть бути.

5. Ситуація чітко спрямовує розвиток ситуації у прогнозоване русло. Хоча, описуючи цей рух, в чергове цитую Андрія Бородая – “Якщо швидко бігати по колу, то можна догнати себе і в…іпать себе в дупу”. Що неодноразово і демонструють черкаські недополітики.
Вибачте за французьку 😉

6. Останнє і важливе. СН так швидко втратив власні можливості і потенціал, що зовсім скоро перетвориться на токсичний багаж для будь-якого кандидата. Тому, як завжди, висуватися будуть майже всі претенденти виключно як самовисуванці.