У Черкасах рятувальники нагадують відпочивальникам правила поведінки на воді

У Черкасах рятувальники нагадують відпочивальникам правила поведінки на воді

В області склалася непроста оперативна обстановка на водних об’єктах. Загалом цього року зареєстровано вже 35 надзвичайних подій, під час яких 20 громадян загинули та ще 18 осіб вдалося врятувати, з яких 3 дитини. Лише за останній тиждень вода забрала життя шістьох наших земляків, повідомляє пресслужба УДСНС у Черкаській області.

Трагічна статистика загибелі людей на водних об’єктах змусила рятувальників шукати нові методи профілактичної роботи.

25 червня фахівці відділення водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення під час патрулювання берегової смуги на рятувальному катері UMS-865, застосувавши сигнально-гучномовний зв‘язок, організували інформування громадян щодо сумної статистики, а також про основні правила безпеки під час відпочинку на водоймах.

У Черкасах рятувальники нагадують відпочивальникам правила поведінки на воді

Паралельно із водолазною групою, вздовж берегової смуги річки Дніпро працював сухопутний патруль Управління ДСНС. Застосувавши аудіоапаратуру спеціального рятувального автомобіля, співробітники ДСНС нагадали черкасцям про основні причини загибелі людей, зокрема, порушення правил безпечної поведінки під час купання та особисту безпечність. Особливу увагу під час інформування було приділено нагляду за дітьми під час їхнього перебування у воді, а також небезпеці купання у не пристосованих для цього місцях.

Аналогічні заходи рятувальники провели і в інших районах області. У подальшому така робота в залежності від метеорологічної обстановки буде проводитися регулярно.