8-річна черкащанка привезла нагороди з Чемпіонату України з автокросу, що відбувся у Харкові

Черкащанці Тетяні Яроменко лише вісім років. У своєму юному віці вона вже представляє нашу область на Чемпіонатах України з автоспорту. Минулими вихідними дівчина відкрила свій цьогорічний сезон у Харкові. Там стартував Чемпіонат України з автокросу.

На одній трасі, але в різних класах і на різних дистанціях змагалися як дорослі автоспортсмени, так і діти. Таня Яроменко була однією з наймолодших. 

У її класі –1ЮМ – було лише троє учасників. Але кожен із них зарекомендував себе сильним пілотом. 

– На трасі ми конкуренти, а між заїздами – друзі, – розповідає Таня. – Дистанція була складною, але цікавою.

Узагалі перегони в моєму класі передбачали проїзд шести кругів. Результат визначали по кращому часу. Тому й стартувати, і їхати потрібно було дуже швидко, – розповідає юна спортсменка.

– Та не обійшлося без неприємних моментів – на одному з кіл мене знесло з траси, і це погіршило мій результат. 

За підсумками проїздів черкащанка посіла друге місце. Однак дівчина має амбітні цілі – націлює себе на перше місце в наступних етапах. Говорить, що для цього буде ще більше тренуватися. 

Додамо, що на першому етапі Чемпіонату змагався й батько Тетяни та відомий черкаський автоспортсмен Андрій Яроменко. Він боровся у восьмому класі –  авто з об’ємом двигуна до 1,6 літрів. Спортсмен посів четверту позицію. Хоча мав всі шанси поборотися за місце на подіумі, однак на фінальних проїздах його авто зазнало ушкоджень. 

Наступний етап Чемпіонату з автокросу приймає Дніпро. Уже на днях сім’я черкаських автоспортсменів розпочне підготовку, аби покращити свої результати. Окрім того, вони збираються представити Черкащину ще й на Чемпіонаті з трекових гонок.