З початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 144 дитини

Станом на 10 годину 29 березня 2022 за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинуло 144 дитини (+1 за добу) та постраждало 220 дітей (+4 за добу).

Фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо через те, що в українських містах окупаційні війська ведуть активні бойові дії.

У Луганській області від отриманих мінно-вибухових травм загинула 3-річна дитина.

Внаслідок обстрілу селища в Запорізькій області окупантами поранено три цивільні особи, серед яких дитина.

На Луганщині лікар-акушер під час приймання пологів під ворожим обстрілом своїм тілом закрив породіллю та новонароджену дитину, чим врятував їм життя. Лікар отримав множинні поранення.

На Донеччині окупанти продовжують блокаду Маріуполя. В місті загарбники ведуть активні бойові дії та не дають можливість надати термінову медичну допомогу дітям. Дані щодо загиблих та поранених дітей у місті Маріуполі наразі встановлюються.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 773 заклади освіти, 75 з них зруйновано повністю.

Дії Російської Федерації порушують право на життя дітей, гарантоване статтею 6 Конвенції ООН про права дитини, та засвідчують, що Росія є державою-терористом, а її політичне та військове керівництво – злочинцями.