Через повномасштабне вторгнення російського ворога в нашу країну, постраждало багато інфраструктурних об’єктів та генеруючих потужностей. Уряд та відповідні підприємства мають підготуватися та передбачити можливі ризики, з якими держава може зіштовхнутися у період опалювального сезону 2022-2023 років.

Так, розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджений план заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до проходження осінньо-зимового періоду.

ПАТ «Черкасиобленерго» визначило покрокові плани, направлені на реалізацію відповідного плану заходів. Серед них: проведення моніторингу та нагляду за виконанням планових ремонтних робіт електрообладнання, розроблення комплексу організаційно-технічних заходів, спрямованих на посилення протипожежного стану підвідомчих об’єктів, узгодження порядку взаємодії підприємств енергетики з органами виконавчої влади та військовими адміністраціями, відповідними обласними структурами Державної служби України з надзвичайних ситуацій, гідрометеорологічними станціями, створення необхідного аварійного запасу обладнання, матеріалів, устаткування, паливно-мастильних матеріалів для виконання аварійно-відновлювальних робіт на електроенергетичних об’єктах у разі їх пошкодження внаслідок бойових дій чи надзвичайних ситуацій.

ПАТ «Черкасиобленерго» переконливо просить споживачів економно використовувати електроенергію та завчасно провести усі необхідні заходи для підготовки до опалювального сезону.

Від editor