У парку “Сосновий бір” усе ще триває ремонт “мосту кохання”

Наразі підрядником демонтовано старі дошки, відбувається очищення конструкцій мосту від іржі та підготовка до фарбування.

Німецькі канікули очима черкаського журналіста (сміття)

Дивіться також: Німецькі канікули очима черкаського журналіста (Фрайбург)

Німецькі канікули очима черкаського журналіста: риболовля

Німецькі канікули очима черкаського журналіста

Німецькі канікули очима черкаського журналіста (муніципальний транспорт)

Подібне до подібного – саме так в Німеччині сортують сміття. Сміття в Черкасах – болісна тема. Навколосміттєві суперечки, що час від часу спалахують у місті, проблему з вивозом та утилізацією побутових відходів, на жаль, аж ніяк не вирішують. У Німеччині ж, зокрема, у Фрайбурзі, з непрофесійної точки зору, це виглядає приблизно так: сміття ретельно сортується, для кожного типу відходів є свій кольоровий контейнер: коричневий – біосміття, харчові відходи – з них роблять компост і біопаливо. Зелений – усі види паперового сміття, тобто, макулатура. Жовті пакети – пластик, тетрапак, целофан. У деяких містах ще використовують сірі контейнери, в яких утилізують сміття, що не підлягає переробці: лампи, батарейки, підгузки тощо. Сміття вивозять раз на тиждень, контейнери та пакети виносять на вулицю, де вони й чекають на вивіз.

Окремо хочеться відзначити утилізацію скла: всюди стоять контейнери для різних видів скла – білого, зеленого та коричневого. Тому перехожі можуть підрахувати, яку кількість вина ти випив за останні декілька днів.

У Смілі підсумували опалювальний сезон 2018-2019 рр.

23 травня на розгляд виконавчого комітету Смілянської міської ради винесли  питання про підсумки роботи житлово-комунального господарства міста в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та про заходи щодо підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери до наступного опалювального сезону. Щоправда, публічно звіт комунального теплопостачального підприємства на засіданні виконкому його членам так і не надали. Натомість директор КП «Смілакомунтеплоенерго» запропонував діалог у форматі «питання-відповідь». З’ясувалося, що на початок минулого опалювального сезону підприємство мало кредиторську заборгованість у сумі 37 мільйонів гривень. А вже через півроку цей борг сягнув майже 70 мільйонів. Причина тому – розбаланс газу за два місяці: листопад і лютий, зауважила головний бухгалтер «Смілакомунтеплоенерго» Любов Донець.

Проте керівник комунального теплопостачального підприємства запевнив, що нині бачить вихід із кризової ситуації.

Члени виконкому наголосили, що поки не варто у Смілі давати дозволи на спорудження приватниками модульних котелень, адже так недовго втратити власне господарство. Дали завдання розібратися з платіжками за місця загального користування і не вносити зайвий раз напругу у суспільстві та працювати над реалізацією результату проведеного енергоаудиту. Насамкінець рішенням виконавчого комітету Смілянської міської ради утворили у місті оперативний штаб з питань підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років. До його складу увійшли 14 осіб.

З 26 травня у сквері за облаcною радою стартують вечори духової музики

Щонеділі просто неба тут звучатиме популярна музика 50-60-х років, танго, вальс, фокстрот та джаз.

Для черкасців та гостей міста виступатиме колектив духового оркестру під керівництвом заслуженого працівника культури України Володимира Бреславського.

У його складі 30 музикантів, диригент та адміністратор.

Тривалість концерних програм – з 18.00 до 19.00.

«Черкасиелектротранс» запрошує на безкоштовне навчання водіїв тролейбусів. Початок навчання 4 червня. Деталі – за номером (0472) 64-54-82

Підприємство запрошує людей не молодше 1998 р.н. для підготовки водіїв транспортних засобів категорії «Тролейбус».

Навчання – безоплатне.

Особам, що перебувають на обліку безробітні, надається соціальна допомога за чинним порядком.

Тривалість навчання – 5 місяців

Телефон для довідок: 64-54-82