Невідомі недалеко від прокуратури по булв. Шевченка самочинно встановили дорожній знак?

Неординарна історія трапилася днями в Черкасах з журналістами нашого телеканалу. Вони вирішили зняти сюжет про встановлення нового дорожнього знаку на бульварі Шевченка – “зупинка транспортних засобів заборонена” на ділянці неподалік від обласної прокуратури.
Однак виявилося, що робітники не мають намірів попадати в кадр і відмовилися показати документи на встановлення знаку. Власні джерела повідомили журналістам, що відповідні дозволи на встановлення знаку не надавалися, отже він встановлений самовільно.
Крім того камера зафіксувала, як один з працівників,викопуючи отвір під опору дорожнього знаку доволі суттєво пошкодив стовбур каштана, що росте на узбіччі.
Наразі не відомо, хто саме встановив знак. За нашим припущенням це могли зробити як прокурори, бо охорону закладу правопорядку дратують автівки відвідувачів установи, що зупиняються поруч або власник приватного будинку біля прокуратури. Але дії по встановленню знаку підпадають під дії статей ККУ та АКУ – “Самоуправство”, “Навмисне пошкодження зелених насаджень” та “Втручання в роботу транспортної інфраструктури”. Але не відомим , чи взагалі в Черкасах є кому реагувати зараз на подібні правопорушення? Наразі, є шанс перевірити.

ФОТОРЕПОРТАЖ:

У Смілі вручили ордер на квартиру смілянці, яка стояла на черзі понад 37 років

7 травня у Смілі вручили ордер на квартиру смілянці 1975 р.н. У складі сім’ї матері, а потім – окремо, вона стояла на черзі понад 37 років, починаючи з 1981 року

Оксана Ухань: «До цього часу ми винаймали житло. На власну квартиру вже й не сподівалися. Тож нині емоції переповнюють»

Дивіться також: Виконком забезпечить квартирою ще одну смілянку

“Черкасиводоканал” закликає мешканців не скидати сміття в каналізацію

Це – головна каналізаційна насосна станція, яка працює безперебійно і забезпечує перекачку близько двох третин стоків з 280 кілометрів міських мереж водовідведення.

Але харчові та побутові відходи, які потрапляють в каналізацію, часто стають причиною зупинки роботи внутрішньобудинкових систем та мереж водовідведення. Причиною засмічень, переважно, є порушення споживачами правил користування каналізацією – мешканці використовують унітаз у якості смітника.

Щотижня працівники Черкасиводоканалу ліквідовують понад 50 каналізаційних засмічень, промиваючи під значним тиском тисячі метрів трубопроводів.

Причиною засмічення є неправильне користування мешканцями міста систем водовідведення: в унітаз скидаються побутові та харчові відходи

Засмічення каналізації ставить під загрозу роботу системи водовідведення міста та чистоту навколишнього середовища.

Харчові та побутові відходи, які скидаються в унітаз, стають причиною вимушеної заміни частини водопроводу. Часто так стається, що не допомагають і потужні гідравлічні машини, тож працівники “Водоканалу” мусять проводити роботи, що називається вручну – під великим тиском води.

Під час очищення оглядових колодців працівники водоканалу знаходять там ганчір’я, щебінь, гігієнічні засоби

Звертаючись до жителів міста, Черкасиводоканал закликає відповідальніше поводитися з використаними засобами життєдіяльності

Не можна викидати в унітаз: залишки їжі, засоби особистої гігієни, ганчірки, мочалки, жувальні гумки, поліетиленові вироби, наповнювачі туалету для тварин тощо.

Дивіться також: «Черкасиводоканал» визнано кращим надавачем послуг

Департамент охорони здоров’я закликає черкасців бути уважними при заповненні декларацій із сімейними лікарями

Кожен українець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі, а гроші за медичне обслуговування заплатить держава.

Дивіться також: Черкащани, які перебувають не за місцем проживання, також можуть скористатися “електронним рецептом”

Міський голова запрошує черкащан взяти участь у ході пам’яті за загиблими у Другій світовій війні

Аби вшанувати загиблих та всіх, хто пройшов крізь пекло війни, в обласному центрі проведуть загальнонаціональну акцію «Перша хвилина миру», мітинг та ходу центральними вулицями, покладуть квіти до підніжжя Пагорбу слави та вперше в нашому місті виступить зразково-показовий оркестр Збройних Сил України із Києва. 

8 травня 2019 року

18.30 – тематичний концерт із нагоди відзначення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в міському Палаці молоді (вулиця Сумгаїтська, 12);

23.01 – акція «Перша хвилина миру», присвячена підписанню Акту про беззастережну капітуляцію Німеччини та проголошення припинення вогню о 23.01 год. 1945 року на Пагорбі Слави.

9 травня 2019 року

10.00 – мітинг, хода пам’яті за загиблими у Другій світовій війні від Соборної площі міста до Пагорба Слави (із зупинками для покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків, встановлених на алеї та площі Слави);

11.00 – концертна програма «Пісні воєнних років» (сквер за будівлею обласної ради):

*виставка робіт вихованців художньої школи ім. Д. Нарбута,
*виставка військової техніки (вул. Хрещатик),
*солдатська каша та чай (вул. Лазарєва);

12.00 – концерт Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України з м. Київ (на Соборній площі);

18.00 – концерт Черкаського муніципального духового оркестру (сквер за будівлею обласної ради).

Цього дня з 10.00 за адресами: бульвар Шевченка, 114, 385, вулиця Героїв Дніпра, 87 та на Сумгаїтській, 39 працюватиме польова кухня від благодійного фонду «Делікат». 

Черкащани, які перебувають не за місцем проживання, також можуть скористатися “електронним рецептом”

Замість паперового рецепту – електронний, за яким пацієнт може отримати ліки незалежно від місця проживання, на всій території України, в аптечному закладі, який має договір з НСЗУ. Так само, як гроші за пацієнтом вже пішли в медичний заклад первинної допомоги, вони підуть за пацієнтом в аптеку. Електронний рецепт може виписати лише терапевт, педіатр або сімейний лікар, з яким у пацієнта підписана декларація. З 1 травня 2019 року аптечні заклади не відпускають доступні ліки за рецептами, виписаними на папері.

Дивіться також: З квітня лікарі видаватимуть електронні рецепти