Сімдесятирічний паротяг курсує залізницями Черкащини

Унікальний партотяг, 1949 року випуску, що відреставрований в депо станцій Шевченка та Цвіткове 6 та 7 серпня курсував залізницями Черкащини, катаючи безкоштовно всіх бажаючих.
Паротяг Су 251-86, нині належить Асоціації збереження історії залізниць України, активісти якої власним коштом організовують подібні прогулянки країною, популяризуючі історію залізничного транспорту.
Пасажирський паротяг випущений в 1949 році. Після розвалу СРСР, паровоз неодноразово міняв власників. У 2008 році його викупила Асоціація збереження історії залізниць України. Відновлення локомотива здійснювалося в локомотивному депо ТЧ-5 Цвіткове (Одеська залізниця) силами більше сотні ентузіастів. В ході капітального ремонту у паровоза були практично повністю замінені екіпажна частина і паровий котел. До 2009 року паровоз був відновлений до робочого стану. У листопаді реконструйований Су251-86 приїхав в Львів до 150-річчя прибуття першого поїзда на Україну, а згодом став здійснювати періодичні поїздки в складі ретро-поїздів. Мандрівки Україною паротяг розпочав 2012 року. Найбільш частий маршрут Цвіткове-Черкаси-Золотоноша, щорічно збирає сотні поціновувачів технічної старовини.

 

Міський голова розповів про хід ремонтних робіт на дорогах

Зокрема, Анатолій Бондаренко зазначив, що наразі триває капітальний ремонт вул. Героїв Дніпра, Смілянської, Благовісної. Незабаром роботи на вул. Менделєєва продовжаться. Крім того завершився тендер на облаштування вул. Оборонної.

У мерії оголосили тендер на проектування льодового палацу в Черкасах

У розробці багатофункціонального закладу можуть брати участь фахівці з усіх куточків країни та закордону. Зокрема, міський голова Анатолій Бондаренко зауважив, що споруда буде розташована на спуску Б. Хмельницького і повинна стати окрасою міста. Таким чином уся черкаська набережна буде реконструйована у спортивному напрямку.

Міськрада перевиконала бюджет на 43 млн. грн.

Цього року Черкаси мають 2 млрд. бюджет розвитку. Станом на перше півріччя департамент фінансової політики зафіксував перевиконання міського бюджету на 43 млн. грн., що складає 12%. Додаткові кошти вдалося отримати за рахунок податків. А це означає, що у Черкасах продовжиться відновлення міської інфраструктури. Лідирують в освоєнні бюджетних коштів департамент ЖКК, архітектури та містобудування, а також освіти та гуманітарної політики.

Патрульна поліція перестаралася під час мотофестивалю

На вихідних у Черкасах відгримів масштабний мотофестиваль. Сотні байкерів з різних міст України встановили рекорд та влаштували показові виступи на Соборній площі. Задля забав рух транспорту у центрі міста було зупинено протягом години. З невідомих причин патрульна поліція не пропускала автівки не лише на бул. Шевченка, а й на сусідні вулиці, таким чином черкащани не змогли потрапити до своїх офісів та будинків, що спричинило загальне невдоволення. Інцидент прокоментував заступник міського голови Геннадій Шевченко.

Черкащанин здобув срібло на Олімпійських іграх

Довгоочікувану перемогу приніс 23-річний Сергій Куліш у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 м, чим обійшов росіянина і зайняв другу сходинку на п᾽єдесталі. 16 років поспіль ніхто з українських спортсменів не привозив перемог з Олімпіад.

Як зазначив Сергій у коментарі Національному олімпійському комітету, під час змагань він зберігав спокій, робив усе як завжди. «Кожен спортсмен має мрію потрапити на Олімпійські ігри, а в мене є і Олімпійська медаль. Це дуже багато для мене значить», – додав стрілець. Черкащани не стримують емоцій у соціальних мережах та вітають земляка з перемогою.